Магнетичен концерт на виртуоза Антони Дончев в Благоевград

10 юни 2023 10:40   2 коментара   4246 прочита


Магнетичен концерт на виртуоза Антони Дончев в зала „Пейо Яворов“, съчетаващ етно-джаз фюжън, постави начало на едно от дългоочакваните музикални събития в Благоевград. Приглушените светлини, добрата акустика в залата и първите акорди на инструментите изостриха сетивата и притаиха дъха на меломаните, които с последващите изпълнения неусетно се пренесоха в света на джаза. 

Публиката имаше възможност да съпреживее „На крачка от мистерията“, един проект на Антони Дончев, създаден да съчетае два свята на необятност – този на традиционния български фолклор и на импровизацията, музиката на момента. 
С виртуозни импровизации талантливият тромпетист, благоевградчанинът Венцислав Благоев, носител на “Кристална лира” за джаз, покори сцената и получи заслужените аплодисменти от своите почитатели. 

В звездната компилация от музиканти публиката се докосна и до инструменталисти от ранга на благоевградчанина Валери Димчев, който се нарежда сред майсторите, които добавят своя съвременен почерк в българския фолклор, сред тях и Орхан Гюзелев, Михаил Иванов и Стоил Иванов. 
На фона на страхотния джаз акомпанимент се откроиха и кристалните гласове на София Янева, София Илиева и Христина Ненкова. 

В събота вечер, на 10 юни, с богат репертоар от джаз, блус, фънк и латино пиеси ще излезе Мишо Йосифов с „Новините в джаза“. Идеята на популярния тромпетист, композитор, аранжор и преподавател е да събере млади музиканти на една сцена. Сред тях са талантливите Лъчезар Кацарски, роден в Благоевград, и Велека Цанкова. 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
10 Юни 2023 14:55 | Паола
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

КАКВО Е ТОВА ЦИГУМИГУ БЕ? НИЕ ИСКАМЕ ЧАЛГА!


11 Юни 2023 10:14 | Кирил 13
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Лошото на българите като Паола е, че не подозират за съществуването на ЧОВЕШКА МУЗИКА !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар