Маркови - втора ръка! Благоевградчани масово износват дрехите на европейците! Пореден магазин "Second hand" отвори врати!

15 юли 2019 12:23   9 коментара   13951 прочита


Пореден магазин за дрехи втора употреба отвори врати в Благоевград, видя репортер на struma.com. Броят на този вид магазини в областния център надвишава 10, а интересът към тях е голям. Привлечени от ниските цени и огромното разнообразие, хората все повече избират да износват вехтите дрехи на европейците, отколкото да купуват нови.

Доказателство за това са множеството магазини за нови дрехи, които затвориха поради липса на достатъчно клиенти. Много помещения в центъра на града, в които до скоро са се помещавали магазини са дрехи, сега са празни.

Покупателната способност на благоевградчани значително намаля и хората търсят начини с по-малко средства да се облекат прилично. А в магазините за употребявани дрехи много често могат да се намерят нови дрехи с етикети на символични цени, както и маркови дрехи за "жълти стотинки", разказват хората. А в дните, когато магазините за дрехи втора употреба правят зареждане, много често се събират и опашки от чакащи клиенти. Вносът на дрехи е най-често от Гърция, Холандия и Германия.

П. Пенева


Още за: магазин   употреба   дрехи   цени   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
15 Юли 2019 12:35 | 777
Оценка:
13
 (
23
 гласа)

Не съм съгласна, че дрехите са вехти, има и такива но по-голямата част са запазени дрехи и наистина от по-качествени материали, отколкото на същите марки закупени нови от магазините. А пък за децата също е много на сметка да се купи 2ра употреба, защото те растат бързо и им умаляват, моето дете е на 13г и съм го изгледала с дрехи 2ра ръка.


15 Юли 2019 12:42 | Реалност
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Привлечени от разнообразието... Реалността е такава, в 21 век, в европейския съюз, а не можем да си купим нови дрехи. Повече прилича е на страна от третия свят..
Дано час по скоро политици, кметове, местни управляващи да осъзнаят, че ако работиш на парче, без план и стратегия, само за лична изгода.. така няма как да постигнеш дългосрочен успех.. Нито за себе си, нито за роднините си, камо ли за град или държава..15 Юли 2019 12:52 | До 777
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Права сте донякъде за качеството.. Въпреки че, проблемът не е в това. В днешно време можеш да си поръчаш качествени дрехи в интернет от доказани чуждестранни сайтове.. Доставката става за дни... Та истинският проблем е липсата на средства и възможност.. Кой човек, който има избор, би купил на детето си дрехи втора употреба.. Носени от не се знае кой, с какви здравословни проблеми.. Каква хигиена... Лоша енергияи т. н... Надявам се на никой да не му се налага да го прави, а ако му се наложи, то да осъзнае, че е време за някаква промяна...


15 Юли 2019 13:07 | Васко
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

Сега помислете защо благоевградчани са принудени да носят дрехи втора употреба.. С тези инвестуции в града, с тези високи доходи, с наличието на нови работни места как да не си купуваме маркови дрешки.... е трета употреба :)


15 Юли 2019 13:37 | Атанас
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Въпрос на манталитет, който иска си купува и нови дрехи. Интернет пространството дава допълнително множество възможности за покупка на дрехи, качествени и нови. Пак казвам, който иска си купува ново, който не иска да си носи втора употреба, манталитет е.


15 Юли 2019 15:59 | Сс
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Дрехите са много хубави в голямата си част. Има и боклуци. Аз лично купувам от тях не защото нямам пари, а защото се опитвам да си изградя екологично съзнание -след като са кочествени и са произведени, защо да не бъдат употребени на ниска цена,


15 Юли 2019 16:36 | !
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Дай Боже повече мислещи хора в 21 век като "Сс", защото с това консуматорско мислене до никъде няма да стигнем!


15 Юли 2019 17:35 | Баба
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Дрехи втора употреба, коли втора употреба, храни различно качество от тези в ЕС, ментета родно производство и т. н. Заплати по-ниски от африканските, пенсии подигравка, детски символични, доктори търгаши, трагично образование..... Царят е гол, но ние му ръкопляскаме и хвалим "новите дрехи.


15 Юли 2019 20:06 | $
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Манталитет. Рядко от нужда.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар