Министър Нено Димов на работна среща в Банско по покана на кмета Георги Икономов

31 декември 2017 10:56   2 коментара   4753 прочита


Министър Нено Димов бе на работна среща в Банско по покана на кмета Георги Икономов. Темата на дискусията бе уточняване на стъпките, които следват след взетото решение на заседанието на МС от 28.12.2017 г. за допускане на промени в ПУ на НП „Пирин“. Предстои възлагането и изготвянето на Устройствен план на ски зоната, който да посочи точно и ясно параметрите на предлаганото инвестиционно намерение.

„Този устройствен план ще премине през всички изисквания на екологичното законодателство – оценка за съответствие и екологична оценка, като след като се извърви процедурата, следва да бъде одобрен от Общински съвет - Банско. Отново искам да изтъкна, че към настоящия момент 2% е усвоената част от Национален парк „Пирин“, представляваща ски зона Банско, а само 0,3% от него са ски писти и съоръжения. Всичко останало са спекулативни твърдения. Ние трябва повече да мислим за развитието на зимните спортове във всички български планини. Надявам се това да бъде посоката, която ще следва и едно следващо правителство. Самата Европейска комисия излезе със становището, че развитието на регионите трябва да става през самите региони, през местната инициатива и решението на Министерски съвет от 28.12.2017 г. следва тези препоръки“ допълни той. Димов сподели също, че веднага след празниците, още на 3 януари, от 12:00 ч. ще бъде на разположение за открит диалог във Фейсбук, където ще отговаря на въпроси.

„Благодаря на министър Димов затова, че прие поканата ми за среща. Необходимо беше да изговорим законовите процедури, за които Правителството даде зелена светлина. Искам ясно да заявя, че аз като кмет няма да допусна застрояване или презастрояване, както на планината, така и в града. Ще спазим всички изисквания на закона при изработката на устройствения план, защото ние, местните, сме стопаните на тази планина. Ние сме хората, които сме израснали тук и се грижим за нея. Готови сме да защитим бъдещето си с протести и на жълтите павета в София. В крайна сметка няма да позволим на шепа псевдоеколози да решават съдбата на българските планински региони” заяви кметът Икономов по време на разговора.

М. Иванов


Още за: Нено Димов   Банско   среща   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
31 Декември 2017 15:26 | ОПАТИЛ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

МНОГО ИНТЕРЕСНА РАБОТНА СРЕЩА САМО НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ИМ ПЛАТЯТ ДВОЙНА НАДНИЦА ЗА РАБОТА В ПРАЗНИЧЕН ДЕН.


31 Декември 2017 20:42 | кипърец
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Какви са тия срещи ?Защо не присъства собственика на Юлен, кипърския ошфорец Георгиос ?На него се пада да плати мастрафа и музиката.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар