Кризисният щаб в Сандански с апел към гражданите и бизнеса: Нека проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на града!

03 август 2020 11:56   11 коментара   11393 прочита


Уважаеми жители на Община Сандански,

Извънредната епидемична обстановка продължава да се усложнява, както в страната, така и в нашия регион. Тревожна е тенденцията към увеличаване на лицата с положителен резултат за COVID – 19. И ако до скоро една част от нас приемахме въпроса с вируса като проблем, стоящ далеч от нас, както и само като новина в медиите, то той вече се разпространява и сред нас. Разболяват се наши близки, наши лекари, приятели, колеги.

Всичко това не бива да е повод за паника, а повод за осъзнато и отговорно отношение от всички ни.

Ето защо отправяме поредния апел към жителите и гостите на община Сандански. Нека не правим компромиси, а стриктно да спазваме наложените и необходими противоепидемични мерки, както и указанията на здравните органи. Носете лични предпазни средства в закрити обществени места, по възможност ограничавайте социалните контакти, спазвайте дистанция на обществени места, строго спазвайте лична хигиена!

Необходимо е всички работодатели, собственици на промишлени обекти /шивашки, текстилни и други производствени обекти/, търговски обекти /ресторанти, питейни заведения, закусвални, хранителни и промишлени магазини и др./, общински и държавни институции да създават нужната организация за осъществяване на ежедневна и периодична дезинфекция, засилен ежедневен филтър в закритите помещения, както и контрол за носене на задължителни предпазни средства /маска, шлем и др./ в тях.

Носенето на маски от всеки на закрито обществено място няма препоръчителен, а задължителен характер и се наказва с глоба. Въпреки това, не малка част от нас, несъзнателно или пък с умисъл я пренебрегват. Това е безотговорно, а дори и опасно за здравето на всички ни.

Община Сандански продължава периодичната дезинфекция на обществени места. Същевременно предоставя и необходимите дезинфекционни и лични предпазни средства на общински и държавни структури, с оглед нормалното им функциониране. Регулярно се предоставят и актуализирани указания за спазване на мерките на всички търговски и стопански обекти в града и общината.

Осъществяването на контрола по изпълнение на мерките от страна на органите на реда, общинските и здравни власти, няма как да бъде всеобхватен. И тук, наред с отговорността на общинските и държавни органи, осъзнатия дълг и самодисциплината на всеки един от нас е най-надеждната мярка за ограничаване на вируса.

Нека стриктно да спазваме наложените мерки. Те не са някаква приумица, а единствения начин да опазим живота и здравето си. Защото компромисите, които правим днес, ще доведат до неизбежни и тежки последици утре.
Вярваме, че ще проявим разум, търпение и воля - за здравето на всички и доброто на Сандански!

Общински оперативен щаб - Сандански.


Още за: Сандански   щаб   ковид   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
03 Август 2020 12:23 | Гн караянев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на тренката той е герой


03 Август 2020 13:07 | 321
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да го духате тъпи щабари, паразити!


03 Август 2020 13:18 | Станоев
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

И вие ли се правите на циркаджии бе боклуци, я кажете на хората колко пари взимате че сте в щаба, но скоро ще паднете от власт.


03 Август 2020 16:59 | стратег от Мировяне
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какво повикало - какво се обадило! Ти му казваш загрижен, ей, човек, пази се и пази другите, той ти вика - ти ще ми кажеш! Лошо, откакто няма задължителна диспансеризация и психиатрите изпуснаха стоката си по главната улица и най-вече тук в мрежата!


03 Август 2020 17:42 | Гого
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много сте невярващи, граждани на Сандански! Ако имахте информация за болните от корона вирус в общината, друга песен щяхте да пеете!?! Щабът изразява загриженост за вашето здраве, а Вие се правите на много знаещи. Пазете се от коварния вирус и се молете никога да не го опознаете!!! Поздравления за щаба за тяхната работа!


03 Август 2020 17:56 | Наблюдател
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Стратега, би ли обяснил кой е Гришо Григоров?


03 Август 2020 20:32 | До гого
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Гого че си глупав, глупав си че си овца овца си, но защо маниполираш и правиш другите на глупави, и колко е страшен този вирус, по слаб е от другите вируси, ако не вярваш попитай д-р. Станоев и д-р. Станоева те го изкараха, но ми обясни защо предварително се купуват КПП та във всички областни градове, ще ти кажа защото се готви да се затвори държавата от септември за да може власта да остане до март за да се фалшифицират изборите


03 Август 2020 22:46 | Тотев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Младен Тимчев този вирус него лови но корона и власт са за него


03 Август 2020 22:49 | Краси Подлогата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Skapanata mravka pa 6e krade para. Napravi edna staq s 2 stola i biuro kam bolnicata za nad 100000 leva . Za d3zinfekcia pak tolko i pryska6e tou ot kamiona. skapanqk po4na da si kupuva koli


03 Август 2020 23:35 | Дезинфектант
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Използвайте мухозол и др. препарати за борба с мравки и бълхи. Много хапят и смучат.


04 Август 2020 00:43 | стратег от Мировяне
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До до Гого!
Виж "пич", видно е, че си неграмотен, пише се "манипУлираш! МанипОлираш значи нещо съвсем друго! Явно си работил в манОпола преди време! И за сведение - не говори, а питай самите доктори Станоеви какво им е дереджето. Като са го изкарали, защо той е още в Токуда, а тя не е на работа? Между другото ако си им пресаташе, я дай повече информация! Защото през тях са минали поне хиляда души през миналия месец!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар