Красива благоевградска певица покори Канада и САЩ

07 декември 2019 11:00   5 коментара   9370 прочита


Даяна e певица. Живее във Ванкувър. Истинското й име е Диана Димова. Пее, откакто се помни. На 4-5 годинки в България възрастните вече я качвали на сцена по различни събития и тя изпълнявала народни песни, които научила от леля си Цецка и баба си.

До 4-ти клас е свирила на акордеон, пише bg-voice.com. Надарена е с глас сопрано – най-високият при женските гласове и с най-големи възможности. Пее професионално от 2006 г. Мести се в Канада преди две години. Пее на събития за българската общност на канадска територия, но повече се е отдала на съпруга си и двете си малки дечица. Професионалната й кариера е свързана с попфолка.

Изпълнява и естрада, и народни песни. И не спира да се усмихва, да е позитивна и да се стреми да радва хората. „Хората в Канада ще ми липсват, но пък съм страшно развълнувана да посрещна 2021-ва с българите в Чикаго. Имам много познати, които също ще дойдат. Подготвила съм разнообразен репертоар. В дванайстия час ще изпеем заедно химна, традиция, която обичам много“, разказва певицата относно участието си на Нова година. Даяна е родом от Благоевград.

До седми клас учи в музикална паралелка. На тази крехка възраст решава, че музиката ще е попрището, на което ще се посвети, и затова постъпва в училището за фолклорни изкуства в Широка лъка с профил народно пеене. „Това не е обикновено училище, в което се прибираш всеки ден вкъщи. То е като пансион. Стояхме там по цяла година и се прибирахме само за ваканциите. Това ми даде възможност да се потопя напълно в музикалното изкуство и да науча страшно много неща“, спомня си Даяна.

По-късно завършва и Софийския университет със специалност „Музикална педагогика“. Втората й специалност е пиано. Първият си албум „Право в целта“ издава през 2006 г. с компания „Съни мюзик“. Забелязана е и от най-голямата продуцентска компания в попфолка „Пайнер“ и от 2012-а до 2015 г. работи с нея.

През 2013 г. печели наградата за най-желан изпълнител. На въпроса за любимите й песни, Даяна казва, че обожава Лили Иванова. „Пея нейни песни с голям респект и много трепет в сърцето. „Осъдени души“ ми е едно от любимите нейни парчета. Аз ще го изпълня и в Чикаго. Пожелавам на всички българи, където и да се намират по света, весело посрещане на коледните и новогодишните празници“, добавя тя.


Още за: певица   Канада   САЩ   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
07 Декември 2019 11:58 | Реалност
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Поредната чалгарка, никога не сме я чували, нула изяви на световната сцена, известна е точно колкото Ламбо и Стоянка.. т. е само сред пенсионери и българите в чужбина, които никога не успяват да научат друг език. Там наще се радват и на Азис. Селяни без никакъв принос към културата.


07 Декември 2019 12:01 | Реалност
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Покорила Канада и САЩ... аз чух, че и Марс е покорила.


07 Декември 2019 13:51 | ?????????????
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Уви такава е реалноста за сьжаление в Бьлгария като по горе пишещия!!!!! Не пощади и мьртвите глупачка.


08 Декември 2019 05:22 | Сирма Войвода
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Ама как пък знаете че хората живеещи в Канада и другаде "никога не успяват да научат друг език.... " да не би да съдите по себе си? Много хора в Австралия и Канада са с докторски титли или работят на много високи професионални нива, публикуват статии, пишат доклади и представляват новите си отечества по конференции и други научно-изследователски и др. аудитории. За качествата на певицата не мога да коментирам, но жената има креденции -дипломи от специализирани колежи (специални училища които се равняват на колеж във Великобритания, Канада и Австралия) плюс Висше Обрасование от Университета в София. Не разбирам защо искате да плюете и омаловажавате всичко. Може би завиждате за това че си има семейство и деца и пак работи като певица? Може ли да се говори с повече уважение, Г-це/Г-жа или г-н Реалност? (предполагам че сте Г-ца или Г-жа защото злобата в тези ситуации най-вече се таи в женски сърца, за нещастие...).


09 Декември 2019 09:14 | колкото и дипломи
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

да има, това не я прави умна, тя е чалгарка, а аз мразя тъпата чалга музика, трябва да се забрани със закон, защото всички виждат как нашите деца и младежи затъпяват прогресивно и се превръщат в "умници" като ромите
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар