Медицински надзор София започва разследване смъртта на родилката Евгения, издъхнала след анестезия в МБАЛ Благоевград!

18 юни 2021 15:39   9 коментара   23202 прочита


Трагедията в семейството и е голяма. Младата жена няма никакви роднини, родителите и починали, починал и брат и.. Съпругът и остава сам, с 3- годишно момченце на ръце..   

 

Медицински надзор -София започва разследване на смъртта на 30- годишната Евгения, издъхнала по време на планирано секцио, в родилно отделение на МБАЛ Благоевград. Специалистите от надзора пристигат в болницата в понеделник. Информацията дотук е, че жената не понесла общата упойка, започнала да се задушава, интубирана е, но въпреки спешните мерки починала на операционната маса.

Лекарите от екипа останали шокирани от  смъртта и и до днес нямат обяснение  какво се е случило. Спряло е сърцето, внезапно е спряло и дишането и. Аутопсията също не каза нищо категорично за причината за смъртта и, изпратени са проби за хистологични изследвания, за да се разкрие истината по случая.

По време на бременността Егения е преболедувала Ковид 19, дали след него не са се появили усложнения, това ще покажат резултатите от изпратените проби. Да се хвърля вината на лекарския екип е изключително несправедливо, коментират медици., убедени, че в случая не става въпрос за лекарска грешка. Хората лесно съдят, без да имат право да дават оценка на лекарския труд, който не познават.

Няма лекар, който да причини умишлено подобно нещо, така че търпеливо трябва да се изчакат заключенията, експертизите и проверката на компетентни лица. Възможно е и да бъде поискана и разрешена  реаутопсия, ако близките и имат някакви съмнения около резултата, коментираха приятели на младата жена. Случаят разтърси не само близки и познати на момичето, изключително разстроени са и медиците от родилно отделение.

" Не мога да кажа какво се е случило, просто не знам, ще чакаме резултатите от изпратените проби. За мен, екипът подготвял секциото, е екип от професионалисти,които са изродили стотици бебета. Не се е стигнало до изваждане на бебето, тъй като колегите се борили за живота на майката, коментира д-р Митев, който също бе смазан след инцидента  

Трагедията в семейството на Евгения  е голяма. Оказа се, че тя е от дупнишко село,  няма близки роднини, родителите и починали, починал   брат и , останал   само мъжът и, който оттук нататакък сам ще се грижи за 3- годишното им момченце. Очаквали второто си бебе с много любов, имали планове за бъдещето...   

Подобни случаи ни правят безмълвни. Няма коментар за болката на близките на Евгения, не можем обаче да обвиняваме и лекарите, дали живот на хиляди бебета, направили много семейства щастливи, докато компетентна институция не съобщи има,  или няма  вина  дежурният операционен  екип.  

Петя Георгиева   


Още за: родилка   смърт   операция   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
18 Юни 2021 18:22 | eeee
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

обяснението е много просто. жалко за родилката и бебето.


19 Юни 2021 07:27 | Пациент
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не прикрива те истината, всички лекари да ходят на опреснителни курсове и тия банки от отделението да си ходят.


19 Юни 2021 07:33 | д-р Менгеле
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Как ще слагаш упойка само на база разпитване на пациента, без проби?!? Чиста некадърност! Само аз режа без упойка...


19 Юни 2021 09:18 | Антоанета
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да, никой лекар не прави умишлено убийство. Но съмненията, че истината ще излезе наяве остават. Поклон пред достойните лекари. Но е време недостойните да са наказателно преследвани. Аз съм осакатена от български професор, за пари. Нека това престане, всички знаем за какво става на въпрос, само МЗ не знае. Иначе практиката е такава, преди операция те разпитват за алергии и въз основа на това се преценява. Никой не знае какви са последствията от ковид.


19 Юни 2021 09:19 | Атмосфера
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ами да предположим, че. тези си тръгнат. После? Въпросът е друг.


19 Юни 2021 10:33 | Доктора
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо триете коментари и така ставате съучастници в убийство, кога този кадър на ГЕРБ О. Митев ще бъде сменен и съден за това че докара благоевградската болница първа по смъртност.


19 Юни 2021 12:17 | Пациент
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Анестезиолога пак е определен конните. Сигурно пак е родил т. ахеята. Не им помагате като крилете грешките.


19 Юни 2021 12:38 | До Доктора
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Така е трият коментарите критични към Митев, той съсипа тази болница, но явно чаша добре та да трият коментарите, но понеделник се събираме пред болницата, като пристигне проверката.


19 Юни 2021 14:16 | Пациент
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И ТОЗИ ПЪТ КОСТАДИНОВА НЕКЪДЪРНИЦА И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДОКАЗА НЕКЪДЪРНОСТА СИ. ДЪЩЕРЯТА НА СЕСТРАИ Е СЪПРУГА НА БИФШИЯ ДЕПУТАТ ОТ ГЕ. Б АНДОНОВ ОТ ГЕРБ. НА НЕГО И СЪДИЯ УЗУНОВ РАЗЧИТА ПАК ДА И СЕ РАЗМИНЕ. НЕКЪДЪРНА, АЛЧНА И ГРОЗНА, ДАНО Я СПОХОДИ БАВНА И МЪЧИТЕЛНА СМЪРТ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар