Летен вирус натръшка малчугани в Петричко, детската градина в село Дрангово, затворена

08 юни 2018 09:48   4 коментара   14501 прочита


Вирус, който протича с разстройство, повръщане и температура, мори децата в детските градини в Петричко. Поради заболяване на децата от сряда детска градина "Звънче" в петричкото село Дрангово не работи. Всичките 20 малчугана са тръшнати от вируса.

Според педагозите от детската градина от петък до вторник всички деца са заболели с еднотипни симптоми, а именно повръщане, разстройство и висока температура стигаща до 40 градуса. От Общинска администрация, отдел "Образование" ни информираха, че подобна е била ситуацията преди около две седмици и в село Скрът, но до затваряне на градината не се е стигнало.

В село Марикостиново също се забелязва повишаване на заболелите деца от вируса, но не така рязко както в село Дрангово. Родители пък споделят, че неразположението започва внезапно и рязко, а състоянието на детето се влошава бързо.

Не при всички има повръщане и температура, но болните се чувстват изключително отпаднали и се налага да останат на легло, докато оплакванията отшумят. Увеличение на заболелите се отчита и при възрастните, като включително и педагози от градините са заболели от същия вирус.

Ани Георгиева

4 коментара
08 Юни 2018 12:41 | от шарон
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дранговалийте лятото ги тресе летен вирос - зимата зимен - абе все са в някакъв мързеливец вирос . Ваканция и за децата и за учителките и за родителките - абе идилия . После сме много работлива нация - ДРЪН ДРЪН


08 Юни 2018 16:21 | 11111
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Инфекциозно отделение е празно, а през ОПЛ няма преминали с такава симптоматика - къде са болните ?


08 Юни 2018 22:21 | Им
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе я не си чешете езиците относно децата. Простащина


09 Юни 2018 12:25 | леля
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Така ще бъде, докато в цялата община приемат в яслите и градините деца с температура, сополи, разтройство и др. В София не се приемат болни деца и ако през деня детето вдигне температура или прокашля веднага се обаждат на майката да си прибере детето. Това е положението, но като при нас майките работят в частни фирми, където не се гледа с добро око на болничните, въпреки че се плащат от НОИ - първите 3 дни за с/ка на работодателя, а останалите от НОИ, а бабите продължават да работят след пенсия, вместо да си гледат внуците, когато се налата така ще е .....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар