Лидерът на АБВ, общински съветник от коалиция "Екип" Вл. Елезов за казуса "Бачиново": Аз гласувах "За"

31 декември 2018 10:36   65 коментара   22358 прочита


Недопустимо е общински съветници злоумишлено да манипулират и заблуждават жителите на Благоевград

Във връзка с една от най-дебатираните теми в последните дни като общински съветник, който три мандата е бил в принципна опозиция, бих искал да изразя мнението си по един изключително важен въпрос, касаещ молбата на благоевградчанина Иван Давидков за ликвидиране на съсобственост с общината под обект "Гъбата" в Парк Бачиново и случилото се в ОБС на последната сесия.

Изразявам позиция, тъй като съм изумен от начина, по който бе интерпретиран казуса и опита за груба манипулация на жителите на Благоевград, чрез внушения и откровени лъжи, направени от някои от колегите общински съветници преди, по време и след сесията на ОБС. Аз гласувах убедено "За" продажба на общинския дял под ресторант "Гъбата", поради няколко основни причини.

1. Това е законова процедура, на която нито администрация, нито общински съвет може да попречи на съсобственика да я поиска, а именно прекратяване на съсобственост. Законът е категоричен в това отношение.

2. Теренът е там, където вече е реализирано строителството, т. е обект на продажба не е нито квадратен метър повече. от определеното място. И най-важното - там никога не може да се застроява. В случая с продажбата става въпрос за сделка от преди 25 години. Припомням, че с решение на същия общински съвет от 2015 година е приет ПУП, който категорично забранява всякакво строителство.

Всички твърдения за допълнително застрояване са абсолютна лъжа и манипулация, с цел да се заблуждават хората. Коментира се и цената на парцела. Реално тази земя, общинският парцел, не струва нищо, тъй като вече е застроена и е платено отстъпено право на строеж.

Оттук нататък ТАМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СТРОИ НИЩО ДРУГО, а единственият човек с право на претенции към общинската част може да е съсобственика!! Това трябва да е ясно на хората! Всички тези действия и коментари, които се чуха в залата на ОБС, намирам за недопустими и злоумишлени спрямо жителите на Благоевград. На последната сесия се чуха и обвинение от някои колеги срещу Кадастъра и Агенцията по вписванията, които са изготвили едва ли не неистински документи. И това е пълен абсурд.

Видно е, че някои имат интереси, които искат да реализират на гърба на друг, в случая на гърба на съсобственика Иван Давидков, криейки се зад лъжливи внушения и манипулации, злоупотребявайки с незнанието на гражданите на детайлите по тази сделка.

3. Общинският съвет може да реши - Разрешава, или Не разрешава продажбата на съсобствеността. Това са правомощията му. Всеки от колегите има своята аргументация да го направи и да гласува както му диктуват собствените му убеждения. Но общинските съветници нямат право по никакъв начин да очернят човека, в случая Иван Давидков, поискал нещо, което има право по закон, да го квалифицират като измамник, който иска да си купи земята и да застроява парка.

Общинските съветници нямат право да му вменяват намерения, и да отправят обидни и манипулативни внушения към обществото. Аз не приемам категорично такива квалификации и коментари. Всичко това е изключително лош сигнал към бизнеса, към инвеститорите и предприемачите, работещи на територията на областния център.

Винаги съм твърдял, че развитието на икономиката трябва да бъде основен приоритет в развитието на община Благоевград. Вместо ОБС да подобрява инвестиционния климат, той бива отравян с подобно отношение. Изумен съм, че съветници от мнозинството и от опозицията, които са с уж десни убеждения, гласуваха против предложението. Това говори за лично отношение и събужда подозрения за нечисти намерения.

Ние съветниците от ОБС можем да гласуваме с "против", но не и с подобни опити за манипулация, да обиждаме човека, който има законово право да поиска такова нещо от нас. Приемам го като обида не само към гражданина Давидков, но и към всички нас общинските съветници, чиято функция е да работим за жителите на Благоевград и нямаме право да унизяваме с решенията, коментарите и действията си когото и да било, в случая вносителя на молбата.

Във връзка с новия закон за конфликт на интереси, преди повече от година пуснах официално искане до кмета на Благоевград, всички съветници с бизнес, които са направили подобни сделки във времето, да се разгледат и да се видят коя от сделките, доколко е законна и не е в ущърб на общината.

Интересно е да се види дали някои от съветниците са придобили общински терени преди години, дали са построени сгради и застроени прилежащи към тях терени.

Имаше сесия, на която граждани се жалваха от съветници за незаконно придобити чужди имоти, за които жалби има и в момента преписки в икономическа полиция. Заприличва на „крадеца вика дръжте крадеца.“ Винаги съм смятал, че когато изразяваш позиция, трябва да си убеден в собствената си правота и чиста съвест. Другото са fake news, откровено лицемерие, черен пиар и опити за добиване на популярност на нечий чужд гръб.

С уважение Вл. Елезов

65 коментара
31 Декември 2018 11:08 | Киро
Оценка:
30
 (
38
 гласа)

Фурнаджийска лопата


31 Декември 2018 11:10 | Горна Джумая
Оценка:
37
 (
43
 гласа)

Общината също може да поиска да поиска прекратяване на съсобственост. И да изкупи на тази ниска цена частта на Яйцето. Така, или чрез отказ ще може да гарантира незастрояване!


31 Декември 2018 11:44 | Пиринец
Оценка:
29
 (
35
 гласа)

Този говори за принцип и морал. Смени 5-6 партии, а заедно с приятелчетата му от Пирин сс пратиха отбора в селските групи.


31 Декември 2018 11:51 | Яни
Оценка:
28
 (
34
 гласа)

Елезов взимай си брат ти и си заминавайте в Бургас, колко пъти си казвал, че Благоевград е село и си бургазлия? Страдаш от раздвоение на личността, викаш зиг хайл, а си облечен с тениска със сърп и чук.


31 Декември 2018 11:55 | Иво
Оценка:
37
 (
39
 гласа)

Искам да попитам Давидков и продажбите съветници, които го подкрепиха-кой луд дава 50 000 за земя, която не иска да за строи? Сега може и да няма право, но след година - две не се знае, по черноморие то също имаше много забрани да се строи, а вече и по плажовете никнат хотели.


31 Декември 2018 11:58 | Che
Оценка:
27
 (
35
 гласа)

Гласувал за поради една единствена причина - че е корумпирана червена подлога. То пък бива бива навеждане, ама това вече си е чиста проституция. Апропо и той като обикновените проститутки няма и един ден работен стаж, също като Сергей Станишев. Отроче на червената "аристокрация".


31 Декември 2018 12:00 | Чичо
Оценка:
30
 (
36
 гласа)

Ти гласува с- да, защото знаем, че винаги сваляш шорти пред силните на деня, а пък и някой лев в джоба не е излишен.


31 Декември 2018 12:02 | Олег
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Червен син, зелен, тоя и герберастите подкрепиха абсурдната продажба.


31 Декември 2018 12:07 | Ники
Оценка:
26
 (
28
 гласа)

Общинска земя не трябва да се продава (подарява) с лека ръка, особено в паркове, знаем, че герберите не мислят за следващите поколения, но да знаят, че оня от горе гледа.


31 Декември 2018 12:22 | Джаро
Оценка:
25
 (
31
 гласа)

Подмолно мекере си беше и такова си остана.


31 Декември 2018 12:59 | джумалия
Оценка:
25
 (
29
 гласа)

Тези общински съветници, заедно с кмета и майките си, ще продадат.


31 Декември 2018 13:16 | Обективен
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

В едно Елезов е прав, че процедурата е законосъобразна и че всеки в положението на съсобственик с общината има право да поиска да изкупи частта на общината. Тук проблема е, че в средата на парк Бачиново, частно лице придобива терен и така се продължава крайно порочна практика (почната 1994-96 г.) общински зелени терени да стават частни и с неясно бъдеще. Някой беше качил и скица на въпросния имот и аз като експерт твърдя, че там застройка при спазване на изискванията на ЗУТ по-голяма от сега направената не може да има. Друг е въпроса, защо се прави сега и някак си подмолно зад гърба на гражданите. За зелените площи и разпореждането с тях трябва да има по-голям дебат и общината да е по добър стопанин, защото е факт че изчезнаха първо причкаповата ливада, после Райска градина, градинката пред 3-то и Стадиона и това дразни всички, а решение има и то е чрез промени в ОУП и запазването им като такива кадастрално. Но кой от съветниците ще посмее да го инициира?!


31 Декември 2018 13:33 | Брокер
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

С правото на строеж си остава само с каравана - гъба. Със земята - има стратегия за напред..... нека има инвестиции.


31 Декември 2018 13:51 | Хм
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Явно се е породило някакво колебание след гласуването, иначе защо ще се оправдава така екипаджията Елезов. Колегата му Ваклинов не се е появил воабще, ако се е колебаел могъл е и с въздържал се да гласува.


31 Декември 2018 13:53 | Бончо
Оценка:
24
 (
28
 гласа)

Елезов, още малко и на Яйцето, но идват избори ще искаш пак да влезеш във общинския съвет, а Яйцето ще даде некой лев. Едно време Рашко плащаше сметките сега те разбра какъв си и остана без спонсор, нормално е да търсиш нов!
Надявам се повече гражданите да не правят грешка и да не те избират повече и теб и твоя приятел Кире Каркасо. Уреди на Ицо жена му директорка във детска градина и сега ще връщаш услуга на Кмета.


31 Декември 2018 14:06 | Сашо С.
Оценка:
-18
 (
26
 гласа)

Благоевград трябва да се радва, че в града живеят бизнесмени от мащаба на Давидков, които не се занимават с усвояване на пари от бюджета на общината, въпреки че могат или забъркват в простащини, а когато помагат не се афишират и тупат по гърдите. Гъбата явно му е слабост, а не самоцел и ако има начин да гарантира, че там няма да изникне бетонов хотел който да стърчи между дърветата, защо да не му се даде?


31 Декември 2018 14:10 | Mето
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

В едно е прав, някой от тези т. н. опозиционери също изкупува ха общинска земя и застрояват в бивши вече зелен и площи, а срещу д-р. Много принципни има множество жалби от граждани за отнети им не особено прозрачно имоти в Струмско, Еленово, айдарово и т. н. Чудя се на Кмета като е наясно с техните игри, защо не изнесе информацията???


31 Декември 2018 14:17 | Лав лав
Оценка:
26
 (
26
 гласа)

Рашко може да е плащал, но сега САНИРА. Според теб защо от опозиция по рано, сега, Рашо, езереца, мама кажа, Васил Миладинов, Корчев, оня от БЗНС забравих му 8мето, защ9сега подкрепят Кмета.. Всички са един дол дренки, само гледат лична изгода.


31 Декември 2018 14:21 | !!!!
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Как не струва нищо тази земя нали плаща наем 800лв на месец на година са близо 10000лв нали така се оформя бюджета на общината или след вас потоп!!!


31 Декември 2018 14:21 | Бивша съветничка
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Влади не разбра ли, че при такива точки няма правилен вот. От една страна хората, които като чуят, че се продава имот на Бачиново им идва да ви линчуват, без да вникват в проблема, а от друга бизнеса който ламти да се развива. На твое място, бих била въздържала се и то по популистични причини - идват избори, а електората е строг съдник.


31 Декември 2018 14:41 | Дядо Йоцо
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Кмете, що чакаш а не ги почнеш тия самозванци опозиционери с техните камъни по техните чутори. Ти имаш толкова много материали за техните игри, а народа иска хляб и зрелища. Това че все още си траеш е нож с две остриета. Искараи на светло кирливите им ризи, не разчитай на хорската памет за ПУПове, за пьтя в полето до къщата на Ризова, пардон тогава сотирова ( от мишката), и др такива решения и гласувания които пряко са ги облагодетелствали, има толкова много материали, давай по лъжичка на части, щото те не се смиряват и срам нямат. Действай, идват избори и мисъл та че може да не са съветници ги плаши, щото иначе няма как да се изявяват и издържат. 😉 😉


31 Декември 2018 15:14 | Селски
Оценка:
-10
 (
22
 гласа)

Имам чуство че по големата част от хората които пишат тука могат само да псуват и обиждат човека си е казал какво мисли и са всички в него. Бачиново трябва да си е парк а съм и сигурен че и на Камбитов не му се е продавало иначе хората ще го намразат въпреки че е ясно че пак ще е кмет щото направи много за града и Бат Бойко си го уважава.


31 Декември 2018 15:22 | Браво
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Браво, момче. Започвам да харесвам начинаът ни на мислене


31 Декември 2018 15:58 | Мишо Васев
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Бисер и Злата дето се връткат, колко земи прибраха, а?!


31 Декември 2018 16:00 | Бащавеля
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Любовниците Злата и Бисер Мазния присвоиха сумати парцели незаконно на хората, а сега реват, а Злата колко хора остави без земя


31 Декември 2018 16:09 | Бащавеля
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Да не говорим за Балите дето, зеления построи на зелените площи и от една каравана спа направи, да му го т... я


31 Декември 2018 16:10 | Венци
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Да, тоя
Дончо присвои незаконно земята и си построи хотел и паркинг


31 Декември 2018 16:10 | Само Пирин
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

евала бе елезов, досега не бях чувал никъде по света да има парк и в него да има частни терени и частни заведения. такава глупост може само в благоевград да стане представяте ли си такова чудо в париж или лондон. навсякъде са общински тези имоти и общините не ги продават а дават под наем и то дебел. защо досега тоя имот не е ваден на търг а се дава директно, нема търгове ни за дивата ни за шанс и рай и ги дават като лафка само на техни и на такива дето си плащат на кой трябва и никой не ги закача


31 Декември 2018 16:11 | t
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

тия мишки не знаят ли че има избори догодина.
Предлагам да ми го продадат за 50 к.


31 Декември 2018 16:20 |
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

А Данчо как си присвои незаконно земята и си построи хотел и паркинг... ааа.????


31 Декември 2018 16:42 | Х мен
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

6500 прочита, 30 коментара и нито едно мнение За! Значи съветниците правилно са го решили това, за какво е това стенкане. Глас народен глас Божи, това е. Запазен е имота и точка. Камбитов си е свършил работата и хората са доволни. Айде весело посрещане на новата 2019 година.


31 Декември 2018 16:48 | Четиво
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

СКАНДАЛНО! Общинските съветници Злата Сотирова и Бисер Стойчев изнудвали за 20 000 лв. срещу скица за имот благоевградски бизнесмен
Скандално известните с имотните измами благоевградски общински съветници Злата Сотирова и Бисер Стойчев изнудвали бизнесмен за сумата от 20 000 лв., срещу която да осигурят скица на поземлен имот, съобщи кореспондентът на Pirinsko. com за града.

Преди около една година време Благоевградският бизнесмен Красимир Стефанов е получил отказ от общинска администрация Благоевград за издаване на скица на имот, за който Стефанов притежава Нотариален акт за собственост.



По думите на потърпевшия бизнесмен, добре познатите със скандалните имотни сделки общински съветници, Злата Сотирова и Бисер Стойчев, провели няколко срещи с баща и син, Красимир и Кирил Стефанови, като започнали да ги изнудват и предлагали, че ще уредят скица за въпросният имот от община Благоевград срещу сумата от 20 000 лева.



31 Декември 2018 16:48 | Пухи
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Тази пък: Ти опозиция ли си или дупеказец....?
Като гледам всичко което гласуваш е равно на гласовете на ГЕРБ.
Но май мислиш, че с тази статия ще си правен самозванец !?!?
Лигльо!


31 Декември 2018 16:52 | Манолчо Теткин
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Елезоов, въртипотурко си ти. Я да си мълчиш, че грам мозък нямаш. Каквото и да пишеш, Бачиново е единственото място за отдих на благоевградчани. А като се даде на яйцето, може и бариера да сложат на входа на езерото и с платена такса да се влиза .


31 Декември 2018 17:16 | Венци
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Злата и Бисер са най-големите мошеници, мамят хората по най-гнусния начин. И после няма да има запалени коли, ще има, и още ще има сигурно, щом така крадат от хората.


31 Декември 2018 17:17 | Пепино
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

След като е толкова голям бизнесмен-- инвеститор, кой пречи на Давидков да инвестира в Благоевград, да създаде нови работни места, да дава европейски заплати, сигурно пречка са гадните Злата, Дончо, Ханджийски и бсп, които не му дадоха част от парка.


31 Декември 2018 17:23 | Байко
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Ако не са подобни скандали, АБВ няма за какво друго да се провикнат...


31 Декември 2018 17:23 | Малкия Петърчо
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Ей, на мишката бившата много се взе на сериозно. Другия път без хавлия да се снима и да се пусне у фейсо. Га изкара КУРорто на апенините, а? Май е забравила вече, сега се замислям, Дали пък Балито не се опитвам да обалят. Един има опит да се продава, другият пък да пласира. Искат май да има ООД. Той строи върху поляни, линии опъва, а "жената днес" четала вири, белким нЕкой и го натири


31 Декември 2018 17:47 | гражданин
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Стига вече-Нова година идва! С нея идват и избори! Мислете кого избирате, а не после да квичите! Изгледах целия запис на тази сесия и да ви кажа харесаха ми само как се изказват Калоян и Албина! Никой от тях не взе страна, а казаха, че това предложение направо трябва да се върне в общината! За мене тия двамата са политици, а другите са яка чалга! Всеки от другите е с нещо зависим!


31 Декември 2018 17:56 | запознат
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Владо удари дъното с това интервю


31 Декември 2018 18:00 | Джумалив
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Е точно пьк Калоян и Албина, и как точно от едно изказване реши че са политициа а не трябва ли да се съди от всички техни постъпки????


31 Декември 2018 18:13 | Политици а? - смешници!
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Политици в този общински съвет са няколко човека от Герб - Миленков, Роячки, Илиев, един от Бсп - Янчева, Тасков, Урде, Динков и Елезов. Другите са случайни и интересчии. Тасков и гербаджиите показаха как се прави политика в такива случай. Сега сондират мнение, преценят недоволството и след един месец действат. Впрочем така прави и Борисов, ако не сте забелязали.


31 Декември 2018 18:18 | Бимбо
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

И Борисов и местните герберастите си ги зарви в ануспето, заблуден. Вече 10 години управлява герб и България е най бедната страна в Европейския съюз, в Благоевград Камбитов е също толкова време и Благоевград се обезлюди, младите хора масово напускат града в посока чужбина или Сф и сме на последно място по доходи в страната. Ч Н Г


31 Декември 2018 18:22 | до Политици а?....
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Това беше вицът на годината! Дали някой освен теб е чул имената на "Урде", Динков еле пък Роячки?! С изключение на тази Янчева, която я чух на видеото и май е от БСП, изброените са мекеретата на кметчето!!! Егати политиците, които никой е ги е чул...


31 Декември 2018 18:44 | Дa
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Калоян е политик друг път. Тоя не знае къде се намира. Иска да е опозиция на Камбитов ама нон стоп става смешен. Албина я знаем лъжкиня от класа, алчна и безскрупулна няма си и хал хабер от половината неща за които говори. Злата няма нужда от коментар.


31 Декември 2018 18:46 | Трагедия
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Тупан, и тоя си направи вилата на Бодрост за нула време .
Как така бе Елезов, от къде тая пара?
Идва Видовден спокоооойно


31 Декември 2018 19:08 | $$$
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

И Васил Миладинов заедно с Урдев в предишният мандат искаха пари за нещо, което е напълно законно и човека се оплака на колега съветник за това! Колкото до Елезов, той освен да пие по литър на сядане и да изпуши две кутии цигари, другото което може е да харчи парите на спонсорите, които все още му се връзват. Особено Ганджов.


31 Декември 2018 19:09 | Общинар
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Каква Янчева, какви 5 лева, тая нека каже колко време беше адвокат в Биострой, общинско предприятие и по същото време е общинска съветничка, Кмета да не прави на умряла лисица, няма политици щом Кмета ги държи на каишка. Щом им спре кранчето се мятат като опозиция, пример Злата и Дончо налита, а беха пьрви дружки с Кмета. Щом си зависим не си йикакьв политик, а тези хубавци са по един или друг начин на общинска и държавна хранилка. По умните от тях поне си траят, я как и мама кажа залюби Кмета, иначе беше с Паскалев ама навреме се ориентира.. Политици утре, по скоро интрасчий и службата. Политици са Кмета и Тасков, държат ги и си гонят нещата.


31 Декември 2018 19:22 | Бимбо
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Щом кмета и Тасков са ти. любимите политици.... време е да си лягаш, към 12 ще те събудят пиратките.


31 Декември 2018 20:43 | Ушку
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

пУмяре.


31 Декември 2018 22:17 | Общинар
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Не съм писал, че са ми любими политици Кмета и Тасков, а че си изиграват картите и владеят играта, пак била и политическа, каквото решат -, става. А какво постигнаха др. пишман опозицията, и по точно, какво рационално постигнаха за града. Само скандали и кьорфишеци ..Нямам предвид личните им облаги, а нещо за теб, за мен, за хората-нищо, стойки, пози, изхвърляне и празнодумство. Това е ..


31 Декември 2018 22:26 | ....
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Опозицията е смешна, но тя не управлява града. Нашия любим град, бавно, но сигурно загива благодарение на управляващите Камбитов и Тасков, това е истината.


01 Януари 2019 06:47 | реален
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Не трябва да се продава общинска земя. Какво като има отстъпено право на строеж. Нека си остане така. В Благоевград почти всички къщи строени на собствени имоти преди 1989г са със супергиция. Т. отстъпено право. Така беше по комунистическо!!! Ами ако дадете на Давидков да си купи общинската земе то и Аз ще искам под моята кооперация на 4 етажа да си я откупя. Защото ние сме само 2собсъеници, а на другите 2са принудили родителите ни да отстъпят право на сроеж!!!
Нали преди 1989г Партията определяше и се разпореждаше със имотите на хората. Давидков малко ли имоти изкупи, ами старата пералня, как я съсипа???
Да ходи да си взима земята от селото откъдето е дошъл. А и стига с тоя “бизнесмен”, селянин!!!


01 Януари 2019 10:25 | Осо
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Политически труп


01 Януари 2019 11:26 | Истината
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Града го правим ние жителите му. Колко от нас могат да се похвалят, че са направили нещо за Благоевград? Добри или не тези които коментирате поне правят нещо. Аз съм доволна, санираха ми кооперацията, която никога нямаше да бъде такава със съседите ми които не искат 2 лв да дадат зо по добра среда. Само чакаме от общината, е ние дочакахме и за това съм благодарна.


01 Януари 2019 12:22 | Путин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Какво трябва да направи един нормален, работещ гражданин за да върви града, нали плаща всяка година все повече данъци, смет, сгради, за коли, не руши и пази общинското имущество, освен да вършим работата на заспалите зимен сън кмет и общинари, или да плащаме на младите хора да не напускат града?


01 Януари 2019 12:23 | Реалист
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Отворете си очите, града се обезлюдява, най бедния е в страната, вие още защитавате гробкопачите на България и Благоевград.


01 Януари 2019 13:22 | Свиня
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Попитали веднъж свинята:

– Каква е твоята мечта?
– Бунища да осеят равнината! Да се превърне в кочина света!

Свинята ще познаеш по мечтата…


01 Януари 2019 14:20 | Дежурен трол
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Кой е толко луд преди избори да гласува подобно нещо. Всички вече явно са на предизборна вълна и за гербаджиите ще е най-трудно, защото всеки тех гледа и върху тях се упражнява, а електората им бяга и намалява. Кмета се знае ама дали ще вкарат и 3 ма съветници не се знае.


01 Януари 2019 18:52 | Знаем ви
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Елезов, целият център е задръстен от пристройки към заведения. Всичко това с ваша протекция. 50кв. м кафене и 250 кв. м тераса.


01 Януари 2019 20:10 | Силвия
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Въпроса е принципен - ще се продава ли земя в парка или не. Аз съм категорично против и не разбирам как този човек може да излезе и да говори глупости. За законите в България въпроса е ясен, защото тях ги правят същите хора дето после правят далаверите със земята. Всички помним безумните заменки на тройната коалиция - законни, но неморални. Тук работата намирисва по същия начин, не мислите ли?


02 Януари 2019 09:42 | 19ece
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Така или иначе тази земя е под Гъбата и не може да се ползва. Ползата на общината може да бъде единствено да продаде земята, само че не на безценица, а да определи една солидна сума, нали собственика е бизнесмен... После тази сума да се използва за обновяване на някоя детска градина, а не да потъне....


02 Януари 2019 12:28 | Съученик
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Влади ти нали завърши МГ, сметката тук е ясна: 10000 лв. наем на година за 4 години е възвърната инвестицията. Дори и да не се строи нищо там, ако не може Давидов си е на сметка само от икономията. Ако остане общинско парите ще си влизат в бюджета. Той щом от 25 години го държи представете си колко е платил досега на общината, нормално е да го иска. Още по нормално е обаче парите от наема да отиват за облагородяването на парка, защото има какво да се желае.


03 Януари 2019 14:04 | адвокат
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Елезов, дане би Байрактара да не ти дава на теб и крадливото Киро, който с д-р Ангелов и Динов лежаха в ареста заради далавери. Или забрави как ти и Ицо искахте пари от Лидер за да може да искарате мократа кампания на чужд гръб.
Е Pумен Ощавеца пари не дава а само събира ама потъва вече и тоя селянин.


05 Януари 2019 14:47 | Cynthia
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Честита Нова Година Всеки, името ми е Синтия, искам да споделям добрата новина от живота си, как съм си върнал съпруга, разведена съм със съпруга си от 7 години и страдам сама със сина си исках го обратно, но знам, че може да ми помогне, Миналата седмица видях коментар в интернет от един мъж, който казваше на хората как той е върнал съпруга си с помощта на заклинателя, наричан д-р Огунделе, трябваше да се свържа спешно с молителя. да ми помогне и той ми отговори и ми каза, че ще ми помогне и съпругът ми ще се върне обратно и ще ме обича само за 24 часа. Мислех, че той е за шега, защото вече 7 години не сме виждали и не сме говорили помежду си, защото имам нужда от съпруга си и трябва да му вярвам и го помолих да ми помогне. в продължение на 7 години ми се обадиха в рамките на 24 часа и ме помоли да му простя, след като го заклинаха? Този човек е мощен, нямах друг начин да го оценя, казах му, че ще споделя името му в интернет и по радиостанциите, за да могат хората да търсят неговата по




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар