Младежки информационен консултантски център откриха в Благоевград

13 февруари 2012 00:05   5 коментара   8292 прочита


На 10.02.2012 г. се проведе информационна пресконференция по повод стартирането на проект "Младежки информационен консултантски център - Благоевград - нова алтернатива и възможности за младите хора", финансиран от НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР "ЕВРОПЕЙСКИ МЛАДЕЖКИ ПРОГРАМИ И ИНИЦИАТИВИ" по Национална програма за младежта 2011-2015 г.

Проектът се реализира от водеща организация СНЦ "Балкани без граници" в партньорство с община Благоевград и СНЦ "Ръка за ръка" за период от 24 месеца и стартира от 01.01.2012 г. Основната цели на МИКЦ - Благоевград е да обогати информираността, знанията и опита на младите хора за възможностите сами да участват в организирането на собствения си живот, да повиши тяхната мотивация за собственото им развитие, да им помогне да се борят за собствените си права, като опознаят възможностите си, да подпомогне младежките общности да се реализират и адаптират към европейските ценности и стандарти.

Към центъра е сформиран гъвкав екип от висококвалифицирани специалисти, които в продължение на 24 месеца ще изпълняват функциите на информационни консултанти /юрист, социален работник, психолог и икономист/. Те предоставят информационни, консултантски услуги и обучения на реципиенти от следните целеви групи - младежи от 15- до 29-годишна възраст, младежки групи и организации, лица, активно работещи с младежи или с младежки организации, други граждански организации и заинтересовани страни.

Центърът е разположен на леснодостъпно място, в центъра на Благоевград, на ул. "Пере Тошев" №3, и е с работно време от 9.00 до 17.00 ч. всеки делничен ден.

Отговорността за публикацията е единствено на СНЦ "Балкани без граници" и НЦЕМПИ не носи отговорност за каквото и да е използване на съдържащата се информация, което може да бъде направено.

5 коментара
13 Февруари 2012 09:04 | о
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

тези умения децата и младежите трябва да придобиват в училище, за да са подготвени за живота. ей това нещо го няма в нашата образователна система-да научим и подготвим децата си какво ги очаква в живота, когато завършат училище, не изграждаме граждани, а само послушковци.....


13 Февруари 2012 19:14 | 123
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Това е една чудесна новина. Надявам се повече хора да се възползват от предоставената възможност.


13 Февруари 2012 22:23 | Крадене на европари....
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Още един начин за безмислено усвояване на евросредства..... празнодумни алабалистики за оправдаване възнагражденията за екипа на проекта!


14 Февруари 2012 15:05 | Позитивен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

До Крадене на европари: Господин хейтър, би било добре преди да започнете да пишете първо да попречетете и да се ограмотите! "Празнодумните алабалистки" притежават години солиден опит зад гърба си в социалната сфера и при работата си с младежи. Жалко, че заради такива като вас на експерти с доказано име се гледа със съмнение. А що се отнася до средствата - проекта е финансиран с национални, а не с европейски средства! Четете, проверете и тогава пишете глупости! Ние работим въпреки такива като Вас и ще продължаваме да помагаме на хора в нужда!


15 Февруари 2012 09:12 | 111111
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Много хубави хора на снимката особено една
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар