Крути мерки в Сандански! Започнаха проверки за спазване заповедите на Министъра на здравеопазването за носене на маски на закрито! 

22 октомври 2020 07:38   2 коментара   5453 прочита


Спира пряката работа с потребителите на Дневни центрове,центъра за обществена подкрепа и др. Ще се работи онлайн

 Провеждат се засилени проверки за спазване на заповедите на Министъра на здравеопазването от съвместни екипи от РУ – Полиция, РЗИ и Общински инспекторат- Сандански. От началото на седмицата до днес са наложени 35 акта за нарушаване заповедта на министъра за носенето на маски на закрито. 

Единствено чрез дисциплина и самоконтрол ще намалим броя на заразените. Спазвайте указанията на здравните власти, за да спасим човешки живот.  

 Преустановява се пряката работа с потребители в Дневните центрове за деца, младежи и възрастни с увреждания, ЦСРИ и ЦОП! 

 Със заповед на кмета на общината се преустановява пряката работата с потребители в Дневните центрове за деца, младежи и възрастни с увреждания, Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Център за обществена подкрепа. С цел опазване здравето и живота на потребителите на услугите се преминава в режим на извънредна епидемична обстановка, при който при възможност се предоставя електронна услуга. 

Преустановена е дейността и предоставянето на мобилни почасови социално-здравни услуги в Катунско – Мелнишки район, по проект BG05M9OP001-2. 040-0116-C01, „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2“, изпълняван от Община Сандански, поради усложнената епидемична обстановка и регистриран случай на COVID-19 на служител от услугата. 

На заседание на Общински оперативен щаб се обсъжда и въвеждането на нови по-строги мерки за ограничаване разпространението на вируса. 

П. Попов 
 

2 коментара
22 Октомври 2020 14:28 | Санданчанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

За джуджета носенето на маски не е задължително.


22 Октомври 2020 17:01 | Методи Христов възпитател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В спортното е трагедия
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар