Мистерия край Петрич! Откриха останки от човешко тяло високо в планина Беласица, следите водят към....

30 май 2019 09:31   5 коментара   42200 прочита


Части от човешко тяло откри случаен минувач в дере високо в планина Беласица вчера, научи struma.com. На около 50 метра от горски път в дерето мъжът забелязал човешки череп, част от крак, обут в панталон, яке, в което са намерени турски лири и евро.

Находката шокирала А. А., видял части от човешко тяло, който незабавно извикал полиция. Пристигналите на място ченгета взели намерените части от човешки скелет за експертиза. Самоличността не е установена. В района няма безследно изчезнал, или издирван човек, което води към презумпцията, че вероятно става въпрос за труп на бежанец.

Наличието на турски лири не изключва вероятността да е турчин. Предстоят експертизи. Очаквайте подробности в Struma.com.

П. Попов


Още за: минувач   тяло   планина   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
30 Май 2019 11:43 | Андрешко
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Ами "Беласица" си е едно гробище, още от време оно. Причини много. Ето няколко. През зимата поради географски и климатични особености когато на билото има 1 м. сняг в подножието е без сняг. Тръгват мигрантите/ако са сами/ и когато са най-уморени ги прилапва снега и готово - бяла смърт. Ако идват от Гърция - същата работа. Имало е случай на "Лопово", когато група нарушители/българи/ почнали да прегръщат намерилите ги граничари, защото вече чувствали че загиват. Второ, добрата инфраструктура от двете страни на планината подлъгват мигранти единаци, а те са много уязвими. Трето, ролята на евентуалните "каналджии". А затова, че са намерили турски лири нищо не значи. Може да е човек преминал през Турция. Чунким у всеки дето има долари или евро е американец или европеец?


30 Май 2019 12:40 | 158
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Беласица е гробище още от времето на комунизма. Никой не знае точният брой на избити като кучета и погребани там младежи опитали се да избягат от щастливия живот през комунизма. Имах познат граничар, който казваше, че са имали заповед да стрелят без предупреждение по всеки дръзнал да напусне "прекрасната" ни държава. И близките на дръзналия да напусне това щастие никога не са уведомявани и до ден днешен не знаят жив ли е човека или не.


30 Май 2019 18:44 | Пешо
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

И този е бил случаен минувач през дерето само дето не е могъл да премине.


30 Май 2019 22:20 | Ак 47
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Интересни версии, но дали е така ? Мисля, че истината няма да се хареса на никой а и се съмнявам, че полицията иска и че ще разследва случая.


31 Май 2019 12:04 | граничар
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

През зимата Беласица е почти като Еверест.
Много нелегални имигранти са загивали там в опит да отидат за Гърция и от там за Западна Европа. Първият коментар по темата е най-точен.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар