Мистериозен бизнесмен иска да осинови новородените лъвчета в благоевградския зоопарк

08 юли 2020 14:22   6 коментара   10147 прочита


Бизнесмен от Благоевград е изявил желание да осинови двете лъвчета, които се родиха преди няколко дни в градския зоопарк . Все още името на мераклията не се съобщава, но е факт, че човекът има сериозни намерения и иска да осигури всичко необходимо, за да могат най-новите обитатели на зоопарка да оцелеят и да бъдат обгрижвани както трябва, без да им липсва нищо.

Осиновителят на дивите животни ще финансира и разширяване на клетката, за да може семейството да не бъде разделено и да има място за четирите лъва. Това стана ясно днес, след като мястото бе посетено от кмета Румен Томов и един от заместниците му - Любен Милев.

Те реагираха остро на слуховете, които обикалят няколко дни из града, че новородените лъвчета ще бъдат оставени да умрат, тъй като няма достатъчно място и средства за отглеждането им и според тях всеки, дръзнал да застраши живота им, ще бъде подведен под съдебна отговорност.

Директорът на зоопарка д-р Крум Попниколов е в отпуск и все още не е коментирал създалата се ситуация, която породи множество въпроси най-вече сред природозащитниците, които са сериозно загрижени за оцеляването на лъвчетата.

Едно от първите неизвестни е как се е стигнало до раждането на животните, след като лъвицата е имала поставен имплант, който би трябвало да я пази от забременяване и защо мъжкият и женската, които са брат и сестра, не са били отделени по време на размножителния им период.

Природозащитниците и посетителите имат още много въпроси и притеснения, но към момента служители на зоопарка успокояват, че за лъвчетата се полагат необходимите грижи и повод за безпокойство няма.

От своя страна пък зам-градоначалникът Любен Милев обеща Община Благоевград да подобри базата и да я надгради. Не е ясно дали ще бъде осигурено допълнително общинско финансиране, но е факт, че зоопаркът не е в добро състояние и все по-малко хора го посещават. А каква ще бъде съдбата на малките "царе" и ще бъдат ли наистина осиновени, предстои да разберем.

Г. Георгиев

6 коментара
08 Юли 2020 16:42 | hm
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

как е станало ли ами взети са парите за да се сложи имлант но такъв не сложен но е платено за това сигорно доста добре както на всякаде, и тоя директор вместо да прави така че повече дечица да ходят тоя прави обратноото, заплатаджия дето го боли за зоо градината ни важно е да се краде


08 Юли 2020 19:35 | Питам
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Томов за това ли взима заплата-да обикаля по зоопарка???? Кога ще свърши нещо реално?


08 Юли 2020 19:55 | Румбата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Краси шапката или жъчката...


08 Юли 2020 23:13 | Браво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А дано да е истина!
Иначе този "зоопарк" е за затваряне ВЕДНАГА!


08 Юли 2020 23:37 | Ло уай Лю
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дон Камбе е заплодил лъвицата! Мъж на годината! Човек на годината! Всичко на годината!


08 Юли 2020 23:37 | Ло уай Лю
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дон Камбе е заплодил лъвицата! Мъж на годината! Човек на годината! Всичко на годината!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар