МБАЛ Благоевград се включи в помощ на колегите си от Перник и София на АМ "Струма"! Изпратиха линейка за труповете, съдебният лекар д-р Аврамов на място

23 ноември 2021 09:48   10 коментара   22614 прочита
сн.ansa
сн.ansa


сн.ansa

Полицаи от Благоевград също са на мястото, където изгоряха като факли 45 пътници в запалил се автобус 

МБАЛ Благоевград се включи в помощ на колегите си от София и Перник, които са АМ" Струма", на мястото на тежкия пътен инцидент с 45 загинали. Преди минути линейка от Благоевград бе изпратена, за да помогне в извозването на труповете, които са осеяли пътния участък.,това каза директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев. 

 На място бе изпратен и съдебният лекар д-р Камен Аврамов,научи Struma.com. Невиждана и незапомнена трагедия разтърси България, Северна Македония и цяла Европа. Загиналите са все млади хора,заяви в интервю премиерът на република Северна Македония Зоран Заев тази сутрин. 

Черната новина е водеща в европейските агенции " Македония е завита в черно" така пък македонските медии отразяват случилото се тази нощ на магистрала Струма, на разклона за пернишкото село Боснек. " Хората са овъглени, скупчени на вратите на автобуса, които от удара не са могли да бъдат отворени, това казват полицаи от ОД на МВР Благоевград, които също са на мястото. Страховита картина, подобен ужас не помним, допълват те. Очаквайте подробности 

Петя Петрова 

10 коментара
23 Ноември 2021 11:18 | ХОРА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЛЯТОТО пътувахме до БУРГАС И ОБРАТНО с автобус на ФИРМАТА ЮНИОН ИВКОНИ. АВТОБУСА се управляваше от двама шофьори / редуваха се / единият беше българин а другият шофьор СЪРБИН. СЪРБИНА се държеше грубо арогантно и не спазваше правилата. Българина не смееше да му прави забележка и пътуването беше ад и изпълнено с тревоги. ТОЗИ СЪРБИН най-вероятно беше взимал някъкви субстанций, тъй като поведението му подсказваше, че нещо в ГЛАВАТА му става?!?! Е КОЙ ГИ КОНТРОЛИРА ТЕЗИ ШОФѝОРИ И.....?!?!


23 Ноември 2021 11:48 | 123
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Какви продажници сме Българите. СУТРИНТА по БНТ 1 говореше някъква неграмотна жена без компетенций и познания в строителството и обясняваше, че причината за катастрофата е височината на тротоара до мантинелата и какви ли още не глупости. Значи строителните фирми са виновни, а не водача на автобуса, който не си е вършил работата сериозно?!?!


23 Ноември 2021 12:26 | Здравей България
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Човешка грешка и безотговорност на фирмата превозвач е причината за катастрофата. Представителство на тази фирма има не само в Кюстендил и в Благоевград на ул. Света Гора зад банята. Там работят само македонци и не се спазват правилата за превоз на пътници.


23 Ноември 2021 12:54 | До 123
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Защо да не е и двете?


23 Ноември 2021 12:56 | Мето
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Гледам телевизия и публикации. Може ли такова безобразие. Сигурно не всичко е наред с магистралите ни, но там ежедневно минават хиляди МПС без да има ПТП. Защо трябва да даваме повод за коментари в съседна страна, че причината за това ПТП е състояние на магистрала "Струма" . Има компетентни органи за това. В други страни не вярвам да се правят такива коментари и удря по реномето на страната. Дайте да сме повече патриоти! Светла им памет на починалите в с. Рояк и на магистрала Струма!


23 Ноември 2021 13:04 | Тенчо
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

В други страни не се краде от пътищата и затова пътната настилка е добра. Герберастите строят най скъпите и некачествени пътища в света. ФАКТ. Бог да прости загиналите.


23 Ноември 2021 13:47 | Мето
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Този участък от магистрала се строи по времето на Сергей Станишев от македонската фирма " Маврово" и в тази връзка не би трябвало да се атакува Баце. Не, че при него всичко е о. к. но в случая атаките срещу него и партията му са неоснователни.


23 Ноември 2021 13:57 | Добър ден
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ремонтите и подръжката в последните 10 години кой ги прави?


23 Ноември 2021 13:57 | Рот
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кой как му е изгодно атакува Станишев, Бойко, служебно правителство, Радев ! Егати войнствените партийци ! от всичко правят политика глупаците


23 Ноември 2021 14:03 | Добър ден
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не е политика да се строят некачествени пътища и хора да умират вследствие на това. Спомнете си случая около Своге, там се доказа, че заради лоша настилка стана трагедията, герберска фирма пак си беше оставила ръцете.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар