Лекарите в Петрич стабилизираха пациента с коронавирус, състоянието му е добро! И докато те се борят срещу вируса, политически пиар спекуланти заливат мрежата с изявления на границата на престъплението!

02 април 2020 14:33   15 коментара   21830 прочита


Политици и политикани бълват във Фейсбук небивалици в условията на Извънредно положение, създават психоза и правят опити за манипуация на жителите на града. Циничният политически цирк обаче - Публика няма и буди само отвращение и срам!

В добро общо състояние е пациентът с коронавирус от санданското село Плоски, настанен в петричкото инфекциозно отделение, това научи Struma. com. Температурата му е овладяна, и в момента няма никакви основания за тревога. Припомняме, че при абсолютни мерки за сигурност 45-годишният мъж бе транспортиран в болницата в Петрич от санданското село Плоски, след като се обадил, че температурата му се повишава.

В болницата в Сандански инфекциозно отделение няма, което наложи превозването му до петричката болница. Под карантина е майка му, която засега няма никакви оплаквания. Приемът му в болницата обаче активира дейността на безработни и безхаберни политици и политикани ,които използваха ситуацията, за да манипулират и настройват жителите на града срещу управата, за това, че са приели пациента в местната болница. Антихуманните им изявления потресоха обществеността, не само в града, но и в региона и България,още повече ,че бе изпълнена заповед на министъра на здравеопазането К. Ананиев .

Как би могъл да се изхвърли болен пациент, що за отношение към човешко същество?, питат в отговор на изявленията, здравомислещи петричани, поставяйки се на мястото на пациента и неговите близки. Подобни политически реакции, в ситуацията на криза, застрашаваща живота на хората, не само не са допустими, но и престъпни, тъй като се създава изкуствена психоза сред населението. Политическа сила, с парламентарно представен депутат от града, дни наред се опитва да внушава у жителите на Петрич, че местният кризисен щаб не прави нищо, че не давал достатъчно информация за случващото се в града по време на епидемията.

Наричаме изявленията на въпросните политици-пиар на границата на престъплението!. В този момент политическите противоборства отвращават на фона на цялата активност от страна на правителството, община Петрич и полицията в града. За момента, в южния град ситуацията е овладяна и спокойна.. Припомняме, че тук се завърнаха стотици гастарбайтери, които бяха поставени под незабавна карантина. Над 400 са до момента карантинираните хора от Петрич и околността. Полицейски патрули ежедневно обикалят хората в града и селата, поставени под домашна карантина. А голяма част от полицейските сили са струпани в ромските квартали на града, където се следи за спазване на указаните мерки и нарушители няма.

Първият град, наложил санкции за движение в парковете и градинките, бе Петрич. И до момента пробив в организацията няма  и Петрич е един от малкото градове в страната, където засега коронавирусът  няма проява.. " Не е време за спекулации и политически противоборства днес, избухна вчера местният кмет Димитър Бръчков, който увери съгражданите си, че се прави повече от необходимото за запазване на здравето и живота им. Всяка мярка на правителството е изпълнена, а контролът, упражняван от местната власт и полицията ежеминутен.  Ежедневно се издирват хора, били в контакт с карантинираните и работата по ограничаването на възможността за разпространение на заразата в града е денонощна. Първият кризисен щаб позициониран в местната болница и в общината е щабът на община Петрич, така близостта до здравното заведение дава пълна и първа информация около мерките срещу  коронавируса.

 Припомняме, че Петрич  бе и първият град в областта, чийто кмет въведе пакет от икономически мерки за защита населението. Това са: преизчисляването в посока намаляване на патентния данък, който заплащат 455 юридически субекта; отпадането на наемите за ползване на общински обекти в периода на кризата, които не работят и отлагане с три месеца на плащанията от работещите; отпадане на наемите за ползвателите на общински жилища за периода на кризата, ако наемателят е съкратен от работа; надграждане на Домашен социален патронаж с нови услуги; отменената синя зона с цел хората да могат да паркират в близост до институциите, където имат работа, вместо да се движат пеша; включените телефонни линии на психолози, за да се помогне за преодоляване на ситуацията; дезинфекцията на открити пространства; оставането на Общинския пазар в режим на работа, а не затварянето му, както беше в други общини.

„Никога не е достатъчно каквото и да се направи по време на криза“, обобщи вчера кметът Димитър Бръчков, гневен от появилите се пиар спекуланти, търсещи внимание в социалната мрежа и не само .Веднага след брифинга  на кмета Бръчков, една политическа сила свика журналистите ,за да се изявава на пресконференция. И докато в другите общини политици се обединяват в общата грижа за защита на населението в условията на пандемия, в Петрич си карат по старому, със спекулации и поведение, като по време на предизборна кампания. А в момента на карта е заложен животът и здравето на избирателите им. Не е време за политически циркове, защото днес няма публика, има далеч по -важни неща за решаване, уважаеми петрички политици!

Иван Кирилов

15 коментара
02 Април 2020 15:59 | от ванга
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ЛЕКАРИТЕ ОТ ПЕТРИЧ .В Кюстендилско не били доволни че не им са били изплатени тези по 1000лв които са били обещани. Абе аланколи- минало е само един ден от април и вече се траскаме от земята че парите за март не са преведени. Това да не са пари безотчетни- спечелени о КАНАБИС и да се раздават текезесарски . Нали си има ред- закон - ще ви ги дадът госпожо Албена Рапатинска-не всявай смут и не се тряскай от земята


02 Април 2020 16:49 | ...
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Браво! А в Благоевград умъртвиха трима за нула време...


02 Април 2020 19:12 | �������� РИКО
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Как стабилизират и лекуват болните от Коронавирус в това число и в такава мижава болница като в Петрич щом като няма ваксина и този грип е толкова смъртоносен?! Статистика от Министерството На Здравеопазването към дата 02. 04. 2020 г.
Потвърдени случаи: 457- от които смъртни 10- излекувани пациенти 25.
Аз ще ви кажа: Всяка година от обикновен грип в света умират от 300 до 650 хиляди- ПО СРАВНЕНИЕ С ТОВА СМЪРТНОСТА ОТ КОРОНАВИРУСА Е КАПКА В МОРЕТО! Първо Коронавируса подведе своите създатели е не се оказа толкова смъртоносен колкото очакваха и Второ умишлено за нагнетяване на паника или от глупост за Коронавирус се взима всяко по сериозно ОРВИ заболяване - например Пневмония. Запомнете, Умишлено се нагнетява паника за да има основание да продължи карантина! В Италия тези дни признаха, че само 12% от посочените смърни случаи са от Коронавирус.. всичко е силно приувеличено!


02 Април 2020 19:27 | Продънената Ягодка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Стига си плювал по политици и партии, беше конкретно питан и вместо да дадете отговори, които интересува цялата община Вие започнахте да плюете, ощетявате хора така. Друг е въпроса, че съвсем се отпуснахте никакви не ви бяхме чували от месец трябваше да ви поръчкат медиите да се сетите, че имае отговорности


02 Април 2020 19:27 | Лазар Преславски
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Кое е на границата на престъплението ? Това, че гражданите се интересуват от случващото се и не им е безразлично, за разлика от ръководството на общината, които демонстрирате върховен нихилизъм.


02 Април 2020 19:27 | Никола Пипката
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Говорите за редности и нередности, човещина и прочие обаче Общината в този труден момент продължава да раздава обществени поръчки


02 Април 2020 19:28 | Алисия
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Никога не е достатъчно какво се прави по-време на криза - Не оправдавайте бездействието или малкото съществуващо действие с такъв подобен цитат


02 Април 2020 19:53 | Драгой Стойчев
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Точно защото са политическа сила и още повече парламентарно представена, ще търсят сметка и в това няма нищо нередно това е техен дълг, а също така и Ваш. Не представяйте погрешно техните намерения, които са напълно основателни, а дайте обективни и недвусмислени отговори.


02 Април 2020 20:40 | Санданчанин
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Браво, винаги петричките лекари са били по добри от санданските и благоевградските лошото че никога досега петричани не да попадали на добри управници


02 Април 2020 22:37 | Митрев
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Бръчков е за затвора !
И това ще стане много скоро !
Нищо не се прави за града, няма дезинфектанти, а пък улиците не са мити 10 години !
Опренов скоро и той ще бъде подсъдим !


02 Април 2020 22:38 | Влади
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Бръчков е за затвора !
И това ще стане много скоро !
Нищо не се прави за града, няма дезинфектанти, а пък улиците не са мити 10 години !
Опренов скоро и той ще бъде подсъдим !


02 Април 2020 23:07 | Петрич Петрич
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Парите по 1000 лв. ще ги вземат докторките от инфекциозното, а работата както винаги ще се свърши от лекарите във вътрешно отделение.


03 Април 2020 09:35 | жител
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

какво да свърши бръ4ков? с вси4кия си акъл уволни 4овека, който отговаря в общината за бедствия, аварии и кризи с 30г. стаж, който знае какво се прави в такива ситуации. браво


03 Април 2020 14:13 | Боби
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Така


03 Април 2020 20:53 | 222333
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

скъпи кефали докога бръ4ков ще ви е виновен не бръ4ков има нужда от петри4 а петри4 има нужда от бръ4ков а бе кафали на вас ви трябва кмет апаш като вельо депутат като танев апашо гюпната красивия апаш и плеада други като архитект4ето митрев самозабравил се Огражденец стига бе оставете го да работи
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар