Миряни се заредиха с енергия от целебния дъб край симитлийското село Ракитна

21 юли 2019 09:34   3 коментара   5656 прочита


Вековният дъб с целебна сила край Ракитна зареди с енергия миряните на празника на Свети Илия. Десетки дойдоха в симитлийското село около малкия параклис.

Водосвет бе отслужен в параклиса и осветени казаните с курбан. Десетки миряни запалиха свещица и се докоснаха до стъблото на дъба, който местните казват, че зарежда с енергия, отърсва от лошо и болести. По обяд всички седнаха на обща трапеза под дебелата сянка на вековното дърво и под навесите, приготвени от кмета на селото Стефан Костов.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли - Владимир Христов и кметове на съседни села бяха гости на празненството.


Още за: миряни   дъб   сила   празник   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
21 Юли 2019 11:15 | Gg
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Едни и същи. Кметовете и целата общинска администрация на Симитли, щом има ядене и пиене са там


21 Юли 2019 11:52 | Николов
Оценка:
-9
 (
11
 гласа)

Точно така трябва да са между хората и се срещат с тях и ако имат хората проблеми да ги споделят а не да губят хората време и пари да ходят до общината браво Поли продължавай така и пак ще си те изберем пък малка шепа злобари винаги ще има и затова още сега да знаеш с 100% няма да спечелиш есента на изборите но с 92%ще спечелиш сменал съм ги точно


21 Юли 2019 20:51 | Калоянчо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Сменал или сметнал? Неграмотен дупе-лизач.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар