Млад учен от Благоевград представи България на международната конференция по химия в САЩ

07 април 2011 00:04   3 коментара   6122 прочита
Г. Христов
Г. Христов


Г. Христов

Асистентът по физикохимия в Катедрата по химия на Природо-математическия факултет при ЮЗУ "Неофит Рилски" Георги Христов представи България заедно с Нина Димчева от Пловдивския университет на международна конференция по химия в САЩ. Форумът се проведе от 13 до 18 март тази година в Световния конгресен център в Атланта, Джорджия (2011 Pittsburg Conference on Analytical Chemistry & Applied Spectroscopy (Pittcon, USA).

Pittcon привлича близо 20 000 участници от индустрията, образованието и правителствата от 90 държави от целия свят и се ръководи от 10-членния състав на Комитета на доброволците. Приходите се инвестират за наука и образование във всички нива - от десетки градини до университети.

По традиция Американското химическо общество (ACS) подпомага всяка година участието в Pitcon на млади учени от различни региони по света, каза ас. Христов. През 2011 г. - обявена за Международна година на химията, избраните осмина участници - млади научни специалисти в областта на химията, са от Източна Европа - от Хърватия, Украйна, Република Македония и България.

Научната работа на Георги Христов е свързана с изследването на различни типове горивни елементи, автор е на няколко публикации в авторитетни наши и чуждестранни научни списания. По време на конференцията той взе участие в работата на няколко научни симпозиума и семинари, обмени опит с изследователски групи от цял свят и се запозна с най-новите продукти на водещи фирми в областа на инструментите за анализ.

Допълнителна информация за 2011 - Международна година на химията може да намерите на официалния сайт: http://www.chemistry2011.org/.


Още за: Г. Христов   форум   химия   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
07 Април 2011 08:19 | гражданка
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво, даи боже повече такива кадърни българи! Жив и здрав бъди и много късмет. Защото в нашата скапана държава ще ти трябва КАСМЕТ.


07 Април 2011 08:53 | тото
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво! Надеждата на България е в младите хора като Георги. Успех!


08 Април 2011 16:59 | гражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Това е поредното признание от чужбина, че в България има умни и кадърни хора. Браво на на млади хора като Георги Христов, които работят и се развиват интелектуално, защото България има нужда от млади и умни хора. Георги, успех в твои следващи начинания!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар