Министърът на Израел на работно посещение в Банско

24 януари 2023 18:38   2 коментара   2048 прочита


 
По време на първото си посещение зад граница след встъпване в длъжност, министърът на туризма на Държавата Израел Хаим Кац подписа с министъра на туризма на Република България д-р Илин Димитров споразумение между правителствата на двете страни за сътрудничество в областта на туризма. През втория ден от официалната си визита в страната, министър Хаим Кац, придружаван от израелска делегация, и зам. -министърът на туризма проф. Мариела Модева пристигнаха на работна среща в Банско. 

На срещата, организирана от Министерство на туризма, израелската гости се срещнаха с кмета Иван Кадев, зам. -кмета Сашка Въчкова и председателя на Съюза на туристическия бизнес Малин Бистрин. 
България е сред предпочитаните дестинации за туризъм в Израел, на израелския туристически пазар Банско е разпознаваема и предпочитана дестинация за зимен туризъм, но все повече и като летен курорт, беше казано на срещата. Това се потвърждава и от данните в община Банско, които показват, че почти една четвърт от общия брой на туристите

Добрите условия за отдих и спорт за туристи от различни възрасти – младежи, възрастни и семейства с деца, както и предлагането на кашерна храна в хотелите и няколко заведения, привличат интереса на гражданите на Израел. Особено важен за тях е авторитетът на Банско като спокойна, сигурна и безопасна дестинация. 
Домакините показаха на високия гост от Израел и придружаващите го зимната инфраструктура в ски зоната и няколко от предпочитаните от израелските туристи хотели в Банско. В разговорите си с министър Кац, кметът изказа благодарност към посолството на Държавата Израел в София за активното сътрудничество с Община Банско и изрази увереност, че то ще се разширява в бъдеще. 
Освен своите великолепни впечатления от видяното, Хаим Кац чу суперлативи за Банско и от израелски туристи, които срещна на Бъндеришка поляна. 
В разговорите във формална и неформална обстановка по време на посещението си, министърът изрази готовност да помогне за разширяване на рекламата на Банско в неговата страна. 
В средата на месец февруари, Община Банско и представители на туристическия бизнес в Банско ще участват на международното изложение IMTM в Тел Авив.

П.Попов  


 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
24 Януари 2023 19:05 | Стефчо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Евреите какви циции са, забравете за бакшиш


25 Януари 2023 00:02 | Мунчо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Може да са циции, ама поне хигиената им е безупречна. На всяко първо число от месеца взимат душ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар