Масова смърт и дело с висок обществен интерес! Ракиджията от Якоруда - Тайфи Мекльов в Окръжен съд Благоевград! Нажежени страсти, в съдебна зала се стигна почти до бой!

05 юни 2019 14:59   5 коментара   23643 прочита


Опечалена майка налетя с обиди към съпругата на обвинения за продажба на отровна ракия Мекльов, съдебна охрана я спря и изведе

Напрегнато бе днешното заседание на Окръжен съд - Благоевград по делото срещу Тайфи Мекльов - бизнесменът от Якоруда, който е обвинен за продажбата на фалшива ракия, убила 6 човека през 2015 година. Тогава, точно по време на Коледните празници, мъжете пили от алкохола-убиец, като твърденията бяха, че той е закупен именно от Тейфи Мекльов. 6 починаха след натравяне, а още 8 се разминаха със смъртта. Обвиняемият днес дойде в Окръжен съд Благоевград, придружаван от семейството и защитника си.

С разпит на свидетели започна заседанието. Пръв на свидетелската скамейка седна 56-годишен мъж от Якоруда, който се затрудни да даде отговор на всички въпроси на магистратите и имаше сериозни противоречия в показанията му. Това принуди съдът да се оттегли за консултация дали да приеме днешните му показания или да изчете тези от предишното заседание.

След кратка почивка, съдия М. Коцева разпореди изчитане на старите му показания и изискване на документация от МБАЛ-Благоевград, където свидетелят е лекуван, както и справка дали той се води на учет в психодиспансер. В хода на заседанието, защитникът на Мекльов - адвокат Таков поиска отвод на прокурора по делото - Мадолев, като заяви, че по време на почивката, прокурор Мадолев, е присъствал на разговор между един от гражданските ищци и защитничката му - адвокат Алексова, в който адвокатката уж давала наставления на свидетеля какво да говори в зала, което бе категорично отречено.

Опитът на защитата на Тайфи да извади от делото прокурор Мадолев, нажежи страстите до краен предел и едва не се стигна до бой между майката на един от починалите и съпругата на Тайфи, която уж станала свидетел на разговора в почивката. Опечалената жена скочи на съпругата на Тайфи и се обърна към нея с крайно обидна дума: Ти, ма..., твойто дете си е при тебе, моето го няма, каза жената и разтреперана тръгна да скъсява разстоянието между нея и съпругата на Тайфи. Наложи се намесата на съдебна охрана, а почернената майка бе принудително изведена. от съдебна зала.

След разигралата се драма, прокурор Мадолев не бе отведен от делото и заседанието продължи с разпит на останалите свидетели. Трима от явилите се днес да свидетелстват бяха принудително доведени, почерпени, както самите те признаха. Поради неявяване на предишно заседание, на двама от тях им била наложена глоба от по 200 лв, която съда днес отмени. Един от свидетелите разказа, че вследствие на ракията-менте, която е пил през 2015 година, зрението му е сериозно увредено и до днес.

Заседанието продължава с разпит на още свидетели, а на следващото ще бъдат разпитани и вещи лица.

Припомняме, че безпрецедентният случай, които разтърси България през 2015-та, стана по време на празници. Отровените и загиналите с ракията, купена от Мекльов били на "свинска сватба" и един по един попадаха в болница, поразени от метиловия алкохол в питието. 6-тима умряха в болница, а още 8 се лекуваха с дни от пораженията. Такава масова смърт регионът не помни. Делото е изключително тежко и обемно заради големия брои граждански ищци и свидетели, които трябва да бъдат разпитани.

П. Пенева

5 коментара
05 Юни 2019 15:35 | От Якоруда
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Какво толкова го бавят това дело, да го осъждат вече тоя престъпник! Сега не знам каква мярка има, но когато беше под домашен арест, съвсем необезпокояван си пиеше кафето на центъра.
Колкото по-дълго е на свобода, толкова повече време има за да изнудва и манипулира свидетелите, повечето от които ги е страх от него!
Цял живот се е занимавал с престъпни неща, далавери ... е трябва да поеме някаква отговорност!


05 Юни 2019 18:12 | Тцтц
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Вижте как се пали сина на Тайфи, тъй като намира истина в предишния коментар.
Не казвам, че е лесно и на тяхното семейство, напротив, но правилната реакция е да бъдат смирени и съпричастни със семействата на починалите, а не както се държат те - арогантно, надменно, безнаказано. Ето сами виждате!


05 Юни 2019 20:16 | Гошо
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

Да точно така ще се държат защото са невинни, на никой не е наливано с зор в устата, а и всички знаем тези който починаха че бяха алкохолни петна... Така че гора главата Тайфи, даже медал трябва да получи че прочисти такива алкохолици и боклуци


06 Юни 2019 00:05 | Rainiov
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Якорудо бомба ба


06 Юни 2019 17:14 | Жалко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Жалко, че някой може да мисли така - да се радва от смъртта на хората. Да наричате хора по този грозен начин, които не са между живите, е ужасно грозно!
До къде стигнахте
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар