Министър Красен Кралев на обиколка в Пиринско, срещна се със спортните клубове в Сандански ,Благоевград и Гоце Делчев

30 януари 2021 10:28   10 коментара   6636 прочита


С кмета на Сандански обсъждаха идеята за закрит басейн в града

Министър Красен Кралев направи рейд из Пиринско вчера, за да се срещне със   със спортни клубове от Благоевград, Сандански и Гоце Делчев. Ето какво казва министър Кралев : "Целта на срещите бе да се запозная със състоянието на спортната инфраструктура и проблемите пред клубовете от региона. Представителите на спортната общественост ми благодариха за постигнатото по-справедливо разпределение и двойното увеличение на средствата по Програмата за развитие на спортите клубове. В Благоевград 12 клуба ще получат 114 200 лв. за 2021 г. 
Нашето желание е да продължим да инвестираме в спортна инфраструктура. Трите правителства на Бойко Борисов до момента са инвестирали близо 500 млн. лв. в спортни съоръжения. Никой друг не е правил подобно нещо. 
Заедно с управителя на ОФК “Пирин” Венко Попов обсъдихме възможността за изграждането на тренировъчен терен, който да се ползва от футболистите на ”орлетата”. Тимът е един от основните претенденти за промоция в елита през този сезон. С представители на бойните спортове беше коментирана възможността за реновирането на зала, която да бъде използвана от няколко клуба при определен график. 
Запознах представителите на клубовете с всички програми на ММС, по които могат да кандидатстват, за да получават финансиране и да подпомагат своята дейност. 
В Средно училище с изучаване на чужди езици “Св. Климент Охридски” ще бъде изграден един от физкултурните салони, за които правителството отпусна 25 млн. лв. 
 Министър Кралев ,съобщи ,че е поет    ангажимент за осигуряването на средства за закупуване на нова мрежа за скокове на батут, която е необходима за ГК “Любчо Солачки”. 
В Сандански с представителите на двата местни клуба по плувни спортове е  коментирана  възможността за изграждане на закрит басейн, какъвто липсва в града. Според председателя на ПК “Вихрен” Николай Вакареев градът е един от основните центрове на плуването в страната. За двата местни тима се състезават националите Антъни Иванов, Любомир Епитропов и Йордан Янчев. 
"В Сандански изградихме многофункционална спортна зала, за която правителството отпусна 3, 3 млн. лв. Направен беше и ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона, който ММС финансира с 236 690 лв. Намерението ни е в следващия мандат да започнем изграждането на инфраструктура за плувните спортове,допълва министър Кралев .  
С представителите на ФК “Вихрен”осъдихме възможността за реновиране на терена на градския стадион в Сандански. Отборът, който играе в Трета лига, има шансове за завръщане в професионалния футбол. 
Проведох среща и с кмета на Сандански Атанас Стоянов. Двамата обсъдихме изготвянето на проект за закрит плувен басейн. Стоянов обяви, че на следващото заседание на Общинския съвет ще бъдат одобрени правила за ползване на многофункционалната спортна зала от местните клубове. 
В   ОУ “Св. Климент Охридски” няма подходящи условия за практикуване на часовете по физическо възпитание. То попада във втората група от училища, които ще се сдобият с физкултурни салони, изградени със средства, отпуснати от правителството. Директорът Виолина Андреева ме запозна с терена, на който може да бъде изградено подобно съоръжение. В I ОУ “Св. Климент Охридски” учат 465 деца."  
В края на деня, министърът се срещна с клубове   от Гоце Делчев. "Представителите на отборите по хандбал и баскетбол ми благодариха за условията, които предлага многофункционалната спортна зала “Неврокоп Арена”. Тя беше открита през 2016 г., а построяването й беше финансирано с 3, 3 млн. лв. от държавния бюджет чрез публичната инвестиционна програма “Растеж и устойчиво развитие на регионите”.",завършва министърът .

П. Попов   

10 коментара
30 Януари 2021 12:32 | боби
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

сега всички ще тръгнат на обиколки, избори идват, време за фалшиви обещания, след като минат изборите ще забравят какво са обещали, тоо филм вече 30 години го гледаме, събудете се бе хора, стига са ни правили на маймуни тия боклуци


30 Януари 2021 12:44 | Хари В.
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Вярно е. Добре, че са изборите та плужеците да слязат при раята с един куп обещания. Толкова е гнусно всичко!


30 Януари 2021 12:49 | Митко
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Министър на спорта 200 кила. смяххх!!!


30 Януари 2021 12:56 | Даниел
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Почти като този на отбраната Каракачамбо, не мо'е се сгъне, а ако успее се напикава.


30 Януари 2021 13:04 | Методи Христов възпитател
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Мравката и свинята. Новата приказка за малки дечица. Републиканците ще ги отвея и двете ОП и ГЕРБ! Време е.


30 Януари 2021 14:03 | ДЖУСА
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ 4. 04. 2021 .РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ


30 Януари 2021 19:50 | КРАЛИ МАРКО
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Пропуснато е да се напише че министъра е на предизборна обиколка. Явно ще води листата в Благоевград поне да е депутат. Интересно какво прави първия ( пионера) ваксиниран учител в България - Петър Додушев в двора на Първо основно училище. Нито е представител на спортен клуб, нито е учител в това училище. Къде са на снимката учителипе по физическо от училището? Ако и една десета от обещанията изпълни ще е хубаво, но едва ли ще е пак министър така, че лесно се обещава.


31 Януари 2021 04:17 | ���. K������� ������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ДО ГОРНИТЕ ЧЕРВЕНИ ИДИОТИ:
=====
ТОВА НЕ Е ГОСПОЖА ЛЪЖА БЕ КРЕТЕНИ!!! БОЙКО БОРИСОВ КАКВОТО Е ОБЕЩАЛ ГО Е ИЗПЪЛНИЛ!!!
ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И ВИЖТЕ ПОСТРОЕНОТО!!!


31 Януари 2021 08:59 | 66666
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

БИШО казват в Петрич, излезе от кочината и си търси топло убежище за още 1 мандат


31 Януари 2021 15:52 | Наукахрадин Уедабе Оу
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Министеро е обещал още осем моста на Бистрица Санданска и деца, деца деца! Тиквата ке ги направи!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар