Мирен протест пред стадион "Христо Ботев" в Благоевград! Родители излязоха в защита на ДЮШ-Пирин

30 юни 2020 09:46   26 коментара   6020 прочита


Десетки родители, деца, граждани и фенове на "Пирин" се събраха вчера пред стадион "Христо Ботев" в Благоевград, за да защитят детско-юношескиата школа. Напрежението в ДЮШ възникна заради освобождаването на деца и треньори от Академията, след идването на новия директор Радостин Александров. 
Протестът се проведе с разрешение на Община Благоевград. Той започна в 18. 45 часа пред Владишкия дом и завърши пред административната сграда на стадион „Христо Ботев“ в областния център.

На събитието не се появи никой от ръководството на клуба, но присъстваха кметът  Румен Томов, както и общински съветници. "За нас децата са най-важни. Футболен клуб "Пирин е емблема на нашия град и ние приветстваме всикчи инвестиции, които направиха до момента в клуба. Надявам се отново да се вдигне нивото на любимия ни отбор, но в същото време детско-юношеската школа също трябва да бъде развивана и всички деца, които са в нея да получат шанс да се реализират",кометираха присъстващи и допълниха ,  че преподбора, който бе направен на децата е много рязък и недобре обмислен.

На зададените въпроси от страна на родителите, най-активна сред които бе сътрудничката на евродепутата от ГЕРБ Асим Адемов,   майка на едно от децата от школата, Мария Данчова,градоначалникът  заяви подкрепа към родителите, но не даде конкретни отговори. Не стана ясно какъв е неговият план за решаване на проблема, което доведе допълнително разпалване на напрежението. На финала  се уточниха да проведат разширена среща с ръководството на Пирин в зала Яворов, а Томов пое ангажимента да съдейства.

Припомняме, че преди дни родители разпространиха отворено писмо, в което изразяват недоволството си от случващото се в една от най-добрите детски школи в страната. От клуба отговориха, че всичко това е изкуствено натрупано напрежение и всъщност проблем с децата на Благоевград няма.

Целта на ръководството на отбора е завръщането на представителния отбор в "А" група, което е свързано с цялостно преструктуриране и модернизация на клуба. На желанието от страна на родители на отстранените деца за провеждането на среща, на която да се обсъди проблема, от ръководството бяха категорични, че такава на този етап няма как да се осъществи поради ангажименти. Има предложение такава среща да се състои на 2 юли, следим развръзката, очаквайте подробностите в struma.com 

Г. Георгиев

26 коментара
30 Юни 2020 10:11 | Блг
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Какъв протест бре, децата ви пушат наргилета напоразия


30 Юни 2020 10:17 | ...
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

20 човека барабар с децата, Томов, Ханджийски и Злата Ризова.


30 Юни 2020 10:47 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ НЕКОЙ АКО НЕ ПРОТЕСТИРАТ ПРОСТО ГИ ЗАБРАВЯТ


30 Юни 2020 10:53 | Ае стига вече
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Добре, не е ли странно да се дава толкова много медийно внимание и цял един клуб да влиза в обяснителен режим за шепа хора. Вижте им смешния протест от 15 души.


30 Юни 2020 10:54 | Капитан Вишнаров
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Нема Балтов, нема здравей! Тиквата да си оди с триста! Че вече не го събира жипа, требе му автобус!


30 Юни 2020 10:57 | Паола
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ЯМКС, да живее ББорисов!


30 Юни 2020 11:03 | Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Бойко може да брои до три-ЯМКС!


30 Юни 2020 11:17 | Херман Ритхофен
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

На селяците децата не могат да станат математици, пианисти и учени биолози. Те могат да станат само фудбалери! Търчиш след топката и псуваш като улав! Не ти трябва образование, не ти трябва семейно възпитание, не ти трябва да знаеш например дали две успоредни прави се пресичат или не се пресичат. Защо им е да знаят това? По важно е да знаят колко коня е БМВето и какъв цвет са прашките на комшийката! ТЪРЧЕТЕ ПО СТАДИОНИТЕ И ПСУВАЙТЕ!


30 Юни 2020 11:21 | дядо Йоцо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Така де....., ама фудбалер не копа пипер! За това ке ядеме пипер и домати от турция гръция и норд маседония! Оти там ората не сакат децата им да станат сите фудбалери!


30 Юни 2020 11:47 | Айн щайн.....
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Представяте ли си откривател на ваксина срещу ковид от Левуново? Първо, свесна мома левунка нема да го погледне, камо ли да му позволи волности от интимно естество! Откривателя кани своя професор на гости у родното село и му хортува: Те тука колем прасето, те тука го дерем .....! Друго е ако е футбалер! Сите левунки ке са негови! И състезания нощно време на три водки с БМВто от Кърналово до Левуново!


30 Юни 2020 12:19 | Ае стига ни занимавате
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Написано ясно за кой може да чете. Както засегнали кое дете не требе и сега ще закриваме клубо


30 Юни 2020 12:37 | Каракочев
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Абе нали щеше да има стотици граждани и родители, нали цял Благоевград беше зад вас, нали щеше да има фенове ? Къде ги ?? Щото аз виждам хора, които могат да се поберат в една маршрутка и пак да остане място.


30 Юни 2020 13:24 | ,,,
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Абе не знам, но всичко изписано за Радостин е абсолютно вярно, това се знае в цяла България. Обаче за съжаление Пирин се нахендриха на него...


30 Юни 2020 14:15 | ю ю
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Ми да го махат Радостин тогава. Но това няма да спре преоформянето в школата на Пирин и пак ще има много отстранени момчета. И пак родителите ще оказват натиск върху новия треньор. Така никога няма да му видим края.


30 Юни 2020 14:35 | до ю ю
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да, само, ако назначените нови треньори не се разследват за черно тото...


30 Юни 2020 15:16 | Shtagi
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Още от тази възраст има натиск, пък какво ще стане и става след това е ясно. Талантливия за да играе го рекетират за пари и ако няма се отказва, некадърният си плаща за да играе. После нямало футбол в България, няма и да има. Хора има и други школи в града, е вярно плащаш такси екипи разходи за мачове, но не е възможно всички деца в града да тренират само в Пирин.


30 Юни 2020 16:46 | Ае стига
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Аз па сигурно не съм от България щом нищо не знам за тоя Радостин. Факт е само че го следват деца значи родителите му се доверяват и по пътя на логиката всичко е лъжа


30 Юни 2020 18:17 | Олег
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Само дето Радостинчо е изгонен от два града поради некадърност и слаби резултати.


30 Юни 2020 18:18 | Сламаро
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Шунда Уорън, дебвлогъзко Елезко защо не се срещнат с родителите?


30 Юни 2020 19:25 | малииии много хора бре
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Аз ако бех на мястото на Ива Уорън въобще нямаше да давам обяснения на тея. Пирин не е длъжен да се съобразява с мението на 5 човека, които вдигат врява до небесата. Изпринтвам си снимките от "протеста" и ги залепвам на вратата на административната сграда на "Дъбравска 1". Да се видят колко са жалки и смешни.


30 Юни 2020 20:07 | !!!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Айде гледайте си вашите деца и не се занимавайте с чуждите и не коментирайте като не ви засяга.


30 Юни 2020 20:21 | Shtagi
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Спокойно гледаме си ги тренират играят, е не в Пирин, но не мрънкаме. Ако са талантливи, след време някой маже и да зайграе в Пирин, ако не здраве. . Каква е тази трагедия като че ли е само школата на Пирин на този свят.


30 Юни 2020 22:50 | >.<
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Питам нещо. Преди време кандидатствах за работа на едно място, за което се бореха 10 души. Не ме приеха. Може ли Аз, Пешо и Драган (които също не одобриха), да направиме мирен протест и шествие до Общината. Ако може и медии да има да ни отразят.


01 Юли 2020 06:18 | Родител
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Продължавай да си питаш. Това са деца. А ти се подготви по добре за кандидатстването


01 Юли 2020 09:00 | До ае стига
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ти може и да не си чул, не само, че не си от България, ами сигурно си от луната... Хиляда човека, специалисти в тази област, доказани, дадоха изявления и потвърждения за този индивид. Само ти не си чул. Ами чети и гледай телевизия.
Принципно, да, не е забранено да се привличат и други деца извън региона, но не може това да е за сметка на нашите и да става по този начин. На ранен етап всички участват, така или иначе по-късно тези, които не са толкова добри, сами се отказват. Това е нормален естествен подбор. Но в Пирин НЯМА хора, които да разбират от футбол, които не милеят за града, всичко е интереси.


01 Юли 2020 10:06 | ???? Срам и ужас
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И понеже няма друга публикация за Пирин, изразявам мнението си тук.
Каква е логиката след 3 месеца почивка, мачове и тренировъчен процес, сега при сглобяване на нов отбор, да отказваш контроли... Изобщо няма да коментирам този алкохолизиран треньор, който не се прибра с отбора, а си остава още на морето?!? И да пуснеш отбора да почива още една седмица след лагер, където всичко живо се е спукало от лежане и печене по плажа.? В подготвителен период? Да не говорим за великите кондиционни треньори. За 10 дни - 4 ма контузени...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар