Край на едногодишна сага в Петрич! Уволниха дисциплинарно директорката на гимназия"Пейо Яворов"-Т. Георгиева, след серия проверки, скандали и болнични

09 януари 2020 21:49   7 коментара   24574 прочита


Дисциплинарно уволнение за директорката на добилата скандална известност гимназия"Пейо Яворов " в Петрич. Таня Георгиева е освободена днес , въпреки, че е в поредния си болнични, а на нейно място е назначена с временна заповед учителката В. Касабова, съобщиха за Struma. com. 

Една година училището се тесеше от скандали. Разприте  започнаха с родителски оплаквания от директорката, последваха сигнали до РУО, писма, подписки и се стигна до няколко проверки извършени от експерти на инспектората. В разгара на скандалите директорката Таня Георгиева често бе в болнични, включително и в първия учебен ден.

Последната подробна проверка в училището, назначeна от МОН завърши с скандални заключения за сериозни нарушения на трудовата и финансова дисциплина, което застраши Георгиева от дисциплинарно уволнение, но тя отново се разболя и така уволнението и се размина.

Днес обаче е пристигнала заповед за дисциплинарно уволнение, съобщиха учители, които останали безкрайно изненадани, че след почти година проблеми уволнението е факт . Явно бързат от инспектората ,тъй като с постоянните отсъствия на директорката Таня Георгиева се спъва учебния процес и училището е на автопилот .Не успяхме да открием директора на инспектората по образование Ивайло Златанов, издал заповедта за уволнението, но утре ще съобщим мотивите за решението му.. Очаквайте подробности  

Петя Георгиева 

7 коментара
10 Януари 2020 09:28 | 2222
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А в Банско Е . Барлякова -кога?
Може би Ивайло -нейния покровител чака да насере още образованието в Банско.
Назначи братовчедките си и всички гербаджийски пияници и некадърни доб-ринищенки за даскалици и се чувства недосегаема.
Златанов пък праща Марянска на проверки да замете лайната и.
Боже, какъв срам - направо ПОЗОР !!


10 Януари 2020 17:54 | �������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Най-накрая! Хайде сега да се затегне малко контрола и процеса на обучение, че е анархия в тази гимназия.


10 Януари 2020 20:08 | Владко парното
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е от манахте моята шефка .Она ки ме земеше да пускам топлото .Мой човек е. Еми що прам ся .Дек ке одам


11 Януари 2020 19:46 | ��������
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кой ще плати парите, ако бъде спечелено делото....?


12 Януари 2020 13:48 | Данчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И


12 Януари 2020 13:49 | Данчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И


12 Януари 2020 13:49 | Данчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не е по-различно състоянието на учебния процес и пълния срив на нивото му в математическа гимназия Благоевград. Четвърта година некъдърното ръководство от четирима директори срива граденото 45 години. За съжаление на никои не му пука!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар