Меморандум за постоянно сътрудничество бе подписан между община Банско и най-голямата лондонска община Кройдън

25 март 2014 17:27   1 коментар   19614 прочита


В Банско бе подписан меморандум за постоянно сътрудничество между община Банско и най-голямата лондонска община - Кройдън, за обмен на иновативни практики в областта на управлението на човешките ресурси. Стратегическият документ е част от реализацията на Проект 10-25-8/06. 06. 2012 г. за „Идентифициране и внедряване на добри практики в областта на управлението на човешките ресурси чрез обмяна на опит и практически знания между община Банско и община Кройдън” с бенефициент община Банско. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

„Разликите в работата на двете общини са големи. Те по различен начин са обърнати към хората. Контактът ни с представители на администрацията на община Кройдън е важен за нас, защото техният опит в административното обслужване и управлението на човешките ресурси се основава на стари европейски практики, изпитани във времето.

Българският метод на оценяване на общинските служители при тях вече е обявен за неефективен.

Лондонските общинари работят на плаващо работно време. Всеки служител може да работи дистанционно, включително и от къщи. Малко от тях имат стационарни работни места. Нещата са много различни и едва ли всички са приложими в нашата действителност, но с примера на община Кройдън виждаме посоката, в която трябва да се развива административното управление ” бяха думите на кмета на Банско, Георги Икономов

Във връзка с проекта бяха проведени обучения на служители от община Банско, както и кръгла маса на тема: „Модерното управление на човешките ресурси – предизвикателство пред малки и големи администрации“. Бяха разисквани темите за коучинг и менторинг като методи за повишаване на ефективността и реализиране на задачите чрез по-добър диалог между различните йерархични нива в администрацията.

А. Стефанова

1 коментар
26 Март 2014 10:06 | 2014
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Еее далеко бега Банско Да разбере шо се случува в общината требува банскалията да си купи една енциклопедия ама не българската а некоа по обхватна То не е управление на човешки ресурси ! бенефициенти ! коучинг ! менторинг ! Учени люде в общината модерен моабет направаа ! И затава сме напреди фного фного напреди !!!!!

Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар