Кресненското село Горна Брезница ще има къмпинг с басейн и център за тиймбилдинг

30 септември 2020 13:40   2 коментара   8407 прочита


Ново инвестиционно намерение ще бъде реализирано в кресненското село Горна Брезница. Проектът ще помогне за развитието на туризма в община Кресна. Инвеститорът, частна фирма, иска да смени предназначението на съществуваща двуетажна сграда в къща за гости и обособяване на зони за рекреация, сезонен бар, външни басейни и къмпинг зона в населеното място. Там ще функционира тиймбилдинг център, а басейнът ще бъде захранван с минерална вода.

Сградата ще разполага с 40 легла за спане, няма да има изграждане на нови постройки, както и надстрояване на сега съществуващата постройка. Ще се обособи място за къмпингуване на гости със собствени кемпери, като те ще използват базата за плажуване и хранене, предаде kmeta.bg. Туристите ще могат да правят моторазходки, за целта ще се направи паркинг за 5 АТВ-та и 6 мотора. Игрище за волейбол и барбекю ще са другите глезотии за гостите на туристическата база.


Още за: село   Кресна   къмпинг   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
30 Септември 2020 14:19 | ��������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Радан Кънев ли е собственика?


30 Септември 2020 19:44 | Тъпомери
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

База, която е дадена без търг и общината не е спечелила 1 лев. Отгоре на всичко ще Кмета ако мисли, че с частен проект от 40 легла ще развива туризма, нека си направи труда да иде на Синаница да види базите на Аделина стил и Боцката. Там туризъм няма, а само бетон. В Брезница сме благословени от природата, но ощетени от безидейни кметове, които не реализираха нито един общински проект за туризма.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар