Кризисният щаб на Благоевград прилага по-строги противоепидемични мерки

25 март 2020 09:47   16 коментара   27027 прочита


Кризисният щаб на община Благоевград заседава, прилагат се по-строги противоепидемични мерки - задължителни предпазни маски за пътници и водачи в градския транспорт и таксиметровите услуги

Кметът инж.Румен Томов свика заседание на Кризисния щаб на община Благоевград. Заседанието се проведе в зала „22 септември“ във връзка с усложняващата се епидемична обстановка и обявеното с решение на Народното събрание на Република България извънредно положение . Присъства Административен ръководител- Районен прокурор на Благоевград Борислав Ковачки и командирът на Военно формирование 26400 ,полковник Красимир Кръстев.

По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус. По заповед на кмета на община Благоевград инж.Румен Томов и с решение на Кризисния щаб от 24 март 2020 г, влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина. Задължават се водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да извършват транспортни услуги с поставени предпазни маски.

Задължават се и всички кондуктори да са с маски. Всички жители на територията на община Благоевград, се задължават да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради. В Оперативния щаб към община Благоевград от днес се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица. Превозните средства на транспортните фирми извършващи градския транспорт, всяка вечер да измиват с дезинфектант всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце.

След това допълнително целият автобус да се дезинфекцира и вътре и отвън. Транспортните фирми се задължават да правят дезинфекция при стриктно спазване на дадените указания. Кметът инж. Румен Томов , благодари на екипите на ОД на МВР- Благоевград, които изпълняват 12-часови дежурства на контролните пунктове около Благоевград. Както и на служителите от всички структури, които участват в грижата за жителите на община Благоевград. Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. Следващото заседание е насрочено за 27 март 2020г.

В. Иванова


Още за: Благоевград   кризисен   щаб   Още от: Общество

Принтирай статия
16 коментара
25 Март 2020 09:51 | Гаргара
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Благоевград се задължава да фалира докато останат само мангали


25 Март 2020 10:17 | Любопитен
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

А в сградата на общината ще дезинфекцират ли против герберски паразити от вида “селтакос-боклукос


25 Март 2020 10:27 | Балък
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

От говно какво да очакваш освен смръдня?
Вируса официално е .05 до 0. 2 микрона... още не съм доживял да видя истинска респираторна маска в Благоевград, дано поне лекарите имат... маските от плат са толкова полезни колкото и мозъка на управниците ни.


25 Март 2020 10:39 | Балък
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

П. с Ако все пак ви трябва и експертно мнение:
Доц. Мангъров (членът на Медицинския съвет към правителството) и ръководител на Катедрата по инфекциозни болести:
„Маски могат да се слагат, ако това успокоява хората. Реално обаче от тях няма полза"


25 Март 2020 10:48 | Мхм
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Тото пунктовете защо работят? Те първа необходимост ли се водят?


25 Март 2020 10:58 | �� ��������
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Освен да я нарисувам тая маска? Минете по аптеките и вижте дали се продават, пък тогава ни задължавайте да ги носим.


25 Март 2020 11:13 | Тъп мръм
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

А тая подлога ЛЮБЕН МИЛЕВ защо не носи маска??


25 Март 2020 11:16 | Свой
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Можеш и сам да си я направиш
Не е толкова трудно


25 Март 2020 11:48 | ������ �������
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Поредната неточна и закъсняла мярка с маските и транспорта. Относно маските, когато сте на улицата не е необходима (задължително) да се слага маска. пожелателно е, когато влизате в обществени сгради и магазини. По отношение на транспорта, указанията за предприемане на дезинфекция, ами Благоевград е последният град, в който ще се приложат тези мерки. И да се върнем на маските - г-н Томов, конкретизирайте в правилна норма НОСЕНЕ И СЛАГАНА НА МАСКИ! Защото можеш да си я НОСИШ в джоба, а можеш и да си я СЛОЖИШ на носа и устата.... или пък на друго място ;) Също така, таксиметровите шофьори трябва да си сложат маската, когато са с клиент, не постоянно да им е на лицето. За градския транспорт трябва да се осигури безопасен периметър на шофьора, което няма да налага слагането на маска, съответно няма да се мъчи и ще изпълнява водаческите си задължения без предпоставки за катастрофа. Относно контрольорите, да слагат маски, когато са сред пътниците, когато им продават билети.


25 Март 2020 11:49 | Доктор
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Защо половината от така наречения щаб, които са на снимката са без маски???


25 Март 2020 12:26 | Горанов
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

цялата администрация е на работа и получава заплати, а няма културни и спортни мероприятия, ограничено е излизането навън, работи градския транспорт и такситата, канцелариите на община областна управа, НАП, инспекция по труда, какво ли те проверяват, абе пиявиците си получават заплатите и чакат тия що не работят да им ги платят, а забравихме общинските съветници, държавата на Барба Ганьос


25 Март 2020 14:21 | Мозъка
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Томов е добър човек


25 Март 2020 14:48 | Шумантов
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Аре вънка бе


25 Март 2020 18:21 | сд
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

поради липсата на симптоми, идеята е ако си болен, но без симптоматика, да не заразяваш другите


25 Март 2020 20:02 | До Горанов
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Изобщо не са ви ясни нещата, но изразявате мнение... Естествено анонимно, те мишлетата все анонимно се изказват! Има доста от администрацията пуснати в отпуск... Аман от разбирачи!
Браво на кмета за всичко, което прави!


25 Март 2020 20:43 | Васил
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Бриколаж, Техномаркет, Технополис, и всички магазини за детски стоки защо продължават да работят, че и кафета има все още работещи
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар