МБАЛ Благоевград: Вътрешно отделение жертва на подривната дейност на бивши медици и нелоялна конкуренция между здравните заведения

05 август 2014 11:26   15 коментара   30937 прочита


Няма да позволим закриване на отделението, то работи и ще продължава да работи, казаха от ръководството на болницата

Вътрешно отделение работи и ще продължава да работи, това заявиха отговорно от МБАЛ Благоевград по повод плъзналите повсеместно в болницата слухове за закриването му. Факт е,че броят на пациентите е намалял ,но отделението работи. Проверка на Struma.com установи, че само днес в отделението са постъпили 7 пациенти, 50 са били миналата седмица, отделението има 6-тима лекари и работи нормално. Слухът за закриването му е поредният опит на конкурентите в здравния бранш за дестабилизиране на най-голямата болница в Югозападна България, казаха от ръководството на МБАЛ Благоевград. Подклажданите слухове за колапс на МБАЛ Благоевград и "подривната" дейност на бивши медици, са част от развихрилата се напоследък битка за пациенти между двете здравни заведения- частната болница "Пулс и МБАЛ Благоевград . Факт е, че болница "Пулс " привлече част от медицинския персонал на МБАЛ Благоевград с обещания за по- високо възнаграждение и по добри условия на труд, излизайки от болницата лекарите започнаха да привличат и старите си пациенти да се лекуват в частната болница. Така конкуренцията се оказа изключително стресов фактор за болните пациенти.

Шефката на вътрешно отделение в МБАЛ Благоевград Тони Хаджиева напусна заедно с екипа си и се прехвърли в "Пулс ", същото направи и медицинският екип на хемодиализа. Веднага след изнасянето им започнаха да се тиражират слухове за съсипване на двете отделения в болницата, до момента обаче хемодиализа в МБАЛ Благоевград работи, ще се спаси и вътрешно отделение. Болница "Пулс" няма Спешно приемно отделение, което е най-натовареното болнично отделение, през него минават всички спешни случаи. Наблюденията показват, че в пикови ситуации ,катастрофи, спешни пациенти, болница "Пулс" стои безучастна.

Пациентите могат да разчитат единствено и само на МБАЛ Благоевград. Многократно сме съобщавали за изписани от "Пулс" пациенти, които след това са търсили спешна помощ в държавната болница. Директорът на МБАЛ Благоевград Владимир Пандев поиска и спешна проверка на лиценза на болница "Пулс", издаден докато болницата е още в строеж. Факт е, че държавните здравни заведения изпитват остър финансов недоимък, факт е, че бяха оставени на произвола на съдбата без помощ от държавата.

Дълговете им бяха натрупвани с години, но е вярно също така, че няма по- добро и сигурно място за лечение от държавната болница, заради традициите, заради добрите специалисти и възможността за помощ от най-високо ниво. В държавната болница по презумпция се изключва вероятността за финансови изгоди и печалба, тук не се прави частен бизнес, а традиционно се лекуват болни хора. Добре е да има конкуренция ,да има и частни здравни заведения,  но когато конкуренцията засяга здравето на пациентите, тогава "ударите под кръста" са престъпление.

П. Петрова

15 коментара
05 Август 2014 11:38 | Краси
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

Много истина има в тази статия!


05 Август 2014 11:47 | лекар
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Абсолютно вярно браво


05 Август 2014 12:47 | ....
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

В, Пулс" отиват търговците, а не докторите по призвание. От личен опит го твърдя за, д-р"Ваня Златкова, Сашо Кастрев и търговците от хемодиализата начело с, д-р"Янева. Помнете, че няма нищо по-ценно от искрената благодарност на пациентите. Успех на търговците и успех на докторите по призвание.


05 Август 2014 13:17 | лекар
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

не е конкуренциата причината. Никои началник не бяга от частното в болницата .а от един психопат, които псува и ни обижда и болните ни даже и които управлява болницата с ненормални решения-това е МЕНГЕЛЕ-НЕДИН., ВЛАДКО ПАНДЕВ не в час-катастрофа


05 Август 2014 13:23 | 5 етаж
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

прав е горепишещия. Каде е РЗИ-МЗ да проверият, зашо избягаха толкова много лекари и сестри и пациенти-от един НЕДИН, КОИТО СТАНА И ЗАМ. ДИРЕКТОР. и ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХМЕ И НИЕ СИ ТРАГВАМЕ. чакаме само да го сменят


05 Август 2014 13:55 | 00
Оценка:
0
 (
20
 гласа)


къде се скри Михаилов спициалиста няма тъкава държава да има глад за лекари а Михаилов да получава грешни пари от бюрото по труда


05 Август 2014 14:40 | Елизабет ІІ
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Трите горни коментара (лекар, 5 етаж, 00) са от един и сАщи човек. Няма да коментирам същината, че не познавам обстановката и взаимоотношенията в болниците, обаче... баси неграмотния тип, дано не е лекар наистина!


05 Август 2014 17:16 | ...
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Който иска да ходи да се лекува в ПУЛС, стига в държавната болница са влачили най-тежките случаи


05 Август 2014 20:09 | читател
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Държавната болница беше напълно достатъчна за Благоевград, не трябваше да се разрешава откриването на болница Пулс !Именно това е част от работата на здравното министерство, да направи здравна карта на страната за необходимостта от здравни заведения и да контролира броя им! Отдавна се говори, че болниците в България са много и така се източва здравната каса! За всеки здравомислещ е ясно, че ще започне нелоялна конкуренция за пациенти при наличие на две болници там където има нужда само от една! Тук не става въпрос за магазини и заведения, а за нужда от болнични заведения и финансиране на лечението в тях .Парите за здравеопазване потъват като вода в чакъл при такова неконролирано роене на болници!


05 Август 2014 21:08 | 5 етаж
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ДО ЕЛИЗАБЕТ 2. Ние всеки ден се срещаме по коридора на 5 етаж и това е обстановката до която я докарахте, но още малко, ще те изтарпим, а ти си за затвора, новият директор ще се погрижи за това. Нямя да се крият истините и броя на починалите пациенти в хирургия


05 Август 2014 21:12 | Ментор
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Май послъгвате, драги ... С външни наемници вътрешна медицина не става


05 Август 2014 21:55 | 43
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Нека да си спомним какво направиха Недин и Пандев миналата година. Можем без вътрешно отделение и започнаха да гонят лекари. Първи бяха д-р Попова единствен хематолог и д-р Ашрам единствен неврохирург. След неадекватно поведение на ръководството започнаха да напускат масово и други лекари и сестри. Като пример за неадекватност са различните възнаграждения на лекарите. Д-р Узунов има основна заплата-2000лв. Наистина се готвят да напуснат и други лекари отважни отделения.


06 Август 2014 10:23 | 22222
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Имам един въпрос !!!!!
Какво стана с проверката за лиценза на "Пулс" защо нищо не се пише по този повод????


06 Август 2014 15:05 | Елизабет ІІ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Хей, 5 етаж, аз не работя в болница. Ако това, че се е налагало да постъпвам с детето си в детско отделение два пъти, съм ви докарала "обстановката" и съм за затвора, добре... ще вляза и дано се оправят нещата.
Сега сериозно - ако сте укривали (мълчали) разни "истини за случаи" сте съучастници с деятелите, така че направо върви в прокуратурата и следствието и почвай да си признаваш, да докладваш и да предаваш доказателства. Все друг чакате да свърши работата, е затова е така навсякъде. И се научи да пишеш грамотно, че е срамота, освен ако не си шофьор или чистачка.


06 Август 2014 22:51 | 122
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Е, няма да плачем за Тони Хаджиева - тая вместо да си гледа работата, се интересува само от клюки, политика и пари
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар