Лебедите на "Бачиново" в принудителен отпуск! Причината....

15 юли 2019 14:29   5 коментара   7868 прочита


Благоевградчани се чудят къде са водните колела от езерото в парк "Бачиново". Те изчезнаха "мистериозно", след като единият лебед бе повреден и потъна. За извършители на грозната постъпка бяха сочени роми, присъствали на сватба на ресторант "Гъбата".

За коментар потърсихме шефа на фирма "Биострой", която отговаря за съоръженията. "Към този момент водните колела са прибрани в базата и ще ги пуснем към края на август. Прибрахме ги, тъй като сега е много горещо и не се използват много, а и за да няма други проблеми с тях", заяви за struma.com В. Бачев.

Припомняме, че още през месец май писахме по темата и пазачът на езерото Пламен Величков сигнализира за ромските набези, като посочи, че именно след сватби е ставал свидетел на погрома, който оставят в района след себе си. Мръсотията и вандализмът са част от проблемите свързани с ромите и шумните им тържества. Освен това те нарушават забраната за къпане в езерото и смущават и водните му обитатели.

Въпреки апела на Пламен да се вземат мерки и да се забранят подобни мероприятия или поне да се засили охраната по време на провеждането им, това не бе сторено и резултатът е налице.

Към момента фирма "Биострой" извършва миене на улиците по график. Сега се мие пътната настилка в квартал "Струмско". "Цветята по градинките в града са посадени и се окопават и поливат редовно", каза още Бачев и допълни, че 10 екипа работят по косене на тревните площи и третирането им против паразити из целия град. Тези дни екипи са реагирали и на сигнали за паднали клони, които своевременно били отстранени.

П. Пенева


Още за: лебеди   Бачиново   отпуск   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
15 Юли 2019 16:02 | 1234
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Къде е Общината да вземе мерки? А май се готвеше на мястото на Гъбата да има хотел! На всички тези заведения не им е мястото там.


15 Юли 2019 17:21 | До Бачев
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

След коситбата, чистачките не измитат тротоарите. Добре е, Бачев да пообиколи града и да си запише какво трябва да се прави още. И "тоалетната"зад паметника на В. Левски. Тя да не е паметник на културата или исторически паметник, че не я пипват? Не им ли мирише на общинарите или носовете им от много вирене са загубили чувствителността си?


15 Юли 2019 21:46 | ИСТИНАТА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Лебедите да запечатани от НАП за неиздаване на фискални бонове.


16 Юли 2019 09:23 | Мнозинство
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Проблемът с орките трябва да се реши и то скоро.


16 Юли 2019 15:43 | Те ромите
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НЕ ПЛАЩАТ ТОК ВОДА И ДАНЪЦИ, ЖИВЕЯТ В НЕЗАКОННИ БАРАКИ, СТРОЯТ ИМ СОЦИАЛНИ ЖИЛИЩА, ДАВАТ ИМ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ДЕТСКИ, КОЛКОТО НА ЕДИН РАБОТЕЩ БЪЛГАРИН, НО ДОЙДАТ ЛИ ИЗБОРИ СА ЗА БАТЕ БОЙКО И БАТЕ НАСКО.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар