Кукерската фиеста в благоевградския квартал "Грамада" / Снимки /

01 януари 2016 18:43   2 коментара   30328 прочита


Истински спектакъл сътвориха днес въпреки минусовите температури кукерите от Втора група в благоевградския квартал "Грамада ". За дефилето си, сценария и костюмите те се готвят от месеци. Главен дизайнер на облеклото от кожи е Людмил Георгиев, който отглежда над 100 дългогосмести пръча и изработва костюмите за кукерите и мечките.

Людмил дори включи в кукерската си фиеста две от най-красивите си животни, които чинно издържаха многочасовата обиколка из квартала. Уникална жива зебра бе магарето Коци, чийто "костюм" бе отново дело на кукерския дизайнер Людмил. Атрактивно бе представянето и на мъжката част от фамилия Топалски. Изключително строг бе инспектор Методи Топалски от КАТ, който днес написа десетки актове и прибра солени глоби, наказвайки нарушителите на пътя. Синът му Александър пък бе превърнат в космата кафява мечка ,слязла от планината, за да се сбори със себеподобни тук. Страшен и силен бе и кукера Миро, малкият син на инспектор Топалски. Булка, младоженец, и още куп интересни персонажи, загряха обстановката в училищния двор на 4-то ОУ, където в 17 часа се събраха всички кукери за най-дългото празнично хоро.

П. Попова

2 коментара
02 Януари 2016 10:26 | F1
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Поздрави и чнг 2016 на всички грамаждани много хубаво се пази традицията но ето ви два три плюса за догодина 1. Не се делете на 2 групи много глупаво грамада е една и има нужда от една голема хубава сплотена група. 2. Музикантите ДС не ги наричам с др думи да им бъде казано да свирят повече народни ритми и песни пък дори и с по бързо темпо но да са в голямата си част НАРОДНИ ПЕСНИ 3. Да сте живи и здрави и на тея що не ви пускат в къщите и ви дават през прозореца или терасата ракия или 2 лв не ги уважавайте те не уважават вас и вие недейте тях срамота е да не пуснеш групата в двора си да те сборат мечоците и попа да даде благословия Успех догодина повече с повече костюми и по богата програма и с повече малки сурвакари амин


02 Януари 2016 15:38 | Стела
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Люси президент!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар