Малки магазини и фризьорски салони остават отворени

25 ноември 2020 11:20   5 коментара   16069 прочита


Днес на извънреден брифинг бяха взети нови противоепидемични мерки. Те влизат в сила у нас от 27 ноември вечерта и ще важат до 21 декември. Това съобщи министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Преустановяват се присъствените учебни занятия във всички образователни институции – всички ученици от 1 до 12 клас, всички извънкласни дейности, висши университети.

Преустановяват се посещенията в детски градини и ясли. Преустановява се провеждането на конгреси и семинари в присъствена форма. Забраняват се и културните мероприятия. Изключения се прави за театрите, които трябва да с капацитет до 30 %.

Забранява се провеждането на частни партита с повече от 15 човека. 

Преустановяват се всички спортни мепроприятия с тренировъчен или състезателен характер на лица до 18 години. Изключение се прави само за тези, които вече са започнали. Спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18 г. се провеждат без публика.

Преустановяват се посещенията във фитнес зали, заведения, игрални зали и казина, търговски центрове и такива тип МОЛ. Изключения се прави за магазини за хранителни стоки, аптеки, банки, доставчици на телекомуникационни услуги. За заведенията за хранене се допускат само доставки по домовете. 

Отворени ще останат и всички други магазини извън моловете. Англов коментира, че това, което не е упоменато в заповедта, не е забранено.

Преустановяват се организирани екскурзии.

„Всички институции от религиозен характер – църкви, джамии и синагоги, ще бъдат отворени за всички български граждани. Парковете и градините остават отворени, няма да има вечерен час, няма и други строги мерки, характерни за някои от държавите на територията на ЕС и на Балканския полуостров“, посочи още здравният министър проф. Костадин Ангелов.


Още за: магазини   ковид   министър   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
25 Ноември 2020 12:51 | Ох
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Времето на първенюта и спекула свърши. Гейтс и Мъск ги утепаха. Идва нов световен ред с контрол и без тарикати паразити, собственици на долни кръчми.


25 Ноември 2020 13:09 | 456
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не е лошо да си пиеш хапчетата редовно.


25 Ноември 2020 13:46 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

аз нещо пак не разбрах, нощните барове ще работят ли?


25 Ноември 2020 14:51 | КметО
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Не. Сега разбра ли?


25 Ноември 2020 17:55 | Селянка
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

А цеховете и пазарите ?Де е б и професоро и заповедите му.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар