Мобилната биометрична станция на МВР влезе във ВиК

13 февруари 2020 15:09   3 коментара   6615 прочита


Служители на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград получиха възможност да подадат групово заявление за подмяна на документите си за самоличност, с изтичащ срок на валидност. Това се случи на място в Дружеството чрез мобилна биометрична станция, а целта на ръководството на ВиК бе да се избегне нарушаване на работния процес.

Организираната подмяна се осъществи благодарение на добрата координация и съвместна работа между “Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград и сектор „Български документи за самоличност“ към ОД МВР – Благоевград. През настоящата 2020 година и особено през втората й половина се очаква бум на издаване на нови документи поради изтичащ срок на старите. Служители на паспортна служба ще могат да приемат организирано и дистанционно заявления на големи групи от хора например в държавни администрации, отдалечени кметства на населени места, фирми с повече персонал и други след отправяне на искане.

Според последните промени в Закона готовите лични документи ще могат да се получават и извън страната лично чрез лицензирана куриерска фирма. За днешните приети заявления служителите разясниха, че възможностите са за лично получаване в ОД на МВР на готовите документи или пък връчване от служител на МВР на място колективно във фирмата.

П. Попов


Още за: МВР   биометрична   станция   ВиК   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
13 Февруари 2020 21:37 | 234
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Водоноска смешница. Чуди се как да вербова служителите си. Иска показност... но никой не я иска нея. Да си седи на Бучино при сметището ... за там си е


14 Февруари 2020 05:42 | А.Ангелов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Комиците, тия ги бият такъв смех отдавна не се бях се смял така. Леле майко то бива простотия ама чак такава Господи помагай загиваме. Че много са се преработили ебати артистите


14 Февруари 2020 09:29 | Иванов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво, хубава инициатива. Има логика.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар