Мащабно разселване на полудиви патици в ЛРС Благоевград

22 юни 2024 18:13   4 коментара   6188 прочита


2450 полудиви зеленоглави патици бяха разселени във водни басейни на територията на ловното сдружение в Благоевград.

„Такова масирано разселване на водолюбиви пернати – сподели Иван Василев, председател на сдружението – скоро не сме извършвали. Това изискваше пълна мобилизация и участие на ловците от половината дружинки. Изключително съм доволен от участието на председателите на дружинките в Логодаж, Селище , Симитли и служители на Регионалната дирекция на горите в Благоевград”

Патиците са в отлична кондиция и въпреки високите температури по време на транспортирането загуби няма.

Те са доставени от стопанството на фирма „Сокол-БЛРС“ във Враца и са 60- и 90-дневни, което гарантира бързото им приспособяване към новите условия. Партиди от тях бяха пуснати в блатото на Обел, яз. Стойковци, Бучино, водоеми на Долно Българчево, Проевски чифлик, Четирка, Бистраците и подходящи водни басейни край Симитли.

През последните години сдружението в Благоевград предприема широкомащабна програма за разселване на различни видове пернати, които са реална алтернатива на лова на дива свиня, а възстановяването от щетите на африканската чума по тях е много бавно и несигурно.

Ръководството на ЛРС-Благоевград непрекъснато заостря вниманието на ловците за безкомпромисна борба с различните видове хищници и първоначалното подхранване на птиците на специални платформи във басейните.

Кузман Петров/slrb.bg


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
23 Юни 2024 01:08 | Ivan11
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет.
Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93@gmail. com


23 Юни 2024 07:55 | бат Сали
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Мангустите ще ядат печена патка...


23 Юни 2024 10:14 | Цун Кайхуй от Китай
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Патките ще изядат мароканските скакалци, както правят в Китай, стига нашите индианци да не изядат преди това самите патки!


23 Юни 2024 12:41 | djumalia.
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

dago duxa6 na bat sali ni6to 4ese nari4a6 kato tak1v. i ako ti xaresva moje6 i na men. mili41k.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар