Марио Нешев сяда в директорския стол на "Кюстендилска вода"

04 февруари 2023 09:35   1 коментар   4466 прочита


Инж. Марио Нешев печели конкурса за управител на регионалния оператор "Кюстендилска вода", съобщават от Български ВиК холдинг. И инж. Нешев и конкурентите му - инж. Иво Иванов и инж. Георги Георгиев са бивши управители на дружеството, което е в тежко финансово положение. 

Конкурсът за управител на "Кюстендилска вода" беше обявен през миналия ноември. Дружеството е със сериозни кадрови, административни и най-вече финансови проблеми. Задълженията му надвишават 2 мил. лева. 

8 от 9-те общини в Кюстендилска област членуват в регионалната ВиК асоциация - без Сапарева баня. Няколко общини - Дупница, Рила, Бобошево, искаха да напуснат и да създадат свой воден регулатор. Причините са, че субсидиите за поддържането и подмяната на ВиК мрежите по населените места са нищожни, на места има течове и над 70 процента загуби на вода. Довеждащите водопроводи за Бобов дол, Кюстендил, за Рилското корито трябва да бъдат подменени. 

Това, че регионалната ВиК асоциация не е консолидирана е проблем и за района не се отпускат никакви европейски средства и финансиране. Ръководството на "Български ВиК холдинг" ЕАД чака от новия шеф да изготви проект за финансово излекуване на сдружението и усилване на вложенията в замяна на водопроводната и канализационната мрежа, се казва в съобщението по избора на новия шеф на "Кюстендилска вода". 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
04 Февруари 2023 12:39 | Да и Го вложа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

на Наталито Трифонова
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар