Кюстендилецът с картофите: IT спец раздава тонове – безплатно

26 септември 2020 11:34   4 коментара   12607 прочита


Десетки тонове картофи раздава на социално слаби, както и на социални институции кюстендилец, собственик на фирма от IT сектора.

През миналата седмица Димитър Димитров е дарил 4 тона картофи на комплекса за социални услуги в Кюстендил, сега е доставил 2 тона за общинската фирма "Ученическо хранене".

Още един тон картофи са дарени и на Дома за възрастни хора с увреждания "Ильо Войвода" в Кюстендил.

Бизнесът на Димитров е основно в столицата, но има и земеделско стопанство в кюстендилското село Еремия, пише Glas.bg. То е създадено, за да произвежда чиста и натурална храна за служителите в хостинг фирмата му и техните семейства.

"Целта ми е да осигуря и служителите си с продукция за семействата им. Служителите ми в София са 50, а в Еремия - десет. Когато видяхме, че се задава криза с коронавируса, отгледахме повече продукция", разказа Димитров за добрината си.

Затова той и колегите му решават да раздадат половината от реколтата на нуждаещи се хора и социални домове.

"С помощта на неправителствена организация от Кюстендил, която помага по празници на хора в нужда, ще организираме в събота и бригада, за да съберем останалото количество картофи от полето. Разполагаме с необходимата техника, но ни е нужда човешка ръка", разказа още Димитров.

Преди дни Димитров обявил инициативата си в помощ на хора в нужда в социалните мрежи: "Имаме излишък от над 50 тона картофи и ще се радваме да го споделим с вас".

Той оставил пред базата си в Еремия около 7 тона картофи, за хора, които не могат да си купят.

"Разочаровах се, защото идваха хора със скъпи коли и взимаха по 300-400 кг. Тогава се отказах от тази идея и реших да предложа на институциите", разказа още Димитров. Той посочи, че се надява примерът му да бъде приет и от други собственици на фирми.


Още за: картофи   Кюстендил   спец   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
26 Септември 2020 14:34 | Ксения
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Благородно и щедро, но понеже познавам що за човек е Благородника всичко това е фалш и измама с подлият му характер. От лош човек не се взима нищо! Ще кажете, че злобея, не напротив отвръщавам се от измисленият образ който сам си създава. Подъл и самовлюбен, и ако му покажете, че за нещо не е прав или греши, тогава ще видите що за благородник е ! Бог е казал, когато правиш добро, никой не трябва да знае! А този цяло лято де що има вестник и тв се натресе с единствената цел да го видят какъв добър човек е ! Не му яжте картофите, пълни са с гордост и високомерие


26 Септември 2020 15:47 | ���. K������� ������
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

KОЯ ДЖОФРА СИ ТИ КСЕНИЯ?
ДА НЕ СИ ОТ ТЕЗИ СЪС СКЪПИТЕ КОЛИ?
ИЛИ НЕКОЯ ОТРИТНАТА КОРВА?


26 Септември 2020 17:24 | Ади
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Боже боже с къкъв народ се налага да живеем


26 Септември 2020 19:48 | Ксения
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Рано или късно ще разберете що за добрини върши този човек! Нито съм от тези със скъпите коли, аз съм обикновен човек, който е видял истинското му лице! И картофите си ги купувам, не бих взел от милостинята му !Човек който ненавижда родителите си, за мен е злодей
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар