Късни новини: Изненадващо! Санданчанинът Васил Маникатов у дома! Излежа ли присъдата си, или е в отпуск от затвора?

14 декември 2015 21:49   5 коментара   50019 прочита


Излежаващия присъда за трафик на наркотици санданчанин Васил Маникатов се прибра у дома. Дали това е коледна отпуска, или 9 -годишната му присъда свърши, не успяхме да разберем, той обаче позира гордо с трите си деца в домашна обстановка. Маникатов изглежда видимо добре, поотслабнал и подмладен независимо от дългия и труден престой зад решетките. Той бе сочен за наркобос на Югозапада преди години. Особено популярен бе в първите години на демокрацията. Според прокуратурата през 90-те години той контролирал международен канал за хероин по трасето България - Гърция. При едно от пътуванията си в Гърция бил заловен в южната ни съседка с наркотици, където е и осъден на 12 години затвор. След множество жалби по българските власти Маникатов бе преведен от затвор в Гърция да излежи 9-годишната си присъда в България.

През 2008 Маникатов стана жертва на похищение, докато е в затвора. В националния ъндърграунд имаше подозрение, че докато е в затвора върти канал за наркотици. Печелел зад решетките и осигурявал охолен живот на близките си. Така той привлякъл вниманието на бандата на Килърите. Маникатов бе отвлечен, докато е на работа в района на общежитието на затвора. Тогава официално бе обявено, че Маникатов е избягал от затвора. По късно стана ясно, че е отвлечен.

Отвличането било заради откуп, килърите му поискали 300 000 лева. Изтезавали го, правили опит да му режат пръста и да го изпратят в буркан на жена му. Обаче в последствие размислили и го върнали в затвора. Години по-късно Маникатов разказа тези подробности, обвинявайки властите, че разпространили версията за бягство от затвора. Тогава се говореше, че ще удължат присъдата му с още три години, но явно това не се е случило, след като Маникатов вече се радва на домашен уют.

П. Петров

5 коментара
15 Декември 2015 01:03 | joro amsterdama
Оценка:
-13
 (
21
 гласа)

Жив и здрав, Васко ! Поздрави от Перник !!!


15 Декември 2015 08:31 | Радо
Оценка:
22
 (
30
 гласа)

Да поздравим и сложим всички престъпници на първа страница. Милите деца сигурно много са горди с татко си.


15 Декември 2015 12:17 | ВРАНЧО
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ДОБРЕ ДОШАЛ ПРИ МЕН


15 Декември 2015 12:27 | ГОЛОВЕЦА
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

КАК ИЗБЕГА ПО ЦЕНТРАЛНИЯ. ШТЕ ТИ БЕШЕ ТЪЖНО В БОБОВ ДОЛ. ДОНОСНИК


16 Декември 2015 11:25 | ognqn
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ВАСКО ИДВАИ ПРИ МЕН В ЛУДНИЦАТА. ДО ТАМ Я ДОКАРАХ С ТАЗИ ДРОГА.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар