Личен лекар от Брезник спря да ваксинира с AstraZeneca

08 април 2021 15:47   2 коментара   4291 прочита
снимка: dw.com
снимка: dw.com


снимка: dw.com

Общопрактикуващ лекар от Брезник спря да ваксинира с препарата на AstraZeneca.

 Д-р Валери Величков обяви, че ще продължи имунизациите с препарата едва след като приключат проучванията и се излезе с ясна позиция за неговата безопасност, предаде БНР. Около 70-80 пациенти на д-р Величков са вече имунизирани с AstraZeneca. Досега не е имало сериозни странични ефекти при тях, но противоречивите съобщения относно безвредността на ваксината и липсата на категорична позиция не му позволяват да продължи да имунизира с препарата, обясни той:

„И да не я спра ваксинацията, аз няма как да убедя хората, когато медийното пространство е пълно с тези съобщения, а ние ги убеждаваме, че е безвредна ваксината. Нямал съм странични ефекти при ваксинирането с AstraZeneca, но това нищо не значи. Не мога да му кажа на пациента ще направиш тромбоза, внимавай да не направиш тромбоза. Какво значи това?”.

Според него Министерството на здравеопазването трябва да излезе с ясна позиция:

„Трябва Министерството да каже: Да правим AstraZeneca или ние да не носим отговорност, което няма как да стане, защото няма лекар без отговорност. Или да кажат: Тази тромбоза се профилактира с еди-какво си”, подчерта д-р Величков.


Още за: лекар   брезник   ваксина   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
08 Април 2021 17:47 | С уважение докторе !
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Браво на доктора, но той търси отговор от некомпетентни, службогонци и нагаждачи които са готови да целунат всеки мръсен задник за да се катерят към постове . Браво на доктора отново, това е истински човек !!


09 Април 2021 08:29 | �� ����
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар