Маневри с боклука на вниманието на главпрокурора Ив. Гешев! Първото управленско решение на кмета Р. Томов излезе много скъпо на Благоевград! Над милион, хвърлен на вятъра за 3 месеца!

24 февруари 2020 19:49   45 коментара   14616 прочита


С общо събрание бе направен опит да се скрие едномилионен гаф зад гърба на кметовето от Рила, Симитли, Кочериново и Бобошево! Томов продължава процедурата и подписва със законно избрания от Камбитов оператор на депото

Кметът на Благоевград Румен Томов свика спешно днес Общото събрание на „Регионално сдружение за управление на отпадъците", в което участват кметовете на 5-те общини собственици на депото, за което вече ви съобщихме. Целта, очаквано за нас, бе  кметовете  да излязат с общо решение, благоевградският кмет  да не обжалва решението на КЗК, определила заповедта му за спиране на процедурата за регионалното депо,  за НЕЗАКОННА.

Кметовете решиха след  влизането   в сила на днешното им решение, да се премине към продължаване на откритата процедура и сключване на договор със ЗАКОННО  избрания от екипа Камбитов изпълнител ДЗЗД „Регионално депо – Благоевград 2019.   

3 месеца кметски маневри и изречени неистини по казуса, врътките, че уж "Биострой" ще поеме оперирането на депото и най-вече  едноличната заповед на кмета Томов,   вкара община Благоевград в разход на над 1 млн. лева, заради транспортирането на боклука в Костинброд   Първото  управленско решение на кмета Томов  излезе изключително скъпо на Благоевград и то само за първите три месеца от управлението му.  Ето какво съобщиха официално от община Благоевград :   
 Днес, 24. 02. 2020 година, от 15. 30 часа, в община Благоевград, се проведе Общо събрание на “Регионално сдружение за управление на отпадъците – Благоевград“, на което присъстваха кметовете на 5-те общини, членове на сдружението, както следва: 


Инж. Румен Томов, Кмет на Община Благоевград; 

Апостол Апостолов, Кмет на Община Симитли; 

Георги Кабзималски, Кмет на Община Рила; 

Иван Минков, Кмет на Община Кочериново; 

Крум Маринов, Кмет на Община Бобошево. 

На заседанието присъства представител на областния  управител на област Благоевград. 

Общото събрание на „Регионално сдружение за управлениe на отпадъците – Благоевград” взе решение с което предлага Кметът на Община Благоевград да не обжалва Решението на Комисията за защита на конкуренцията. След влизането му в сила да премине към продължаване на откритата процедура и сключване на договор с избрания изпълнител ДЗЗД „Регионално депо – Благоевград 2019 г. “ 

Отново бе направена сложна кметска маневра за събиране на кметовете, собственици на депото в Общо събрание-  действие, определено като  "след дъжд качулка", защото :  Към заповедта на Томов, събраните днес градоначалници, нямат отношение. Кметът на Благоевград е възложител на процедурата, той подписва Еднолично заповедта за спиране на процедурата и отказа да сключи договора с оператора,  и за това многократно писахме.    Не е нужно свикване на общо събрание, за да се вземе подобно решение, като днешното . Налице е пореден опит за замаскиране на гаф и политическа мимикрия. Фактите обаче са категорични :

Кметът Томов ЕДНОЛИЧНО  носи отговорност за ЕДНОЛИЧНО подписаната си НЕЗАКОННА  заповед и за последвалите след нея  събития, а именно : 1. Новото, напълно готово   и официално  открито депо не работи.

2-ро -Боклукът на Благоевград се извозваше 3 месеца в Костинброд и сметките  СОЧАТ, ЧЕ Е  налице -над 1 млн. лева ЗАГУБИ само за община Благоевград, неясно колко са те  и другите още 4 -ри общини..  

 Това са факти, които не могат нито да бъдат скрити, нито замаскирани, защото има документи, свидетелстващи за направените разходи. Оттук нататък възниква въпросът?!  Кой ще понесе отговорността за тези незаконно направени разходи за милиони само за 3 месеца?! Как ще се оправдае възложителят за немотивираната си, незаконосъбразна заповед, причинила сериозни вреди по смисъла на закона. На ход е прокуратурата, или както обичат да казват хората от лагера на Томов - Ха, сега да дойде Гешев?!   Има работа в община Благоевград.  

П. Костадинов  

45 коментара
24 Февруари 2020 20:10 | Иван
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

Тоя ни върна у първи клас, мани


24 Февруари 2020 20:12 | Паола
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

Томово признание (за Ат. К.) :
Аз признавам си, че му завиждам,
Той пред мене е титан!
Чак понякога се ненавиждам
Аз съм дребен, той ГОЛЯМ.
Никой веч не ме харесва,
Всеки знае ми ми целта,
Все си мислих, че ще го окалям,
Но намери ме беля.
Май оставам вече без подкрепа,
и ще бъда единак,
Колкото и да се трепя,
Той бе лидер, аз пък съм чирак.


24 Февруари 2020 20:30 | Бойко
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Гюбрето оставено от вашият гуру още дълго време ще смърди и трудно ще бъде изчистено. За съжаление трябва по трърда ръка и по подготвен екип това да се случи.


24 Февруари 2020 20:48 | Паола
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Гешев към Благоевград обърна поглед,
Интересна ще е тази пролет,
Томов май ще изгори,
За нула време той с печална слава се сдоби.
***
Мисли се за много хитър,
Особено като е на повече от литър.
Мечтаеше за полет в небесата,
Но здраво той заби се в земята.


24 Февруари 2020 21:08 | Юли
Оценка:
3
 (
33
 гласа)

Ако не беше трагично, щеше да е смешно! Били ни излезли скъпи 3 месеца!!! Ама вие проспахте ли 8 години? Да върнат с Шопова и Методиева парите за телефоните или поне самите телефони, че са с общински пари! Плащали сме им и за екскурзии, и за гориво, и за частен бизнес, граждански договори за милиони и какво ли още не. То Гешев, че ще има много работа е ясно, ама със старата управа, ако му позволят въобще да се занимава.


24 Февруари 2020 21:10 | До струна
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Много сте прозрачни струна


24 Февруари 2020 21:14 | Озадачен
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

Другите сайтове нищо не пишат по темата. Явно проблема с боклука на пет общини е маловажна...
Или пък са купили мълчанието им :)


24 Февруари 2020 21:16 | Шопова
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Целият град разбра що сме правили, само струна не разбра.


24 Февруари 2020 21:32 | Шумантов
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Е са ше го ядем боклуко


24 Февруари 2020 21:48 | До Юли
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

ЮЛКА, ЮЛКА заради такива боклуци като теб Благоевград е на това дередже. ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ТЪПИЯ КМЕТ, СЕЛЯЦИ


24 Февруари 2020 21:53 | Зъкова
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

Въпреки, че лъжат на поразия Колкото и телефони, договори и командировка са похарчи ли Шопова, Кралев, Тасков и Методиева, не могат за 8 години да, са, изхарчили 200 000 лева, а този за тримесеца набута Общината с 1 000 000 лева, тия поне работеха и донасяха пари в Общината, този добре, че си тръгва, че за 4 Години щеше да е страшно


24 Февруари 2020 21:53 | ДОНЧО
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Абе ЮЛИ ти колко си тЪп,. Направо си за съжаление


24 Февруари 2020 22:06 | До зъкова
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Директорка, директорке, до кога ше те крепят


24 Февруари 2020 22:14 | Некадърчо, вън!
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Отговорността за тези милион и малко за само 3 месеца е персонално на Томов и трябва да я понесе, веднага! Да се види още кой му е давал акъл за такова безразсъдство! Интересно е какво точно като мотив стоеше за това абсурдно решение на Некадърчо! На кой какво е обещал? На Бачев ли, на тоя от РИОСВ ли? Прокуратурата е наред!


24 Февруари 2020 22:33 | Ивона
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Томов е най-невзрачният и муден кмет, който Благоевград е имал


24 Февруари 2020 22:37 | Камбитов:
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

И сега каква стана тя?! Както написах в пост преди повече от месец, процедурата по избор на оператор за депото, която проведох е абсолютно законна и изцяло в интерес на Общината, потвърдено от решението на КЗК.
Заповедта за спиране и отказът да се подпише договор с избрания оператор от сегашния кмет е абсолютно незаконосъобразна и в ущърб на Общината, пак потвърдено от КЗК.
Преди месеци той, най-вероятно от незнание, а може би воден от други подбуди (това е работа на Прокуратурата), подведе колегите от другите общини, по-точно ги излъга. След това три месеца лъга всички - лъга на пресконференции, пред местни и национални медии, и днес ни лук ял, ни лук мирисал, под мотото: „Аз съм Законът, КЗК нищо не разбира, но защото сме притиснати от времето…“ (Еврика) реши да подпише договора, пак услужливо криейки се зад гърбовете на колегите си. Защото такова решение на Сдружението не е необходимо. За този, който не разбира ще кажа - възложител по процедурата е единствено и само Община Благое


24 Февруари 2020 22:41 | Камбитов:
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

За този, който не разбира ще кажа - възложител по процедурата е единствено и само Община Благоевград, респективно кметът, по две причини - депото е на територията на община Благоевград и комплексното разрешително е издадено на Община Благоевград. Само че това еднолично негово решение за спиране струва на Благоевград до момента над 1 150 000 лева. ❗️❗️❗️
Много скоро ще отговаряте за тези хвърлени на вятъра пари! Продължавайте да замервате благоевградчани с хвърчащи фактури и факти извадени от контекста, от предишното управление. Евтини на брашното, скъпи на триците. На лъжата краката са къси!


24 Февруари 2020 22:44 | Сериозно
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Ех, добре, че е Камбитов да ви отвори очите, ст умски брандовци и олигофрени от БСП


24 Февруари 2020 23:03 | �� ����� � ����
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Томов такова таковата на града


24 Февруари 2020 23:07 | Кото
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Бриндо, първи приятел на Томов едно време сам си направи бомба в дома, баща му добри, добър човек, ще го умре,
Бриндовица курволяк неземен


24 Февруари 2020 23:41 | Коко
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

"Няма такъв Кмет. " Просто "Гений. " Не ми се пише, не ми се аби и една буква повече.


25 Февруари 2020 00:27 | Шумантов
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Значи, томов си е пияндуро, аре да се спретнем. Са, като дойде Паскалев, ше ви оправи сите, оти яз съм от Петрич,


25 Февруари 2020 06:08 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Равносметка за вече над 100 дни управление: 1 милион директни загуби на общината от извозването на боклука при изградено собствено депо, без да се споменава сумата за отчисленията, които са отивали в чужда община; отхвърлен проект за 4 милиона по образователната инфраструктура; Привлечени чужди финансови средства-НУЛА; пет опорочени конкурса за назначаване на служители на ръководни длъжности-всички в изпълнение на политически ангажименти; сключен договор с фирма на сина на общинския съветник от ВМРО Ризов, при ежедневно обяснение в медии как общината била много зле финансово. През това време само идиотски изявления в жълти сайтове срещу Камбитов и екипа му. Колкото и да хвърляте кал тогава се работеше. За първите четири месеца от предходния мандат бяха подготвени документите на сдруженията за саниране на 54 блока, входирани в ББР за финансиране, подготвена и обявена процедура за изпълнители на строителството и отворени оферти. Така, че Томов и съветниците му, карайте я по-кротко.


25 Февруари 2020 07:00 | ??????
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Какъв е тоя грозен парапет, който сте монтирали по стълбите към площада???? Вие луди ли сте да пляснете тая метална грозотия??? Нямаше ли парапет, който цветово и като материал да пасва на пейките и площада??? Прави са хората, че сте пълни некадърници, и кмет, и екипът му.


25 Февруари 2020 07:15 | До Юли
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Госпожата от табака със средно образование да я кара по-внимателно. Само питам - как човек със средно образование е ПР, която длъжност е експертна и се заема само от лица с висше образование?


25 Февруари 2020 07:45 | Да
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

За боклука със сигурност го е посъветвал най-големия специалист по сметосъбирането в Общината - общинския съветник Мама кажа. Той и без това не плаща такса смет и затова му е дреме за депото.


25 Февруари 2020 08:24 | До ха ха
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Христина е завършила българска филология в Софийския университет и магистратура по журналистика. Така, че по-кротко с коментарите.


25 Февруари 2020 08:29 | относно КМЕТА
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Относно поведението на Томов, всичко е от ясно - по-ясно. Той има един, двама, осмина над него, които му диктуват "решенията". Това за него е чиста работа, тъй като не ги мисли той. Но в някой и друг момент последствията го удрят и точно тогава мозъчето му, поради невъзможност да сътвори сносна мисъл, пуска обичайните главоблъсканици. Винаги негов отговор ако изобщо благоволи да даде такъв на зададените му въпроси, е че той е безгрешен. Че законите за него не важат. Че общината е в криза, че той ще "доведе инвеститори", ще "направи два грандиозни фестивала", ще "изчисти въздуха" и т. н. и т. н. Вече се повтаря до "сгадване", а дори не е тръгнал с крачка към постигане на някое от предизборните си обещания, с които подлъга една камара народ. Но и какво друго се очаква от подлога на едни други индивиди, успели да унищожат, всичко, до което са се докосвали през годините. Истината е, че ако тази личност Томов остане дори само още една година, община БЛАГОЕВГРАД ще фалира.


25 Февруари 2020 08:57 | Ха-ха
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

По- добре сервитьорка, отколкото да си завършил тракторското в Разлог и да нямаш един фен трудов стаж и цял живот да си гаден паразит и да живееш на гърба на другите


25 Февруари 2020 09:10 | Ха ха
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Софийския университет само един и това е СУ "Климент Охридски", тя Христина дори не е влизала в него. Купи си диплома от един много свободен университет в София, когато беше ПР в общината. Разликата е огромна, но тя Христина не може да я проумее. Така, че най-кротко с коментарите


25 Февруари 2020 09:14 | Оставка на кмета!
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Много голям БОКЛУК се оказа чичо том?! Махай се, бе, червен боклук!


25 Февруари 2020 09:46 | Шумантов до ха ха
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Саше, кротни се


25 Февруари 2020 10:27 | Весето
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

ЧАКАХ, ЧАКАХ ДА СЕ СПРЕТЕ, НО УВИ.... КОЛКОТО И ДА ИЗПОЛЗВАТЕ МЕДИЯТА СИ ПАРЦАЛИВА ЗА ГНУСОТИИ, ПИТАЙТЕ ХОРАТА ЗА ТОМОВ. ТОЛКОВА ВНИМАНИЕ, ТОЛКОВА УВАЖЕНИЕ, ТАКАВА СЪПРИЧАСНОСТ И НЕЗАБАВНО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА НЕ Е ИМАЛО. СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТЗИВЧИВИ И ТОЛЕРАНТНИ В УСЛУГА НА ГРАЖДАНИТЕ, МНОГО ГОЛЯМА ПРОМЯНА. ЩЕ ИМА ДОБРИ РЕШЕНИЕ И ЗА ПО- ГОЛЕМИТЕ ПРОБЛЕМИ. ТРЯБВА ВРЕМЕ. И Г-Н КАМБИТОВ БУКСУВАШЕ В НАЧАЛОТО ЗАРАДИ ПРЕДХОДНИ УПРАВЛЕНИЯ. НО СЕГА Е МНОГО АКТИВЕН, ЗАЩОТО МУ ТРЕПЕРЯТ ГАЩИТЕ И ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА СКОРО.


25 Февруари 2020 11:50 | До Весето
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Хората няма нужда никой да ги пита... защото щом се чуе името на кмета, всички започват да се смеят. Защото Румен Томов е една голяма смешка. И тези, които са гласували за него, защото беше "независим" и повярваха в него, сега се псуват, че не взели пари, поне да оправдаят тая своя глупост тогава. И след няколко месеца, Весе, ще видиш как Томов ще остане да се споменава само с грандиозните количества алкохол, които е изпил в кабинета. Айде със здраве!!!


25 Февруари 2020 12:54 | До духоКрис
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На крадлата на чужди мъже все Сашка и е в ума.


25 Февруари 2020 13:56 | жалко
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Вместо да парадира с висок стандарт в резултат на откраднатото от Благоевград и да остроумничи във Фейсбук, докторът Камбитов трябваше отдавна да е пациент на прокуратурата. И Румен Томов разполага с достатъчно документи, за да го идпрати там, където му е мястото. За съжаление не го прави и позволява на този самозабравил се танцьор на "ръченица" да наглее.


25 Февруари 2020 14:25 | жалки опити
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ако Томов разполагаше с тия измислени документи, отдавна да ги е пуснал, особено под ръководството на всички ония, които го командорят на лягане и на ставане. Но понеже такива документи НЕ съществуват, си смуче от пръстите всякакви калища, само за да отбие вниманието от крещящата си некомпетентност. Спрете да си чешете езиците с неща, от които явно хал хабер понятие си нямате. Жалки сте вече!! Всяка една "нередност", за която бандичката ви докладваже, е отхвърлена в съда. Но най-много човек се страхува от това, което сам е готов да направи. Крадеца вика дръжте крадеца е вашето. Смешни станахте.


25 Февруари 2020 14:46 | До ха-ха
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Злобата ти ще ти изяде главата! Шопова е завършила СУ! Набий си го в тъпата глава. Това, че ти си си купил дипломите за основно и средно образование и нямаш такава за висше, не означава, че всички други също ги купуват! Смешен, жалък и тъп!


25 Февруари 2020 14:50 | До жалкия
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Като виждаме колко му е акъла на кмета, а и на неговия екип, със сигурност ако имаха каквито и да е документи за Камбитов, вече щяха да са ги пуснали в обращение! Ама нямат! И няма и да намерят! А някои ще си умрат с мераците да видят Камбитов осъден!


25 Февруари 2020 14:54 | До Юли
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Стига с тези телефони, бе! Служебните им телефони им бяха подарени от Виваком! Не са ощетили общината. А Томов много искаше да ги вземе за неговите хора. Да не си един от тях, та все за тях пишеш!


25 Февруари 2020 14:59 | До Лузерка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Сашето за себе си говори, навремето открадна законно омъжен мъж с две деца от Соня, цял град знае как се влачеше по него 5 години и тормозеше жена му, но от село така успяват


25 Февруари 2020 16:10 | До Струма ком
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не се хабете да пишете статии, просто един ден слагайте заглавие Томов, другия ден Камбитов, после Шопова и т. н.
Коментарите са ви предостаръчни, повече от латино сериал са и обикновено в никаква връзка с материала.


26 Февруари 2020 12:46 | До весето
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Весе, ти май не си добре с акъла! На кои хора е решил проблема, като тоя забрави и обещанието си да се среща с тях. Така се е опетлал в лъжи и зависимости, че не знае къде се намира. Я да каже защо Тинчев е още на работа, след като ДАНС установи конфликт на интереси при него! Защо назначава пенсионери и некадърници? Защо не спазва законите и загробва общината?


26 Февруари 2020 13:07 | Коко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не ми е ясно в кой век живееме и колко петрол и замърсявания отиват срещу екологичната ни среда като Благоевградския боклук се пренася с камиони, и дори не се рапределя като за рецилкиране, органичен боклук който може да се компостира и основен боклук който обикновено е 1/3 от целия общ боклук. Обинквено домашния боклук трябва да се разпределя на най-малко за рециклиране и за хвърляне, в 21 век сме. А Благоевград, въпреки че има модерно депо - всичко изнася вкуп и освен това харчи и петрол или дизел за да утежни екосистемата с тези решения. Не разбирам как така няма специалисти по боклука в Общината и с каво образОвание са назначени тези които решават тези неща. 21 ви век сме, не 20.


26 Февруари 2020 13:09 | Коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А - и престанете с Тези КАМБИТОВ И ТОМОВ - ТЪРСЕТЕ ОТГОВОРНИЦИТЕ И ГИ ДРЪЖТЕ ОТГОВОРНИ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар