Мартин Карбовски завладя ученици и учители в ПГСАГ „Васил Левски”

15 април 2019 09:47   3350 прочита


Журналистът представи житейската си философия за знанието, за усилията на личността, за онези свои малки и големи възторзи и битки, отричайки отчаянието, апатията и бездушието. Ярко присъствие. Наративен замах. Без поза. Дръзко и откровено. Изключителен вербален и интелектуален заряд. Характеристики, които се отнасят за специалния гост в училище – Мартин Карбовски.

Карбовски дефинира красноречиво темата за „модерния мързел между телевизора и хладилника” и апелира младите хора да бъдат отговорни към познанието и сами да коват съдбата си с труд и постоянство. Мартин Карбовски е най-разпознаваемото лице на новата българска журналистика. Той е първият представител на гонзо журналистиката¹ в България и е от малцината, които преди повече от две десетилетия насочиха прожекторите към живота на т. нар. „малки хора”.

Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Карбовски винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български списания и вестници са четени от няколко поколения българи. Името на Карбовски отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му телевизионни репортажи, необикновените филми за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в ефир, и на хартия.

Марти Иванов

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар