Край на спекулациите в Дупница! Експертизата категорична: Газове убили таксиметровия бос Пл. Миланов и служителката му Теодора

18 януари 2016 16:48   3 коментара   17574 прочита


Съдебно-медицинска експертиза установява задушаване като причина за смъртта им

В хода на воденото досъдебно производство за смъртта на бизнесмена Пламен Миланов (роден 1966 г.) и неговата служителка Теодора Димитрова (родена 1980 г.), Окръжна прокуратура-Кюстендил назначи химическа и съдебно-медицинска експертизи. Към настоящия момент са готови резултатите от съдебно-медицинската експертиза.

Според експертите смъртта и на двамата се дължи на остро отравяне с въглероден оксид, който се отделя при дефект в затворена система на отоплителни уреди, заредени с природен газ или други горивни средства. Установено е наличие на карбоксихемоглобин в кръвта на жертвите. Характерно при това остро отравяне е, че пострадалите от него не могат да излязат на чист въздух или да спрат източника, отделящ отровния газ, поради свързването на СО с миоглобина (мускулатурата).

Очакват се и резултатите от химическата експертиза, след което ще бъде назначена и комплексна такава, която да определи окончателно причината за смъртта, съобщават официално от Върховна касационна прокуратура.

Така се слага край на спекулациите около смъртта на двамата видни дупничани и легендите около дългата ръка на братята Галеви, посочени в градската мълва като поръчители на смъртта им. Търсеше се под "вола теле", тъй като Миланов бе основен свидетел срещу тях в съда, но в крайна сметка се оказа, както struma.com многократно съобщаваше, една нелепа смърт, разстроила безкрайно роднините на двете жертви.

П. Попов

3 коментара
18 Януари 2016 18:13 | .......
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Теодора? Напишете повече и за нея де.... не само един е загинал.. коя е Теодора?


18 Януари 2016 21:22 | Tototo
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

http://www.struma.com/obshtestvo/klyuchoviyat-svidetel-sreshtu-bratya-galevi-pl-milanov-podade-dokumenti-za_27693/


19 Януари 2016 06:14 | стига вече
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

много ясно, че ще се исценира .то това е била идеята, да не може да се докаже. никой няма сметка, да се докаже убийство. а като знаем с какви смотани лаборатории разполагат службите и какви некадърници пияници работят там в институтите в софия, картината е ясна. те на една елементарна проба за алкохол дават по 10 различни резултата и се бавят с месеци. а тук за седмица "разнищиха" загадтката.
смешници.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар