Мелнишки вечери на поезията 2020!

22 юни 2020 10:29   5 коментара   3948 прочита


Приказният град Мелник събра за поредна година поети от България и съседни страни. Конкурсът Мелнишки вечери на поезията обединява красотата на словото от 2000 година, когато се провежда за първи път.
По традиция и тази година бяха връчени награди за стихотворения на свободна тема, посветени на град Мелник, награда "Горчиво вино", по едноименното стихотворение на Евтим Евтимов и награда, посветена на поета Кръстьо Хаджииванов.
Ежегодният международен конкурс бе открит от кмета на Община Сандански - Атанас Стоянов, който поздрави всички присъстващи на поетичния фестивал. Гостуващите поети имаха възможност да се насладят на поетически четения и съвременни творчески послания, потопени в невероятната атмосфера на вълшебен Мелник.
Международното жури в състав, с председател поетесата Надежда Захариева и членове Гордана Йович Стойковска /Р. Северна Македония/ и Денко Рангелов /Р. Сърбия/, определиха големия победител и носител на голямата международна награда "Мелник" за цялостно тврочество и развитие на южнославянските литературни и културни връзки да бъде връчена на Никола Вуколич от Баня Лука, Република Сърбия. Първа награда за поезия спечели Деян Кръстески - Босна и Херцеговина.
За своите стихотворения бяха отличени с награди за млади поети - Цветелина Митова и Мария Христова-Карастоянова от град Сандански, както и творци от Р. Северна Македония и Словения.
Паун Гашев от Петрич получи новоучредената награда на името на поета Кръстьо Хаджииванов, Елена Дафова - наградата "Горчиво вино", а сръбският поет Слободан Мартинович бе отличен за стихотворението си за град Мелник.
Поетичната вечер завърши с чаша пенливо мелнишко вино и пожелания за нови срещи и красиви стихове!

В. Иванова


Още за: мелник   поезия   конкурс   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
22 Юни 2020 16:08 | Насее, Насее
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

това ти е като тик, ако не скръстиш пръсти и ръце, не си ти


22 Юни 2020 16:44 | гега
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

що прави там стоян мачката от петрич ?


23 Юни 2020 05:56 | 222
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

machkata e lichen shofor na paun


23 Юни 2020 09:26 | ��������
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Това е пародия на Мелнишки вечери на поезията! Става въпрос за 20 души, барабар с журито и организаторката, събрани в кръчмата на сем. Куртеви! Наздраве!


23 Юни 2020 09:38 | Буден
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе пародия ама нали кръстосва ръчичките кмета после и ки пийнат и ки апнат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар