Лъснаха завери, които съсипват ГЕРБ в Пиринско! Местни политически номади с неуспешни кадрови вмешателства! Оцапаха и К. Хаджигаев! Мазало в кандидат-депутатската листа! Водачът-неясен!

28 февруари 2021 10:49   38 коментара   26502 прочита


Битки, доноси, клеветници, скандали, дни преди одобряването на внесената листа, изпаднаха емблематични за партията имена, включиха се хора, известни като верни на Камбитов, а в последствие част от обединението "АнтиКамбитов".

ПП ГЕРБ всеки момент ще представи изстраданата и дълго композирана листа за кандидат-депутати. Утре до обяд листата на ГЕРБ в Пиринско ще бъде официално представена. Засега обаче водачът е неясен. Дни наред медиите се преписват една друга, разпространявайки под режисурата на известни политически номади, че водач на листата на ПП ГЕРБ е бившият областен лидер и областен управител Костадин Хаджигаев.

Пуснаха информацията, за да опипат почвата. Името на Хаджигаев бе предложено на премиера за водач, с мотива, че  първият лидер на ГЕРБ и се свързва с едни от най-добрите години на партията . "Кадровиците обаче не прецениха политическата обстановка, заслепени от личните си интереси, и не прогнозираха факта, че Хаджигаев е бил силен лидер, обаче преди повече от 10 години, време, в което партията на премиера Б. Борисов претърпя сериозни метаморфози.

Залагайки се пред Изпълнителната комисия и премиера, стратезите  в ГЕРБ не прецениха също така и възможностите си да ръководят голямата политика,  спекулирайки с името на  премиера и лидер на партията Б. Борисов, затова  и подведоха К. Хаджигаев, че той е спасението за ГЕРБ, без обаче да го въведат в истинската ситуация, криейки личните си интереси, зад партийните. Започнаха да упражняват и натиск върху структурите по места, да подписват декларации, с които да подкрепят водачеството на Хаджигаев,разбра Struma.com.

И всичко това се разви за броени часове, докато Изпълнителната комисия и премиерът  Б. Борисов очакваха мнението на партийните структури в цялата област. Разви се буря от емоции в партията, в по-голямата си част негативни, показа се и лицемерието на част от ръководителите на партията по места. Изненадата "Хаджигаев" показа за пореден път начинът, по който се работи в тази партия.

Хора, които никога не са били добри политици, но са със зли езици, решиха, че ще завземат борисовата партия в Пиринско -с доноси, обвинения и клевети. И въпреки старанието им, в София станаха  наясно, че "новите гербери", структурите по места, в почти цялата област не желаят връщането на стари кадри, независимо от техния принос  за партията.

Стратегията на новия щаб от стари кадри на ГЕРБ, който сформира Андрей Новаков, май ще се окаже погрешна. С декларации,  партийните структури зявиха  категорично пред лидера Б. Борисов, че поставянето на К. Хаджигаев,  начело на листата, не е добър вариант и обрича партията на провал. "Навсякъде по места начело на листите са министри, депутати, при нас да се поставя човек, който повече от 9-10 години е извън ГЕРБ и не е работил за партията, не е нормално, са коментарите на противниците на идеята К. Хаджигаев  да е водачът.    

"Искам да помогна на партията, която винаги  е била в сърцето ми, но за съжаление виждам какво става, това не е партията, която основахме преди години, каза пред Struma com спряганият за водач К. Хаджигаев, сам той не бе убеден, че ще поведе герберите в предстоящите местни избори. Последната дума има премиерът. Какво ще реши Б. Борисов ? -това е въпросът след всичко, което наблюдаваме.   А решението му ще стане ясно след броени часове.   

Процесите в ГЕРБ излязоха извън контрол. ,Паническите ходове дойдоха след появата на Цветанов и Камбитов, като "Републиканци за България". Кой от сегашните гербери, голяма част от които  са кретатури на Цветанов и Камбитов, ще се изправи срещу това дуо от бивши съпартийци -доказани предизборни стратези и политици. Цветанов познава слабите места на ГЕРБ в областта , което прави партията силно уязвима.

Затова започна битка не за затягане на структурите на ГЕРБ и подготовката им за избори, а се втурнаха да правят совалки между отделните политически субекти за  "кражби " на хора, които евентуално биха подкрепили републиканците за изборите. Вихрят се политически сделки -гласове срещу служби и облаги при евентуална победа. Затова и герберската листа крие сериозни изненади.

Например, казват, че от гражданската квота в листата на ГЕРБ присъстват бившият юрист на ОБС от времето на Камбитов адв. Тео Тошев, както и близкия на Камбитов бизнесмен Димитър Урдев. Тяхното участие в листата се коментира двояко: Камбитов бил вкарал свои хора в ГЕРБ, или че са лъснали тези, които са работили против него на миналите избори. Като са работили против значи са работили за БСП и Румен Томов, са коментарите в партията. Тогава какви са и чии са новите попълнения?.  

Изборът им направил областния лидер Андрей Новаков,  който едва ли е очаквал, че ще затъне в такъв батак, който герберите са сътворили. Виновникът Ат. Камбитов , с когото измиха ръцете си след загубата на местните избори не е сред тях, затова залогът за тези избори е много голям. Ако има провал, кой ще понесе вината?!, се питат обикновените симпатизанти на ГЕРБ, които са част от партията и гласуват за ГЕРБ именно заради харизмата на нейния водач -Бойко Борисов.

Вътре в листата се води, както вече писахме, "братоубийствена война ". Всеки кандидат-работи сам за себе си за преференции. Работят при това агресивно, използвайки всякакви методи.  

Няма лошо, ако успеят с личните си амбиции за победа да осигурят победата на партията. Караници за местата в листата белязаха последата седмица. Знае се, че втори в листата е началникът на РУО Ивайло Златанов, третото място е за Георги Динев от Петрич, 4-то за Разлог и 5-тото за гражданска квота.

На 6 -то място е класиран Александър Мацурев от Банско. 22-то място е за Стефан Апостолов. Говори се също,че депутатът Д. Савеклиева не е включена в листата,както и лидерът на ГЕРБ Благоевград,директорът на ВиК Росица Димитрова. Водачът обаче все още е неясен.

Бившият МВР министър Младен Маринов  и транспортния Росен Желязков бяха най-спряганите имена за водачи, след тях дойде и името на  К. Хаджигаев. От вчера вече начело на листата мълвата подрежда и  Цвета Караянчева. Кой ще поведе герберите? Очаквайте. Информацията до броени часове.  

П. Костадинов 


Още за: ГЕРБ   избори   Хаджигаев   водач   Още от: Общество

Принтирай статия
38 коментара
28 Февруари 2021 11:14 | Рени
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Герб са бита карта. Самоизяждат се


28 Февруари 2021 11:17 | Фильо
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

В Благоевград политиците се броят на пръсти, със сигурност не са в Герб и БСП


28 Февруари 2021 11:29 | Иван
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Герб играят ли с с Дончо?


28 Февруари 2021 11:50 | стар гражданин
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

има доста истина в написаното. Има и доста неверни и манипулативни неща. Хаджигаев никой, никога не го е подвеждал. След като от години работи против Герб, сега драпа неистово да се върне. Всъщност след номинирането и избирането на Камбитов за кмет се обиди и смени няколко партии. Работе за всички но не и за Герб. Като видя че не става пак напъва към Герб. В тази листа има доста стойностни хора заслужаваши подкрепа. Истината е че няма нищо свежо и различно


28 Февруари 2021 11:52 | смях
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Урдев в листата на Герб ?!? Тези са тотално откачили. Та тоя е червен и в червата. Гравитирал е винаги около БСП. Това е най сигурния индикатор че Герб приключва


28 Февруари 2021 12:03 | изкукали
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Изваров в листата на ГЕРБ. ХА ХА ХА ХА ХА ХА. Е сега вече победата е сигурна. Заедно с Емил пресевната и слаботелесния и слабоумен Миладинов ще превземат управляващата партия. ХАХАХАХАХАХАХАХА. Що не включихте и снахата на Муртов за да си са заедно. ТОТАЛ ЩЕТА


28 Февруари 2021 12:05 | някой
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Няма ли кой да провери вестник струма какви пари е получила последните 10 г


28 Февруари 2021 12:12 | Добър избор!
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Това ще бъде най-добрият избор - №1 да бъде ПКП-ка! Те това е добра идея - ПКП начело на листата на Македония! Е-е-ей нямаме грешка в политическите комбинации!


28 Февруари 2021 12:14 | Хаха
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Не знам за ГЕРБ, но РБ ги няма на политическата карта и на 04. 04. 2021 година, бившите гербери и настоящи републиканци ще си припомнят усещането от вечерта на втория тур на местните избори в Благоевград.


28 Февруари 2021 12:19 | Дагоду Хаш
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Щом опряха до Урдата и простата кърджалийска пАтка (ПКП) Караянчева да са в листите, яко са я закъсали герберастите!


28 Февруари 2021 12:25 | Емо
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

ГЕРБ са изгубили всичко. Камбитов ще им натрие носа


28 Февруари 2021 12:29 | Методи Христов възпитател
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

Републиканците ще мачкат. Напред Цветанов!


28 Февруари 2021 12:35 | Даооо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Браво това е реалвостта .Написаното е истивата. селяци де опитват да водят б. б за носа обаче номера не мина този път


28 Февруари 2021 12:36 | Ками Васева
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

Гласувах за ГЕРБ, докато Камбитов беше там. Той е политик с потенциал, сега ще подкрепя Републиканци


28 Февруари 2021 12:52 | ������� РЕАЛИСТ
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

на пред насо покажи им как се прави а ти го можеш. с теб сме.


28 Февруари 2021 12:58 | Боико
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Това е края на герб смешна работа


28 Февруари 2021 12:59 | Иван
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Даното враштане 10 години на зад


28 Февруари 2021 13:00 | Запознат
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

ГЕРБ е пред разпад е Благоевград, много ще подкрепят Камбитов, много се страхуват от него. Има защо


28 Февруари 2021 13:05 | Политолог
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Герб и цв цв отиват в историята


28 Февруари 2021 13:10 | Йордан
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Герб го имаше благодарение на Камбитов в Благоевград, вече нищо не става.


28 Февруари 2021 13:28 | коко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Дека е дядо Мраз


28 Февруари 2021 13:46 | !
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Стига с тая тъпа савеклиева - либовничката на простака цвЪ!


28 Февруари 2021 13:47 | Фильо
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

За загубата през 2019 си измиха ръцете с Камбитов, сега с кой? Ако не беше Камбитов, още преди 10 Години ГЕРБ в пиринско нямаше да го има.


28 Февруари 2021 13:49 | Хари
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Аз съм зад Наско Камбитов, щом ГЕРБ му за биха нож в гърба, ще подкрепя Републиканци. Единственият ориентиран политик в Благоевград е той. Другите не знаят накъде да хванат


28 Февруари 2021 14:11 | Еййй
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Икономов и Камбитов наредиха листата на ГЕРБ пиринско. Срамота


28 Февруари 2021 14:47 | Берлускони
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Селяци Хамелеони!!! Трагични сте!!!


28 Февруари 2021 14:53 | Дон Пиер
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Кво ГЕРБ, те изчезнаха, няма кой да ги държи след Камбитов. Добре е, че той се усети


28 Февруари 2021 14:54 | а така
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Само Бриндо липсва в тая листа на ГЕРБ и ще стане 100% "листата на измамниците и неудачниците"


28 Февруари 2021 15:03 | тото
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Хаджигаев е прост човечец и заложи тази простотия в Герб още при основаването и. Това родилно петно генетично си го носи благоевградската герб.
А..., дали завърши най-после висше образование ? Че иначе за кмет не може, но за депутат може и със средно!


28 Февруари 2021 15:08 | Емо
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Герб приключиха! Да се връща Насо


28 Февруари 2021 15:25 | Герберка
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Новаков показа и доказа, че работи за Камбитов. Не го интересува ГЕРБ. На 2 място с 35 номинации е алкохолното леке на Благоевград, силно човек на Камбитов, Златанов! Новаков не предава Бойко, той рано или късно ще разбере за далаверата ти с Икономов и Камбитов! Колко ти броиха за тая листа?????


28 Февруари 2021 15:48 | Пончо
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Хаджиплочков нали се отцепи от герб, нали с Емо фаса направиха партия"Баста", сега пак станал гербераст. Герб отива в историята.


28 Февруари 2021 16:02 | Този
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тошев, ха ха ха


28 Февруари 2021 16:08 | Хмм
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Какъв герберастки некролог.
Тъпи, кухи, послушни и глухонеми..
Как срича полито, Динев не може да говори без листче, а от листа му е трудно четенето. Пръв главният мутран еднокнижник..
Егати ОП- то


01 Март 2021 04:31 | ���. K������� ������
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

НА ПРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ ГЛАСУВАМЕ ЗА ПП ГЕРБ С КНИЖНА БЮЛЕТИНА!!!
НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ИЗБИРАМЕ Д-Р АТАНАС КАМБИТОВ!!!
=====
ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯ ИЗБОР ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!!!
КАЗАХ


01 Март 2021 07:07 | До горния толуп
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дебила на форума се появи. Ти си малоумен олигофрен.


01 Март 2021 07:13 | До дебила К
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си на държавна хранилка от герберастите, живееш в панелка в краен квартал и още си носиш цървулите?


01 Март 2021 07:44 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Петрички герберчета, що не предложите Бобито Коларевото за депутат, стига с това Диневото! Видяхме, че за нищо не става, сменете го понеже ни омръзна вече да му гледаме селфитата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар