Mагистрати и служители в съдебната система от Пиринско с бонус за празниците

03 декември 2019 10:46   9 коментара   8957 прочита


Премия от по една месечна заплата и възнаграждение за ранг ще получат всички, съдии, прокурори, следователи и служители в съдебната система, практикуващи на територията на област Благоевград. Това става ясно от протокола от заседанието на Комисията "Бюджет и финанси" към Висшия съдебен съвет, проведено в сряда.

От решението на Комисията става ясно още, че платежните нареждания за изплащането на допълнителните трудови възнаграждения трябва да бъдат издадени до 18 декември.

Изплащането на премии преди предстоящите празници е станало възможно благодарение на икономии в бюджета, обясниха за "Правен свят" от кадровия орган.

Допълнителни трудови възнаграждения ще получат и върховните магистрати, "тримата големи" в съдебната власт – председателите на Върховния касационен съд (ВКС) и Върховния административен съд (ВАС), главният прокурор – и работещите в Инспектората към ВСС и НИП, магистратите и служителите в Националната следствена служба и членовете на ВСС.

Настоящите премии са различни от тези, които предстои да бъдат раздадени по конкретни критерии на магистратите в специализираните органи и общите съдилища и прокуратури, във връзка с по-високата им натовареност.

Г. Георгиев


Още за: премия   заплата   ранг   съдии   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
03 Декември 2019 11:12 | Сандански
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Да си дадат отвод и да откажат премиите, както си дадоха отвод и отказаха да гледат делото на Ал. Манолев.
Нещастни корумпета.


03 Декември 2019 11:32 | Чичо
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

За най корумпираната в Европа съдебна система в, премии?


03 Декември 2019 11:52 | 000
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

това го няма никъде. Господ да ги накаже. боже господи, защо няма справедливост в тая държава. да си най корумпиран, и да получиш премия.


03 Декември 2019 13:35 | минчо
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

А защо да ги накаже господ тях а не тези в Парламента, които създават законите ? И защо да не получат като работят много. Аз имам близък който е съдия има ли за писане дела - няма събота, няма неделя, и вечер не е до 17 ч. като например в общината или в магазина на смени, той седи и пише и не знае сутринта ще може ла да заведе децата си на състезание, на кино или другаде, а масово хората си знаят - изтече ли времето - хващаш си чантичката, и у дома или по кафетата. Не бъдете злобни, това няма да ви донесе щастие


03 Декември 2019 16:06 | БЛАГОЕВРАД
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Достатъчно много пари получават тия. Да се откажат от парите, че ГОСПОД да ги накаже


03 Декември 2019 21:27 | Тс
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Поне нещо и да посвършваха.


03 Декември 2019 21:40 | Pipi
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Отвод на премиите няма. Ако имаш работа в съда се сблъскваш с недружелюбни женички, които любезно означаваш да приключат дълги телефонни разговори за почивки, дрехи и др. На входа те посреща пенсиониран полицай с максимална пенция, които е прекарал бишата су слу ж ба да реве за по голяма заплата . Ма са макс пвнсия и р з пак са му малко. Влезе жена с мъж, като явно жената видимо търсеше убежище в съда мъжът беше агресивен. Та милиционерчето се обърна към жената да не се вдига шум, а тя милата беше уплашена и тиха. Премии за какво, за връзкарство, мързел и наглост


03 Декември 2019 23:11 | Свободен
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Не е пенсиониран милиционер, а съдебна охрана от млади хора.. Другаде нейде си влязал.. В някоя селска поща.. Така беше преди 40 години...


04 Декември 2019 10:10 | до минчо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

минчо, или си един от тях или не си се сблъсквал с тях. и понеже твоя близъс съдия не може да смогне от некомпетентност, затова делата се влачат с години. с една дума, не заслужават тези пари.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар