Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап  
   –егистрац舫абравена парола

 уриозен казус! јктивен спорт ли е шахът и защо –«» наказа благоевградски€ клуб "¬иктори"?! —ъдът реши!


21 август 2019 16:36  7 коментара   12271 прочита»нтересен казус се гледа в –айонен съд Ѕлагоевград. —дружение "Ўах клуб ¬иктори" отнесе глоба в размер на 500лв след проверка от –егионална здравна инспекци€. »нспекторите посетили зала "22 септември", в ко€то щ€л да се състои турнир по шах. “е извършили проверка относно спазването на наредба за провеждане на задължителни начални, периодични и предсъстезателни медицински прегледи на лица, упражн€ващи физическо възпитание и спорт при провеждането на турнира по шахмат за деца.

ћарин јтанасов, който е представител нба сдружението, не предоставил медицинските документи. »нспекторите съставили акт за административно нарушение, в който било отразено, че в качеството си на организатор на регионално състезание по шах, са допуснати лица на възраст 8, 10, 12, 14 и 16 години без извършени задължителни предсъстезателни медицински прегледи.

јктът бил оспорен от представител€т на сдружението и в съда се наложи раз€сн€ване на пон€ти€та "физическо възпитание" и "спорт". Ўахматът не попада в дефиници€та за активна физическа дейност. “ой се определ€ като стратегическа и тактическа игра, при ко€то участващите в не€ не упражн€ват физическа активност.

—ледователно, актът, съставен от инспекторите е неоснователен и съвсем логично отменен от районен съди€ √. —имеонова. ћножеството грешки и несъответстви€ при състав€нето на акта също наклонили везната към това решение и глобата бе отменена.

ѕ. ѕенева

ќще за: казус  проверка  зала  турнир  шах ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


7 коментара

21 август 2019 17:20 |  алин
ќценка:
0
 (
10
 гласа)

“огава другар€т јтанасов да върне всички пари които взима от спортни направлени€.


21 август 2019 18:28 | ћалин
ќценка:
9
 (
9
 гласа)

¬ –«» работ€т доста ограничени хора, като например една пишман докторка –ужа  овачева. “акава проста и направо тъпа, но надменна жена е срам за институци€та


21 август 2019 20:50 | —тамат
ќценка:
3
 (
5
 гласа)

“а€ ё«” съдийка чела ли е спортни документи. ћай е с дебел ....


21 август 2019 21:38 | 123
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

 алата за 50 лева е щел да оправи нещата!


21 август 2019 23:50 | ћари€
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

“и€ хрантутници от –«» да вл€зат в незаконните лекарски и зъболекарски кабинети!  олко работа ще им се отвори и колко пара ще влезе в държавната хазна!
ѕък и ако са дружинка с Ќјѕ, еееее


22 август 2019 14:48 | Ѕиг Ѕрадър
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

ќсвен, че е проста т€ е една брутална жена. ¬ече осми месец заема позици€та ƒиректор ƒирекци€ "ћедицински дейности" към –«» Ѕлагоевград без проведен конкурс!  ъде е ƒиректора д-р  ало€нов! ѕри връщането си в –«» Ѕлагоевград от ћЅјЋ "ѕулс" јƒ т€ се €ви на конкурс за √л. »нспектор, за който според изисквани€та т€ не бе представила свидетелство за съдимост в срок, а след конкурса. «а това б€ха наказани двама директори на ƒирекции!


22 август 2019 15:53 | до горни€ Ѕиг...
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

—игурно и ти пишеш за докторката  овачева, като н€кой по-горе. “акава ограничена жена р€дко ще видиш в средите на лекарите. ѕрави впечатление с напористата си простоти€ от километър.  ак изобщо € търп€т в –«» един Ѕог знае.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.