Край на спекулациите! За обществените поръчки, грубите манипулации и откровените лъжи, говори ексклузивно зам.-кметът по строителството на Петрич Минка Салагьорова

19 октомври 2016 16:19   17 коментара   14452 прочита


Всички злостни коментари около разпределението на обществените поръчки за манипулативни и неверни! Цели се отклоняване на вниманието на хората от съпоставка с предишното управление, твърди зам.кметът

Зам.-кметът по строителството на община Петрич Минка Салагьорова опроверга днес всички слухове , който твърдят, че са манипулирани обществените поръчки в града с цел те да бъдат взети от определени фирми.

Салагьорова бе категорична :" Не е вярно, че фирмите на общинските съветници Владимир Заечки и Александър Василев са основните изпълнители на обществените поръчки. Не е нужно да казвам каквото и да е по този въпрос, защото всяка една от поръчките е публична и може да бъде видяна от всички на страницата на община Петрич в Профил на купувача.

Там може да се провери не само протоколите от комисии , но и договорите, които задължително се публикуват. Знам, че някой ще попитат , има и такива, които са с пряко договаряне, и който не са публикувани. Но категорично заявявам, че няма такива."- заяви Салагьорова.
Тя подчерта, че и най-малките обществени поръчки минават през процедури и всичко е публично. Дори и тези за ремонт на училища и детски градини са публични.
Някои от фирмите, които изпълняват по- малките обществени поръчки са "Стонас Груп", "Монолит 21", "Растер- Юг", кърпежи се правят от фирма "Водно строителство" АД, като има и обекти, които се изпълняват от "ВиК"- Петрич и други фирми.

"Стриктно се следи да бъдат спазени изискванията на ЗУТ, като чл. 161 и чл.163, според който всички договори за строителство са сключвани с фирми, който са регистрирани в камарата на строителите и имат удостоверение за изпълнение на съответната категория строеж, тоест не са "баничари", което пък от своя страна ми напомня, че обществените поръчки не са само в сферата на строителството."- коментира още зам.-кметът Минка Салагьорова.

Тя каза още, че твърденията за разпределението на обществените поръчки са манипулативни и неверни, защото с тях се цели да бъде отклонено вниманието на хората и това те да направят съпоставка между преди и сега. В предишното управление на общината се възлага ха обществени поръчки на неквалифицирани фирми и неотговарящи на изискванията на ЗУТ. Разпределяни са обществени поръчки с цел възлагане пряко "на парче" на приближени фирми, както и са сключвани договори без предварително одобрение на КСС- та. Както се разбра и от доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция не са спазвани и обявените тръжни условията с определените изпълнители, което не съответства на изискванията.
"Разликата е, че сега се обявяват всички обществени поръчки, дори и за най-малките суми. Даваме възможност на всички отговарящи на изискванията фирми да кандидатстват и сключват договори, като всички са с включени количествено-стойностни сметки. Също така всички суми за всяка поръчка предварително са одобрени от Общински съвет- Петрич, за да може да има пълна публичност и прозрачност във възлагането на обществените поръчки."- допълни Салагьорова.

Ани Георгиева

17 коментара
19 Октомври 2016 16:36 | demo
Оценка:
23
 (
27
 гласа)

МИНКЕ ВСЕКИ ДЕН СИ У ЗАЕЧКИ НА ГОСТИ.... ДЕПОТО ИСКАХТЕ ДА МУ ГО ДАДЕТЕ ПОДАРЪК 3 МИЛИОНА, МОСТОВЕТЕ НА САШО ДЪЛГИО, СТОНАС РАБОТИ ПО ДРУГИТЕ ПОРЪЧКИ, А ИМА 4 ЧОВЕКА РАБОТНИЦИ ПО ДОКУМЕНТИ, РАЗПРЕДЕЛИ САНИРАНЕТО НА ЗАЕКО, СТОНАС, САШО ДЪЛГИО. НАЛИ ВСИЧКО СЕ ВИЖДА - САМО КРАДЕНЕ И ПО СОФРИ!


19 Октомври 2016 16:41 | .
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

Минка ли си свирка ли си оди се скрий некъде че при Вельо имаше нагласени поръчки имаше че при Вашето управление има нагласени поръчки то се знае че има ама да излизаш и да говориш че още Вельо и компания са Ви виновни и нас жителите на Петрич да ни правиш от тъпи по тъпи е това е вече универсална наглост. Обществена тайна е за тези поръчки че се взимат от едни и същи фирми така беше преди Вас така е и сега, работете и правете нещо смислено за Петрич не ни интересува коя фирма ще взима паръчките ама не ни правете на будали защото търпението на нас Петричани не е безгранично!!!!!


19 Октомври 2016 16:49 | Тетка
Оценка:
24
 (
24
 гласа)

Общиснките съветници Александър Василев, Владимир Заечки, с приближени до тях фирми - Стонас Груп, Еврострой и други не спират да източват бюджета на Община Петрич. Чрез обществени поръчки, чрез директно възлагане. Такова крадене не е било никога. Минке, мина една година а само за старата власт те слушам да говориш. Кажете вие какво направихте за тази една година освен разходи с общински пари към ваши фирми???


19 Октомври 2016 17:00 | яръмо
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

КАЖЕТЕ ЗА МОСТА НА САШО ДЪЛГИЯ - ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК. ИЗКРИВЕН Е КАТО ДЪГА И СА НАПРАВИЛИ СВЛАЧИЩА!!! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ НА ТОВА? ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ КОЛКО ДЪЛГО ГО ПРАВИ И ЧЕ СРОКА Е ИЗТЕКЪЛ!!!


19 Октомври 2016 17:03 | Ай
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Кое как е, един господ знае. Мен ме безпокои очевидното - от трима заместник кметове, двама са външни хора. Сега и болницата минава под шапката на Санданска община. Дано не е тенденция, защото говори зле за банката кадри на града ни. Силно се надявам да не съм прав.


19 Октомври 2016 18:07 | ох Минке
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

САШО ДЪЛГИЯ САМО МОСТВЕ Е СТРОИЛ, ЕВРОПА, АЗИЯ И АФРИКА ГОВОРЯТ ЗА ТОЗИ КОЛЬО ФИЧЕТО, МИНКЕ, МИКЕ, ПИЛЕ ШАРЕНО


19 Октомври 2016 19:49 | Теменужка
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Госпожо, можете да заблудите некомпетентните хора, но не и тези които работят и са в тази света и хич не са прости и глупави хората. Никакъв професионализъм по време на търговете, много сте прозрачни. Подигравате се с хората. Засрамете се! Имате вид на зряла жена.


19 Октомври 2016 21:40 | някой
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

а Петър Боюклиев който лижеше г... на Гюпката защо му позволявате да е НАДЗОРНИК и на саниранията .Да не забравяме че той и Чакалова неговата подчинена-бяха и на спортната зала. Петър Боюклиев е и един от съдружниците в Еврострой, който взе пари от сметището.


19 Октомври 2016 21:42 | 1212
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

АКО СЕ СЛЕДЯХА ИЗИСКВАНИЯТА НА ЗУТ, ТО САШО ДЪЛГИЯ НЯМАШЕ ДА ГО ДОПУСНАТ ДО КОНКУРС.


19 Октомври 2016 22:25 | Агрохом
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Те хората затова се бунтуваха. Да изгонят Растер юг, Ицо Георгиев и ники влахов от софрата, та да седнат те и да похапнат. Всички които ревяха, че нямат работа заради Вельо Илиев, сега са захапали кокала и не пускат.


20 Октомври 2016 00:09 | ПИТ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

сАМО ИМ ВИЖТЕ МУТРИТЕ НА ТЕЗИ БИЗНЕСМЕНИ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВО СТАВА !тЕ ПРИЛИЧАТ НА КРЪЧМАРИ НО НЕ И НА БИЗНЕСМЕНИ ! нЕЩАТА ЗАПОЧВАТ ЯКО ДА МИРИШАТ ! оТВРАТИТЕЛНИ СА ! и ТАЗИ КМЕТИЦА ДА ВНИМАВА И ДА НЕ СЕ ЗАИГРАВА ЩОТО ВСИЧКО Е ЯСНО .


20 Октомври 2016 11:00 | avram
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

един хубав коментар нема ситуацията не е добреее


20 Октомври 2016 11:45 | .........
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

какъв край .началото на края минке. нали под твоето ръководство стават тези машинации. я кажи за консултанската фирма на мъжа си. я кажи на кои фирми тои е консултант и на кои ти самата предоставяш информация от отделите. и да не кажеш ние знаем минке .на заечки . не си мислете със заечки че ние петричаните сме щрауси зарили главата в пясъка. информирани са необходимите органи така че това е началото на края. и ти и заечки запомнете петрич е гостоприемен но излъжат ли го петричани ще ви върнат по родните места където сте сътворили същите безобразия.


20 Октомври 2016 15:12 | Първан
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Груби манипулации и откровени лъжи е това, говори говори ексклузивно зам. -кметът по строителството на Петрич Минка Салагьорова!
Проверих за договори в профил на купувача. Има два договора № 1417 и № 148.
Къде са останалите 146 договора от тази година????
Груби манипулации и откровени лъжи, както казах!


20 Октомври 2016 19:36 | строител 1
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

заечки и далгио вънка от града !идете на моста след Самуилово да видите как се асфалтира 3 пъти


21 Октомври 2016 11:38 | Комай ни лъжат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Минка си има мисия - да си пее песента. Проблемът е в сайта, който стои зад кмета със заглавието КРАЙ НА СПЕКУЛАЦИИТЕ ! Един вид -ТЕ ТОВА Е ! Ама хората в Петрич знаят повече... нали


21 Октомври 2016 14:11 | али
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

минка свирката не пее асвири . ина заечки и на сашо дългия и на първомаиския селянин стоян и на киро петка. и не разбира че всички тези са мошенници та като спре да свири ще я натирят от там където е дошла. свири им минке свири но сметката ти ще плащаш.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар