Кюстендилец, от село Шипочано, задържан при акцията на Европейската прокуратура за ДДС измами, търсят го в Германия

25 януари 2023 10:59   1 коментар   5366 прочита


Кюстендилец, задържан при акцията на Европейската прокуратура за ДДС измами, търсят го в Германия, мъжът е на 46 години,обявен за издирване от Шенгенската информационна система и е намерен в кюстендилското село Шипочано.  

В хода на акцията на европейската прокуратура срещу трансгранични измами с ДДС в 10 държави от ЕС, у нас е задържан българин, съобщиха от МВР. В действията на територията на България са участвали служители на Главна дирекция „Национална полиция“. 

От прокурор на Европейската прокуратура в Германия у нас са възложени действия по разследването, които са реализирани на територията на област Кюстендил и са проведени под надзора на подпомагащ европейски делегиран прокурор от офиса на Европейската прокуратура в България. В хода на акцията е установен и задържан български гражданин на основание на издадена европейска заповед за арест от Германия. 

Вчера стана известно, че във връзка с операцията са извършени 61 претърсвания на офиси и домове на заподозрени. Задържани са петима души в Чехия, България и Словакия. Престъпната дейност на групата, която стои зад схемата, е довела до приблизителни щети от 32 милиона евро. 

 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
25 Януари 2023 11:19 | С цялото ми неуважение
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоя го скъсаха от хващане и пускане. Живот си живее. И пак ще се измъкне, ако остане туйк.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар