Министър К. Ангелов: В Благоевградска област ситуацията е под контрол

31 юли 2020 20:24   3 коментара   5037 прочита


Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов бе на среща с директора на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев и директора на РЗИ Благоевград д-р Калоян Калоянов в сградата на здравната инспекция. След като министърът се запознае със статистиката за областта направи и изявление.

В областта ситуацията е под контрол, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов. Все още на дневен ред стои въпросът с медицинските кадри. Ако е необходимо ще бъдат командировани медици от други лечебни заведения, посочи проф. Ангелов.

Наблюдава се увеличение на заразените, но няма опасност да се претовари здравната система. В МБАЛ - Благоевград има 33 лежащо болни, в частната - 12, в тубдиспансера - 11. Областният щаб е предприел изключително добра организация, посочи здравният министър, предаде БНР. Той благодари на всички, които работят в РЗИ и са изключително натоварени. Медиците са снабдени с предпазни средства, има апаратура и всичко необходимо за справяне със ситуацията.

 

  

3 коментара
31 Юли 2020 23:39 | Николай Дюлгеров
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Как така ситуацията е под контрол?! Троловете от тази смешна медия твърдят, че всички ще се заразим от фалшивия вирус и понеже все още няма лекарство ще умрем.. но ако си носим маските и държим строго дистанция от 1. 5 метра (в това число и в секса) ще поживеем от сила още 1-2 месаца. Дано само издържим до създаването на ваксината.


01 Август 2020 10:01 | Лекар
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Министре, първо ситуацията е извън контрол. Второ за командироването, 2020 г. сме, член първи отдавна е премахнат. Кадри има предостатъчно, вкл. и в разложката болница, просто трябва временно да бъдат пренасочени към диагностика и лечение на пациенти с ковид. Управителя може да даде пример, като пръв сложи скафандъра


01 Август 2020 11:56 | �� ����
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

да, медиците са снабдени с всички предпазни средства, с тази разлика, че не преглеждат пациентите си, а предпочитат онлайн. Пазят се като дявол от тамян. По този начин, те изпускат другите болести, които накрая излизат фатални. така, че господин министре, просто нищо не сте видяли.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар