Край на спекулациите! Категорично! АУБ остава в Благоевград

09 декември 2019 13:21   6 коментара   19191 прочита


Оперативният директор на Американския университет в България Тодор Тодоров категорично опроверга слуховете, че висшето учебно заведение ще напусне Благоевград, научи Struma.com. "Категорично няма такава опасност, ние продължаваме да инвестираме не само в кадрите, които работят в университета, за развитието на образованието в университета, но и в нова инфраструктура- заяви Тодоров. Според него средата в България е такава, че рядко се получават неща, но всички в университета полагат усилия, за утвърждаване на АУБ, като едни от лидерите сред университетите в страната.
 
"Не само ръководството на университета, не само нашия борд, но сме ангажирали сериозни международни институции, които също да ни помогнат в това. Да продължаваме не да поддържаме името на американския университет, но и да го развием като сериозна институция. Търсим възможности за нови учебни програми, които да вкараме при нас.
 
За да можем да го направим още по атрактивен не само за студентите от България, 70% от нашите студенти са от България, но и за студенти от страните около нас, които са потенциално заинтересовани да са образоват в АУБ" - допълни Тодоров. В началото на следващата година Крейг Хайланд ще встъпи в длъжност вицепрезидент на АУБ с ресор „Развитие“. Той идва от университета „Пейс“, Ню Йорк, където работи като изпълнителен директор за значими дарения.
 
В АУБ той ще отговаря за стратегическото набиране на средства, отношенията с алумни общността и фондациите. Назначението му е резултат от продължителен и задълбочен изборен процес. Четирима бяха финалистите в конкурса, които проведоха интервюта с членове на Настоятелството на АУБ, срещнаха се с ръководството на учебното заведение и посетиха кампуса. Хайланд впечатли членовете на комисията не само с големия си опит в набирането на средства, но и с фокуса си върху висшето образование и отдадеността да променя живота на хората към по-добро.
Марти Иванов

Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
09 Декември 2019 15:05 | АУБ
Оценка:
17
 (
35
 гласа)

Оставаме защото Камбитов не е вече кмет, иначе бяхме решили да напускаме града.


09 Декември 2019 17:10 | Добрата новина
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Браво, повече такива новини да четем!
Да сте успешни и занапред!


09 Декември 2019 18:08 | Най-важната новина
Оценка:
14
 (
26
 гласа)

Е че АУБ е класиран на първо място по качество на образованието и е най- добрия университет в България. Радвам се че седалището му е в моя роден Благоевград.


09 Декември 2019 20:03 | Маждрамуняк
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

ЗА ТАЗИ ГОДИНА!


10 Декември 2019 01:07 | abv
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Ей, добре, че не преизбраха стария кмет, иначе американците щеха да се изнесат от града. Даже се говореше, че в Стара Загора вече им били осигурили сгради и бази.


11 Декември 2019 15:41 | viLLi
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ВЪЗХИТЕНА СЪМ ОТ ЕРУДИЦИЯТА, МОРАЛА, ХЪСА ЗА РАБОТА И ВСЕСТРАННИТЕ ЗНАНИЯ НА ЗАВЪРШИЛИТЕ УНИВЕРСИТЕТА, Е, НЕЩО ХУБАВО ДА КАЖЕ ЗА НАС СВЕТА-АУБ!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар