Мирна Кресна! Хората колят доброволно прасетата си, протести няма

19 август 2019 09:16   5 коментара   10493 прочита


Хората в Кресна, където бе намерен труп на прасе с Африканска чума, продължават и днес доброволно да колят прасетата си, очакванията за протестни действия и отказ да изпълнят разпореждането, не се оправдаха.

Екипи на агенцията по храните и общината обикалят по дворовете, където има регистрирани домашни свине. Между 160 и 180 са домашните прасета, като голяма част от тях вече са изклани, каза кметът на града Николай Георгиев.

"Опасенията на хората са как ще съхранят месото, защото това е клане по никое време, не е лесно, тъй като са ги отглеждали с месеци, а се налага да ги заколят преждевременно, но това е положението. Няма протести, хората изпълняват добросъвестно разпореждането", каза кметът.

Сега се очаква от Агенцията по храните да започне пръскане по задните дворове, а хората се длъжни да предадат вътрешностите на закланите прасета. Очаквайте подробности от мястото.

П. Иванов


Още за: Кресна   прасета   действия   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
19 Август 2019 09:31 | Реалист
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Сутринта е казал така, но до довечера може да си смени пак позицията. И като се дават интервюта се дават от хора, които са потърпевши, а не от приятели и хора, които дори не са виждали живо прасе от 15 години. Притесненията отминаха, защото работливите хора на Кресна не може да ги притесни трайно този проблем. Домакинствата се справиха на 100% и месото вече е консервирано или във фризери. Сега кмета и общинска администрация да спре да нагнетява ситуацията и да изисквате възможно най-скоро да започне изплащането на обезщетенията.


19 Август 2019 09:48 | kresna
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Срам ! Кога станаха такива роби креснанлии ?! Най бедната област в България, с най ниски заплати от цялата страна сега доброволно ще се изколят и животните . Едно че политиците умишлено извършват геноцид върху хората като няма инвестиции в Бл област ами хората се оказаха най големите "овце". в други области имаше протести, имаше хора които категорично заяваваха да си гледат работата политиците, а тук доброволно си слагат главите на дръвника . Нека ги мачат и ще продължават да ги мачкат такива нищожества ..


19 Август 2019 11:17 | До kresna
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Ти на предизборна агитация ли се привикваш ? Я, по разумно, ако можеш !


19 Август 2019 12:37 | kresna
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Пука ми за твоите предизоборни тъпотии . Плюя и на герб и на бсп . Аз ти пиша за факти шапшал . За най бедния край в България и за геноцида над хората . Капиш ? Това което теб не те интересува а явно само коя партия е на власт . Ти си робска душица като тези нещастници бедняци които тръчат да си колят прасетата . Майната ви, драйфа ми се от подлоги


19 Август 2019 15:38 | До kresna
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Ми драйфай, бе ! Ти си пази твойто прасе. Какво ти пука
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар