Край на една агония! Изстрадан финал на едно управление на инат! Сбогом, Томов! Сбогом, другари! Благоевград отново ще избира кмета си!

15 април 2021 00:40   108 коментара   28634 прочита


Кметът на Благоевград, подкрепеният от БСП, Румен Томов загуби поста си. ВАС излезе с дългоочаквано решение, с което потвърди решение на благоевградския  Административен съд за предсрочно прекратяване на пълномощията му. 

Градоначалникът  трябва да напусне кметския стол незабавно, а ОИК, след като получи решението на ВАС, да изпрати писмо до ЦИК, която от своя страна да поиска  от президента Румен Радев указ за насрочване на местни избори.

Това  се  случва   1 година и пет месеца, след встъпването на Томов в длъжност на 11 ноември 2019 година. А за да се случи, основната заслуга е на бившия кмет Атанас Камбитов, който откри нарушение на Румен Томов, което му коства кметския стол. Камбитов депозира жалба в ОИК,  заявявайки, че кметът Томов е нарушил чл. 41 от ЗМСМА и не се е  заличил като търговец  в ТР т. е съвместявал е кметски функции с функциите на търговец.

С този си акт Камбитов направи реверанс към бившите си съпартийци от ГЕРБ, като им даде шанс при новите местни избори да успеят да победят с кмет на ГЕРБ, даде и втори шанс  на благоевградчани, да изберат нов кмет, който ще продължи заложеното от Камбитов и екипа му добро за развититето на Благоевград..    
Дълъг и крайно изнервящ бе пътят до  последното решение на ВАС, очакването продължи над 1 година. Бе доказано, че Томов  е нарушил член 41 от ЗМСМА, което  води до задължително предсрочно прекратяване на правомощията му.  И ОИК спази закона и ги прекрати.

Комисията, ръководена от адв. Мартин Бусаров, след няколко заседания излезе с решение, че Румен Томов трябва да напусне поста, защото е нарушил закон, който не се тълкува, а е  императив -  задължителен за изпълнение.  

Казусът влезе в съда, където Томов обжалва решението на ОИК.  Жалба в съда срещу Томов и неговото нарушение  депозираха ПП МИР, представлявана от адв. Албина  Анева и ПП ГЕРБ. В съдебна зала Анева бе брилянтна в доводите си, по отношение категоричността на нарушението на градоначалника, и буквално размазваше защитата на Томов.  

Административният съдия Димитър Узунов, разглеждайки доводите на страните по делото, излезе със заключение, че ОИК има  основание да иска  отстраняването на кмета и потвърди решението и. Томов отново обжалва  във ВАС, като междувременно обиди местния съд, заявявайки, че "трима съдии мислят по -добре от един", разчитайки на чудо и кой знае на какво още във ВАС...

Но и ВАС  го отсвири, потвърждавайки  решението на  съдия Д. Узунов за предсрочното му детрониране. После се отвори вратичка, през която се мушнаха  Томов и защитниците му и  решиха, че могат да поискат обявяване на чл. 41 за противоконституционен.. Пак чакане  на решение на нов съд -Конституционният. И то дойде..

Съдът реши, че член 41 от ЗМСМА не е противоконституционен и върна делото във ВАС. Върховният съд проведе  заседание през януари тази година , но решението му  стана ясно едва вчера. Точно 10 дни след провеждането на изборите. Дълга сага, продължила 1 година и 5 месеца...

Време, в което Благоевград заприлича на дълбока и страдаща провинция, в която пандемията от Ковид 19 взе много жертви, заради късна и неправилна реакция на управата. Провинция, в която дупките по улиците поглъщат хората, в която боклукът излезе по -ценен от злато /, хвърляхме  пари по трасето до Костинброд, заради ината на градоначалника и негова незаконна заповед, с която спря работата на близкото до града ново депо за отпадъци/.

Станахме провинция, в която култура няма, няма живот, няма надежда. Заради едно управление на инат....  На инат не се довършваха проектите на бившия управленски екип, на инат не  се работеше с доказано успешни фирми, работили в мандата на Камбитов, на инат се уволняваха кадърни специалисти от   администрацията на предишните, за да се заменят с пълни некадърници, допускали серия от смехотворни гафове.. За всичко това единствено Struma. com пише от самото начало  на новото управление.  Писахме за  провалените проекти и милионите загуби, за закритите важни отдели, за криминалните типове, търсили пробив в общината, за отровната атмосфера  в администрацията, за скандалите и побоищата из кулоарите на общината. Писахме и за неизвестните медийни капацитети, гравитиращи около  Томов с глупавите си съвети за пиар  и отношение към представителите на четвъртата власт, внушили му, че тук медиите не струват, и че с тях може и да си прави шегички.

И той си направи, разрешавайки на  "беззъбите" местни медии  да го " разпъват на кръст ". И  тук сбърка . Благодарение на някои медии, отразявали обективно действията на екипа му, имиджът му  се срина много жестоко - ярко доказателство за  непрофесионалните съвети, които му даваха "компетентните  медийни експерти " .

Повече от една година ставахме  свидетели на  управление на смешки, срамни грешки и престъпни загуби, заради които спецпрокуратурата започва работа с община Благоевград и нищи как са загубени над 2. 5 млн лв от боклука.. Нагледахме се на управление на сложни схеми, за да се изпълнят предизборни ангажименти, но не към благоевградчани, а към онези, които   помогнаха на Р. Томов да стигне до кметския престол.  

Томов ще остане в историята като кметът, разрешил застрояване на паркинга зад съда, застрояване на парк Бачиново и Ловен дом, като кметът , който от първия ден на управлението си  се оправдаваше, обвинявайки предшествениците си, за всичко, което  екипът му не можеше да свърши. И накрая като кметът  посегнал да неродените деца на Благоевград, отнемайки  финансовата помощ, която им се полага.  

Румен Томов ще остане в аналите на Благоевград като най-кратко управлявалия кмет, по чието време Благоевград загуби блясъка си, загуби културата и чара си. Градът вече не е същият -мрачен, тъмен, пуст и оскърбен.

Затова е време за промяна, а тя ще дойде с новия избор и нова надежда за спасение. Благоевград отново ще избира кмет и дано този път направи правилния избор на управленец, който ще успее да извади града от блатото, в което се намира.. Ако пак сбъркаме, то значи сме съучастници в упадъка на родния ни град...  

Петя Костова 


Още за: Румен Томов   кмет   Още от: Общество

Принтирай статия
108 коментара
15 Април 2021 01:14 | Люси
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Да си пожелаем достойни и способни кандидати за кмет!


15 Април 2021 01:22 | ���. K������� ������
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Същата съдба като недоносчето томов ще сполети и чалгаря слави. Българите обичат да се случват нещата по трудния начин


15 Април 2021 01:49 | Фак(Т)
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Томов превърна Благоевград от прекрасно място в дълбока провинция. За една година всичко се сгромоляса със страшна сила. Сега който и да дойде тръгва далеч под нулата, по един много, много труден път. Злобата и идната на хората бяха причина Благоевград да се раздели с изключително ерудиран и успешен кмет, какъвто бе Камбитов. Година и половина по-късно Благоевград потъна в заеми и мръсотия. Потъна в дълбока бездна. Дали ще се измъкнем?


15 Април 2021 02:27 | Насо ДокторО
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Браво Петя ше има премия плюс бонус бебче. Намигане Намигане дано се сетиш какъв.


15 Април 2021 02:32 | Петрич Дръжаваааа
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

Абе умреляци кой и да ви е кмет тая си е като не е от тиквената партия да се отчита на баш тиквата с измислените проекти къде източиха 100ци милиони.


15 Април 2021 02:36 | Мъка
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Можели някой Джумайлия да се сети за кмет на града за последните 30 години който е направил нещо за гръдна и окрага като цяло . Пълно разграбване и унищожаване на предприятия и то печеливши докарване на хората в пиринско до безизходица бедност и послушание на измислени партии и техни лидери . Мрачна е картината моя Пирински край който и нов да си избереме той идва зависим от София и почва да краде и извива ръцете на бедния народ няма вече морал няма човешки норми . Всички решителни работоспособни млади хора напуснаха Пиринският край а ние които останахме се караме между себе си за зададени ни партийни квоти за избор на кметове срамно е Пиринци да се подвеждаме и да се мразиме да се обиди НИМ и да се борим за независими наши доказали се съграждани да поемат управлението защото така ще се отърсм от политическата зависимост.


15 Април 2021 02:36 | Авторката
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

След като редактирах и препрочетох няколко пъти мойта статия за издигане в очите на д-р, проф. и успешен предприемач г-н А. Камбитов толко се възбудих че си направих 2 3 скреча за пълен оргазъм.


15 Април 2021 02:47 | До Авторката
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Що не ми писа бе мила щях да ти помогна


15 Април 2021 03:37 | Тримата съдии
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


15 Април 2021 03:40 | Рени П.
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Дано този път бъдем разумни в избора си


15 Април 2021 03:43 | Тери
Оценка:
-9
 (
17
 гласа)

Тепърва ще съжаляваме за Камбитов, тепърва


15 Април 2021 03:47 | Паола
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Последна нощ,
А утре го очаква път,
Поглежда през прозореца,
Не може да заспи,
....
Не го е страх съвсем,
Със Ясенчо са си тандем,
Отново ще се съберат,
Салатка ще ядат.
..
За кой ли път,
На масата ще седнат те,
Ще сложат даже и мезе,
В любимия им кът...


15 Април 2021 06:54 | Сашо Диков
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Томое най вероятно няма да бъде избран за кмет, но по сигурното е, че Камбитов никой не го иска. Всеки мангал с малко пари би постигнал много повече преференции от 60 те на Наско от село Падеш.


15 Април 2021 06:55 | аз
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

и сега какво, добре дошъл Илко Стоянов - поредният уникален избор на мъдрите и далновидни благоевградчани.... потрес


15 Април 2021 06:56 | До втория дебил
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Охооо и дебила с ник "К" се появи. Поради что се срамиш да си признаеш, че си дошъл в Благоевград от санданските села, назначен си на държавна хранилка от герберастите, живееш в панелка в краен квартал и още носиш цървули???


15 Април 2021 07:02 | Иван
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Наистина ли фелдшер Насо има умопомрачителните 60 преференции????


15 Април 2021 07:05 | ЦЕЦО
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ДО ТОМОВ И КАМБИТОВ - ДОВИЖДАНЕ, ЩЕ ВИ ИДВАМЕ НА СВИЖДАНЕ.


15 Април 2021 07:41 | Ха
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Едно недоразумение си отива, други недоразумения започват да гладят панталони. Кой фен на бЕло, кой на "майстор" на дюнери. Само акъл да имаме този път, че сами си закопахме града на последните местни избори


15 Април 2021 07:44 | Даа
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Дойде, изтегли некой милион, заборчехме яко и си тръгна. Ие си го избрахме, ние ще си плащаме


15 Април 2021 07:47 | Възмездие
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Прокуратурата да се самосезира за депото. Томов при Катин в Бобов дол.


15 Април 2021 08:24 | Az
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

На камбитов Не го ли е срам никой не го иска от никаде той пак се бута мръсен селяк селяк с главвно С


15 Април 2021 08:25 | Az
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Да ви пръца камбитов тъпи благоевградчани селяЦи


15 Април 2021 08:34 | Джумалия
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Време беше! Колко мъка има събрана в Благоевград за 1 година и 5 месеца? Съсипаха го този град. Да си вземе котьо 1 и котьо 2 и да се омитат със Златко и прочеее


15 Април 2021 08:44 | Благоевград
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Толкова си и джумалия, щом не знаеш, че Благоевград загина при Камбитов.


15 Април 2021 09:06 | гражданин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ех ти Томов Томов октомвриец млад
бегай ти пияницо със 100 завчас
Никой теб не те иска
взимай свитата и джом от тук
свий се и не се показвай
ракийка пийвай и намазвай


15 Април 2021 09:17 | иван
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Нямаше по-добър и логичен изход от ситуацията. Лошото е, че отне много време, а последиците за Благоевград са погубни


15 Април 2021 09:19 | Василева
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това е добре, сега обаче ако дойде Дончо, край с града. Окончателно ще бъде съсипан


15 Април 2021 09:20 | Благоевградчанин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Цял Благоевград трябва да благодарим на Камбитов, иначе ако Томов беше останал начело, след две години нямаше да го има на картата


15 Април 2021 09:21 | Реално
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Благоевград пропадна безвъзвартно по времето на Томов


15 Април 2021 09:21 | Киро
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Леле, сега ако Милев стане ВРИД, леле, леле


15 Април 2021 09:22 | ВАНЯ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дано поне си е купил някоя нова риза, различна от силонова


15 Април 2021 09:27 | пешо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Пак ще го изберем споко няма да е гробачия.


15 Април 2021 09:35 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Да благодарим на господин Томов че даде началото на Освобождението на България от една престъпна клика! Ревизия на държавата, ревизия на управлението на тиквите! Благоевград ще избере млад и образован кмет, кореняк благоевградчанин! Чист и почтен човек!


15 Април 2021 09:40 | И сега?
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Абе Томов ще боядисва с фирмата си, пардон на сина му, ама къде ще идат гейшите Злата и Пролет? Мадам Томова май накрая ще изтрезнее... Ама ние приказки четем и пушим наргиле


15 Април 2021 09:46 | до и сега
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ами ще четат приказки по някои улици в милано


15 Април 2021 09:47 | Ненужен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Прелъстен и изоставен... така ще е дедо Румене. Годинкиии а женските гадинки не кацат на старички като теб. Един убавец си с добро сърце не само за една жена. Марусята отдавна е аут ама сега ще си те прибере да й палиш печката на село. Не си мисли вече за Златето и Пролетка. Те са вече минало. Свиквай.. така ще е вече. НЕНУЖЕн


15 Април 2021 09:52 | Ясно е
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Сега на всички стана ясно че заместника на Томов е ЯСЕН. Партьор по чашка. Милев ще глади панталон да не си тръгне с празни ръце... мале как му се изплъзна депотатството... Строителния бос Трошанката... бос ще ходи на село заедно с другарчето по интриги Пролет Трифонова. Само за нея не ми е ясно, като не е актриса в театър неможе, като вече е на възраст и в бардак неможе. Не може да пее и играе и в операта и ансамбъла неможе. Може би сервитьорка в Плаза при Томов ще може. Айде хаерлия да е. Малко огън и заря за хубавата за всички новина. Томофф вече не е кмет на града ни хора!


15 Април 2021 09:54 | Моден
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не разбирам от мода ама синята му ризка на раета горе много му отива. Айде Прокуратурата е на ход. Той е ваш. Даваме ви го


15 Април 2021 09:54 | Петя
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Томов успя да направи толкова поразии само са година, колкото човек за 30 години не може


15 Април 2021 09:55 | Питам
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Какво се случва със строежите на Томов


15 Април 2021 09:57 | Ива
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Томов ше остане в историята с това, че позволи застрояване на Бачиново. Ако бяхме граждани с будна съвест щяхме да го изведем от кабинета подобаващо


15 Април 2021 10:03 | Последен танц
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Томов, Томов, много си повярва че можеш, а си беше и остана стругар. За това за спомен, ама няма да има защо ре поздравявам с една песен....
... последния валс
да си вземем сбогом, любима;
ще те помня до сетния час,
с теб танцувахме цяла година


15 Април 2021 10:10 | Сбогом
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това ми хареса с песни и стихове да изпратим Томов в забрава. Поздрав и от мен и В. Найденов..
Сбогом, сбогом, сбогом казах Щом така е решила ВАС, добре
 Сбогом, сбогом, сбогом казах и Златето реве с пълна сила, туй черно моме ...
Пролет, мила   Като прелетни чайки със с теб се срещнахме тука случайно..
 Мила, мила и звезди колко много звезди ни обсипваха вечер..
Приемете предизвикателството Благоевград!


15 Април 2021 10:14 | Поздрав
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Поздрав от Андон Тодоров. Айде Дончооо. Ти си на ход!
Обичам те до тук, до този мост, до тази гара, до този миг и звук, до розата на светофара. Обичам те до тук. Обичам те до тук


15 Април 2021 10:14 | Пилева
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това трябваше да се случи още преди година, загубите, които търпим заради безхаберието на този и екипа му са огромни


15 Април 2021 10:21 | До ПР
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Скъпи некадърни пиленца на Румен Томов, който вече не е кмет на Благоевград. Внимателно четете постовете, и си записвайте за да разказвате кадърно на когото трябва. Господ си знае работата. Скоро ще си освободите стаичките където на топло вършехте интригите, айде гответе се. Златето има опит в Испания не като ПР де и ще се върне към старата професия ама другите? Пролет Трифонова и тя да помисли, а сега на къде? Кадърните ходом марш от общината заедно с Томчо


15 Април 2021 10:42 | Юрукова
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Томов е абсолютна карикатура, която загроби Благоевград за десетки години напред. Трябва да му се потърси отговорност


15 Април 2021 10:43 | Мнение
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Колко е жалък Томов, много жалък. Със зъби и нокти и машинации и договорки се бори да остане кмет. Абе човеко много ли пари развърза за изборите ти и може би не успя да си ги върнеш. Ами да беше помислил, не една та две любовници. Това финансово е зле, а ти знаеш че ако не са паричките и Пролет и Злата няма да са с теб. Те са прилепи кръвопийци и ако няма кръв отлитат. Айде и ти отлитай с тях. Стига толкова агония. Жалко старче такова


15 Април 2021 10:49 | Интересно
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Верно ли е, че един от Симитли се гласи за кмет на Благоевград? Е, тогава ще я втасаме


15 Април 2021 10:50 | До Интересно
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Това ни трябва, направо от Горно Спанчево да дойде някой. Умеем да избираме неподходящи


15 Април 2021 11:02 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Христинче, може да го изпратите и с КЮЧЕЦИ! Може да си лепите и педесетолевки по челата ако са ви останали! Но истината е една! МЯСТОТО НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ТРУПОВЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Е ЯСНО! И последните избори точно и категорично го показаха-на Бунището на историята.


15 Април 2021 11:09 | Лина до Благоевград
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

WOW, Това ли измисли? Ограничен капацитет. Май страхът в теб говори


15 Април 2021 11:09 | Калата
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Томов, боклук, махай се оттук


15 Април 2021 11:10 | Иванов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Томов предаде благоевградчани и продаде Благоевград


15 Април 2021 12:21 | Доньо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Загуби делото заведено от мен, загуби незаслуженото си кресли в кметския кабинет. Сега ще иде на съд за безстопанствено поведение, и там ще го осъдят. Смахнат и невъобразимо долен дядка


15 Април 2021 12:26 | Аууу
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

И сега Котето какво ще прави?


15 Април 2021 12:41 | Доньо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Сега котето ще дойде в хотела да поработи за мен


15 Април 2021 12:45 | факт
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

за него беше измъчено, но за тия около него--добре, получават заплатки а резултати- никакви..


15 Април 2021 12:51 | Важно
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ами Мара Стойнева Захова кога ще изчезне от секретарското място. До сега само назначава на постове любовници и приятелки


15 Април 2021 13:05 | Сашка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Хихи, по добре вместо да триеш постовете да си измиеш устичката! Все пак хляб ядеш с нея!


15 Април 2021 13:06 | Кмет
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Скоро всички са аут, и Мара дебелото и Златка Миланската и Пролетка смуклата, и котето и то, в едно МилОв и сие другари по чашка


15 Април 2021 13:09 | Наздраве
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Наздраве дружина. Чичо Томавата колиба голям бърдак се оказа. Наздраве Ясене или вече си в амок


15 Април 2021 13:31 | Общинар
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Всички в Общината тайничко празнуваме, скоро ще го направим и явно


15 Април 2021 14:23 | Кмет
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Трима съдии мислят по-добре от един
http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d038edcf49190344c2256b7600367606/7e07b60ad45e7d1dc22586b7002f710c?OpenDocument


15 Април 2021 14:30 | До Доньо
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Томов повярва, че с честност и прозрачност може да се управлява. Уви. Това е утопия. Сега жители на Благоевград ще си припомнят как се краде.


15 Април 2021 15:42 | Калинка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Айде да си ходи тоя Томов че малко ни обърка сметките с неговите претенции. Като малко дете. искам, та искам. До кога бе Томов ще искаш? Не знаеш какво е администрацив.. нито как да работиш с хора. Това не са ти зидари, ни бояджии. Смешник


15 Април 2021 15:49 | Васил
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Най много се радват от Струма. Г-жо Костова не си мислете че ще дойде някой който ще ви захранва като Каммбитов. Тия времена отминаха така че отук нататък пишете обективно, защото ще ви отвеят като ГЕРБ.


15 Април 2021 15:51 | Йован Сиктерс
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Бърдоква от Банкя в каушо! Падешкото докторче също! Цв цв да им прави компания! А ПКП да ги развлича с простотиите си! Айде почна сеееееееееееее!


15 Април 2021 16:01 | От култура ми Янко
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

От Пролет до Румен в Чичо Томовата колиба-община Благоевград....
Сбогувам се със теб, любов, сбогувам се.
Ти не се завръщай пак към мен никога!
Ти не се завръщай пак при мен никога!
Два пъти смъртта не пуска никого
Два пъти любов в живота няма


15 Април 2021 16:04 | Наукахрадин Уедабе Оу
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

В Африка вече разбраха че тиквите са вън от играта и са на път към зандана! Само умните журналя от вестник струма още не са! За тях е най важно да пишат стихове и коментари под глупавите си статии за Томов!


15 Април 2021 16:20 | Общинар
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Томов събра всички селяни е екипа си


15 Април 2021 16:24 | Злати
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Ей мишоци... не ме дразнете че всики ще ви... Не съм решила, не съм станала кмет, ама неискам, друг да върши работата а аз съм по каймака. Да не мислите че съм само за едната заплата? Не. Въртя ги всички на малкия си пръст


15 Април 2021 16:42 | Паола
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Христинче що стана бе брат,
и на Боко го забиха като на Нацката отзад!
За тебе вече няма никаква утеха,
Отдавна си далече от успеха!
С Цветанов също не потръгна!
От тук натам тихо ще стоиш до кладенеца,
и ще преглъщаш македонска наденица!


15 Април 2021 17:00 | Ще падна
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

От пресцентъра на Общината все още определят Томов като кмет. Какво още трябва да се случи, за да осъзнаят реалната ситуация


15 Април 2021 17:03 | Паола(оригинал) до Паола
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не ти се получава никак. Сори, от думите ти лъха простотия, злоба и бездарност


15 Април 2021 17:06 | Не разбрах
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Какво се случва с котето сега?


15 Април 2021 17:15 | До Не разбрах
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

"Котето" сега ще се отвори на победителите и те ще го клатят, докато други ги изместят. Нищо ново под слънцето, всичко ново е добре забравено старо. С курвалъка към прогрес!


15 Април 2021 17:15 | до не разбрах
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

мани го котето, какво се случва със зъкова сега??? а със златистата скумрия или с есенната трихонова?


15 Април 2021 17:24 | До горния
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

те тея двете ще се оправят, знаят как


15 Април 2021 18:11 | Universe paradox
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Необходима е пълна и в детайли ревизия на общината за последните 10 години. Да излязат кръговете по интереси и по възможност да се разбият. Тогава да видим какво ще избираме, иначе можем да очакваме просто задкулисно прегрупиране и пак същото.


15 Април 2021 18:22 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тия превърнаха общината в евтина кръчма, а на масата, сори бюрата, само некадърници, от които нищо не става...


15 Април 2021 21:00 | вак
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пролет Трифонова защо е на две заплати - една в общината, една в ЮЗУ !
Това е грубо нарушение на закона, или едната или другата! На всичко отгоре я направи зам. кмет преди 10 дена, да не я готвят за Вр. ИД, егати простотията...


15 Април 2021 21:08 | Паола
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Паола "оригинал" римува се с Христинка,
а Христинка се римува със стотинка!
А стотинка се римува с нивото на Христинка!
А нивото на Христинка е стотинка!


15 Април 2021 21:27 | Фак(Т)
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Благоевград стана нарицателно за цирк в цяла България, заради некадърност на Томов


15 Април 2021 21:27 | Питам
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Цената на кметуването беше ли застрояването на Бачиново?


15 Април 2021 21:28 | Лори
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Дончо гласи панталони за кмет, е, ако стане ще ни се е*е м@мата


15 Април 2021 22:36 | Мишката
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Злата, молиш ли се с на библиите?


16 Април 2021 05:04 | Общинар
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Искаме си Камбитов! Дано се върне, но без алчтата и отмъстителна Шопова


16 Април 2021 05:08 | Банскалия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе тава пострумците сте гола вода. Добре, че беа беличането да ве напреяа град. На две магарета сено не може да разделите та камо ле свестен кмет да си найдете. Ай сиктир!


16 Април 2021 05:18 | Мало
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Колко е мрачно. Едни за заплати се борят, някои за няколко заплати. Е при всички кметове е така. Но как се постъпва на работа в днешно време
Други от общински кабинети въртят сделки, ма това е по страшно оттова, че неси закрил фирмата.. в момента има предприятие в които всичко е назначено от насо, без конкурси, без обяви. И помачето директор вика знае р как е. Ами не не знам немал съм такава възможност. Е тия работи кога ще оправим, не ни ли касят. И да ревизия не е лошо, за последните три кметове например.


16 Април 2021 05:19 | Хиха
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Аз си иам


16 Април 2021 07:21 | До глупаците томови
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Сега какво ще стане с групичката "умници" около Румен, стреляла с хаостни патрони по Дончо. Подмазвачи, пред всички щуротии на Кмета- заеми за ремонти на улици, строителство на Бачиново или нова черква в зеленчука.
Ще ядат шкембета при Мама кажа на куково лето. Президента на отбора на Падеш ги беше изтипосал, групата от Турция с Мама Кажа, Гонзо съдията, Чолев и момченцето дистрибутора на очила, ще управлява града, постове за власт се разпределяха... Глупаци.


16 Април 2021 09:31 | В
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Историята се повтаря както фарс ! Първо Камбитов и Христинка, сега Томов и Пролет, първо ПР - ки, после знам. кметици, после провал заради тях, остава да си купят къща в София и да се пробват на парламентарните избори ! Тъжна история


16 Април 2021 10:09 | Паола
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Христинке що стана бе брат,
Нацко няма да бъде нито кмет, нито депутат!
Ще ходиш май на кастинг във бутик,
за дрехи втора употреба шик!


16 Април 2021 10:25 | Христина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не ме мислете, вече съм го заменила за Николайчо! Но, не мога да го разкарам Наско, така се е впил в мен..... любоввввв


16 Април 2021 10:36 | Гоце Краводеров
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Оправай ги и двамата! Имаш капацитет!


16 Април 2021 10:43 | доктор Милев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На нейната възраст вече всички жизнени сокове са в дефицит!


16 Април 2021 11:02 | Любовта
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Любовта е по-силна от всичко.. любовта е тази змия... Камбитов и Шопова, Томов и Трифонова, абе съсипахте я тази община, КУРВАРИ и курви! Вие жени и деца нямате ли? Не ви ли е срам от тях и от хората в общината? КУРВИ СБОГОМ


16 Април 2021 11:07 | Хайде стига вече
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хайде стига вече, времето изтече. Махайте се, мутри. Хайде още утре. Викане, скандиране и всеки ден протести, народът се приготвя да Ви го намести. Много млади хора връщат се обратно, никой не им плаща – мразят ви безплатно. “


16 Април 2021 11:59 | ++++
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И тоя ЗЛАТАНОВ се надява да стане кмет. БОЖЕЕЕЕее ТИЯ ВУЗОВСКАТА/ВПИ/ МАФИЯ неграмотните написаха една диплома на въпросния КОНДИДАТ$ДЕПУТАТ И КАНДИДАТ"КМЕТ. ТОЯ НЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ ЕДИН ТЕКСТ ЗА 6 клас и ОН ЩЕ УПРАВЛЯВА ГРАДО!!!!


16 Април 2021 12:27 | +++
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тия измислени архитекти-комунисти Сандеви измислят всичките тъпи архитектурни проекти, като църква в детска градина, спа хотел на тенис кортове, хотел на Заева поляна и какво ли още ....


16 Април 2021 12:42 | Гражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Сега да се мобилизираме, какви кандидати ще предлагаме, защото е ясно, че комунисти държат здраво кокала. Предлагам да подарим на Томов една ЯЙЦЕВАРКА и да заминава в пенсия!


16 Април 2021 13:11 | ?!?!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ЗАВЕДЕНИЕТО РАФИ НА ТОМОВ, дъ бъде взето от ОБЩИНАТА, след което с европейски средства да се възстанови стария облик на фоаето, което да се обособи за ОМБУЦМАН НА БЛАГОЕВГРАД И МУЗЕЙНА СБИРКА. В този музеен кът ГРАЖДАНИТЕ сами, да експонират исторически артефакти от Благоевград и Солунско и Македония. Младите хора да организират срещи - културни, исторически, обществени, литературни и други на ЧАША ВИНО?!?!


16 Април 2021 17:44 | до Струма.конь
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Който и да е новият кмет, важното е, че няма да е Насо!


17 Април 2021 02:01 | любен ченгесаров
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

да му лапате пилето на ТОМОВ-балъцииии - ай у падеш и тихооо


17 Април 2021 14:36 | Коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Благоевградчани, доживяхте....

Па защо се срАмеше на се наречеш БЛАГОЕВГРАДЧАНИН?


17 Април 2021 14:39 | Коко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Г-н Томов
Довиждане...
Живота Вижда
Добре
Дано е Сега
Добре за Града
И Които Да Е
Ще е По-Добре.
Успех на Града
Със Светлина
Дано да Поеме
Нагоре и Добре
Благоевград
Пътувай до Бялото Море.


18 Април 2021 13:15 | Румен Томов до Паола
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Паола ще те шибам гола---по навик !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар