Лидерът на РЗС Яне Янев изригна с въпроси към кмета на Сандански К. Котев: Къщата на Ал. Манолев и "Увекс" обект на скандално питане

19 април 2019 10:05   9 коментара   18466 прочита


Лидерът на РЗС Яне Янев, който е и съветник в ОБС Сандански внесе днес питане в ОБС, до кмета на града Кирил Котев. Питането е свързано със къщата за гости на бившия вече зам. министър на Икономиката Александър Манолев и шефа на водното дружество Увекс в курортния град. Публикуваме питането без намеса.

ПИТАНЕ

от Яне Янев, общински съветник, председател на ПГ РЗС

На основание чл. 33, ал. 1, т. 4 от ЗМСМА във връзка с чл. 101 ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Сандански внасям питане

Относно: Провеждане на изнесено открито заседание на Общинския съвет в къща за гости на ЕТ „Агротерейд – Ана Димитрова“

Уважаеми г-н Кмете,

На миналото заседание видно от стенографския протокол на общинския съвет, открито и ясно попитах: „Във връзка с разразилата се афера „апартамент гейт“ на национално ниво гражданите на Сандански с основание си задават въпроси дали подобни безобразия не се случват на територията на община Сандански. Затова бих искал да ми предоставите в писмен вид информация дали кмета, зам. -кметовете, секретаря, общинските съветници от началото на този мандат до ден днешен са придобили от общинския поземлен фонд земи или УПИ-та на територията на общината и т. н. “ Отговорът, който ми предоставихте бих могъл да определя като жалък опит да скриете истината от нашите съграждани.

И още по-жалко изглежда това, че в последните дни се явявате, може би по съвместителство, като адвокат на Александър Манолев. Доколкото Ви стигат възможностите се опитвате да защитите незащитимото и дори пред БТВ на 17. 04. 2019г., твърдите, че цитирам: „Значи, ходил съм при хора, които са туристи и при Александър Манолев, ходил съм и при други хора които са били в къщата и съм се виждал с тях. “

Заради това ваше твърдение е редно да отговорите:

Бихте ли инициирал провеждане на изнесено открито заседание в къщата за гости на ЕТ „Агротерейд – Ана Димитрова“ в местността „Чинар куши“, за да докажете не на думи, а с действия твърдението си, че тази къща е за гости? Тъй като не сте си изпълнил задължението по закона за туризма да оповестите телефон и адрес на въпросната мистериозна къща за гости и само Вие знаете как се правят резервации.

Вие твърдите в ефира, че къщата действа като туристически обект и плаща дължимите 50 стотинки на нощувка за легло. Колко са постъпленията от нея за последните 4 години в т. ч. колко са внесените местни данъци и такси за въпросния имот?

Спазени ли са процедурите по ЗУТ за трасето на минералната вода от сдружението “Аква-Спартак” с членове фирма “Профстрой”, фирма “Едиа” и ЕТ “Агротрейд – Ана Димитрова”? Давани ли са предписания от общината при преминаването на тръбопровода през терени общинска собственост?

На колко възлиза реалната сума за въпросния тръбопровод и УВЕКС – Сандански на какво основание е работил по този водопровод със своя техника?

Кой е платил асфалтовата настилка след прокарването на водопровода?

Какъв е състава на общинска експертна комисия по категоризация на туристически обекти (ОЕККТО) посетила къщата за гости и какви са мотивите за дадената категоризация със заповед на кмета на община Сандански?

За луксозните лимузини пред къщата сега няма да питам.

А ние от РЗС бихме Ви предложили и още тематични акценти и актуални въпроси за дневния ред на изнесеното заседание:

Кой покровителства и на кой се отчита шефа на УВЕКС Сандански?

Кой е истинския вносител на кандидатурата на военния пенсионер Крум Аргиров за шеф на общинското ВиК дружество?

Колко новоизградени незаконни ВиК трасета и абонати са пуснати в експлоатация и това констатирано ли е от инспектората на общината?

С уважение: Яне Янев


Още за: Яне Янев   питане   ОбС   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
19 Април 2019 11:31 | Попа
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Абре наглец ти ли точно ще говориш за тия неща дето заграби нивите на хората


19 Април 2019 13:04 | Напред
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Браво Яне, така трябва да се скчаа на тези наглеци, не само на думи и на дела, ако трябва пиши и на Бойко, защото явно той не знае за тези хубавци-крадци от с. Плоски и с. Кулата, заради който много хора се отказаха от Герб.


19 Април 2019 13:13 | Сандански
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Киро Котев е пълен .... Цялата санданскиа околия знае че къщата е за лично ползване, само смотания кмет е виждал че даже и разговарял с туристи.
ЛЪЖЕШ КМЕТЕ ЗАЩОТО ТИ Е ...ЗАДНИКА


19 Април 2019 13:16 | Васко
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

А за кухите фирмички на васко бореца дето се точи общината


19 Април 2019 15:21 | Н.Шаламандов
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

А какво ще кажете за източването на ВиК-Сандански ! То е превърнато в частна фирма на Сашо Манолев


19 Април 2019 19:11 | Иван Кочев
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ей тоя Яне Янев наистина е смел, силен, умен и речовит! Не за кмет, а за ПРЕЗИДЕНТ става!


20 Април 2019 01:32 | Емигрант
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Чудесно написани въпроси браво Яне такива хора като теб могат да накарат корумпираната Влас да трепери. Само напред докажи на хората в Самдански че си с тях и те няма да го забравят. Народа чака отговор от кмета, и след това кой каквото заслужава съд и затвор.


20 Април 2019 06:09 | до коментиращия всичко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ей, тоя горния как ли не се умори да плюе под всяка статия във вестника. Черногледо, злобно, е как пък никъде не написа нещо добро, а всичко е пропито със злоба и ненавист. ТИ СИ БОЛЕН!


20 Април 2019 15:00 | Санданчанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За кой и за какво да напише бре. Ного хубаво си е писал човеко. Аде са ти напиши нещо убаво направено от власт имащите оти аз не виждам и незнам.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар