Кошмарен първи месец за кмета на Благоевград М. Байкушев: Ликвидна и финансова криза, многомилионен заем, лакоми съветници и кулминацията- по-високи данъци и такси! Благоевградчани отново пред избор

07 декември 2023 07:34   137 коментара   29922 прочита


Ще подкрепят ли с разбиране кмета в предложението за налозите, или няма да се примирят?! Ще успее ли градоначалникът да убеди хората, че вдигането на данъците е единственият възможен начин за оцеляване... Трудно начало за новата общинска управа, неясно бъдеще за Благоевград  

Новината, че предстои увеличение на местните данъци и такси в Благоевград предизвика взрив от коментари, форумът ни в сайта и фейсбук завря от противници на кметската идея за увеличението, а въпросът, който най-често се задава е  защо кметът е избрал онлайн формата за обществено обсъждане, а не направи публичен дебат очи в очи с хората, за да ги чуе отблизо, така както се е правило досега. И ако в обсъждането стане ясно, че народът протестира срещу повишението на налозите какво ще се случи...?! Това е въпросът, чийто отговори ще търсим в следващите дни.  

От началото на управлението си, вече месец, новият градоначалник не спря  да повтаря, че финансовото състояние на общината е катастрофално, и че кредитът е единственият начин да се спаси общинската хазна и да се извършат незабавни просрочени плащания, за да не получи общината санкции, които не може да си позволи.

Затова бе предложено и гласувано от Общинския съвет  да бъде изтеглен заем от над 8 милиона лева. Наричаме го "спасителен" тъй като с него щели да  се покрият важните липси и да се разплатят неотложните плащания.   

На фона на този финансов колапс едни съветници, обединени в комисия, решиха  да си вдигнат заплатите. Да станат 2100 лева, т. е 35% от заплатата на председателя на съвета -6000 лева.

Последва нов взрив от коментари за наглото искане на народните избраници , всеки от които в предизборната кампания прокламираше, че е успешен в работата си, в бизнеса си, в делата си... Всеки от кандидатите за съветниците се наричаше успял човек, който милее за града и ще работи безапелационно и сърцато за неговите жители...   Какво се оказа?!   

Получили веднъж доверието на избирателя,   народните избраници  забравиха популистките си изказвания около успешната си житейска реализация и решиха, че работата им с грижа за Благоевград и неговите жители е скъпоструваща дейност и те заслужават високо възнаграждение. Кое е вярно?!

Какви хора попаднаха в съвета- успели, заможни, интелигенти и богати, или нереализирани псевдополитици, за които участието им в ОБС е начин да получават една прилична заплата, с малко работа, да  осрябрят престоя си, задоволявайки личните си интереси и апетити. 2100 лева е заплата, която трудно достигат образованите медицински  работници например, които ежедневно носят на плещите си отговорността за здравето и живота ни, нашия и на децата ни...

Кметът М. Байкушев е силно притеснен от това искане на общинските съветници, тъй като, ако си гласуват подобни заплати, то това ще нанесе сериозен удар върху и без това рехавия общински бюджет,те ще струват над 1 500 000 годишно на хазната. Именно  затова,  чрез медиите, кметът ги помоли най-учтиво да преосмислят исканията си и да се примирят с една заплатка от по 1300 лева, за работата им един път месечно по няколко часа.   

След като казусът  със заплатите на общинските съветници предизвика негативен обществен отзвук, вносителите на това предложение се врътнаха, заявявайки, че идеята е не те да получават толкова пари, а да принудят председателя на съвета да намали собствената си заплата. Типично по нашенски- не е важно аз да съм добре, важно е "Вуте" да е зле.  И този номер не мина обаче, тъй като, ако случаят не беше изваден на светло, предложението бе официално записано в правилника за работа на общинския съвет, който се гласува "ан блок", а не точка по точка.  Така  щеше да мине в залата на Общинския съвет и тихомълком щеше да бъде утвърдена новата им заплата.

Всъщност такава опасност все още съществува, сесията предстои след броени дни и не е ясно какво ще се случи. Не изключваме вероятността съветниците да не се съобразят с предложението на кмета и да си гласуват заплатите, без да им пука, какво мисли обществеността.

Това предстои да се разбере на 11-ти декември по време на заседанието на новоизбрания общински съвет.  

На фона на подобни искания и сериозен натиск на финансовия недоимък, кметът Методи Байкушев и финансистите в общината умуват и търсят начини как да се справят с финансовата криза. Проблемите стиснаха градоначалника за "гърлото" още в първите дни на управлението му.

Кредитът от 8 милиона лева е временно решение на продължаващ проблем, хазната е празна, по сметките на общината  пари за нищо няма, повтаря  кметът. Започнаха с икономии, но и това не стига, така че според управата, дойде ред на единствения възможен начин за "спасение" -увеличение на налозите, на местните данъци и такси.

Спасителите на общинския бюджет ще се окажат жителите на този град- онези, които в предизборната кампания бяха оплаквани, че нямат работа, че нямат добро възнаграждение, че са бедни и страдащи. Те ще трябва да бръкнат по-дълбоко в продънения си джоб, за да спасяват общината от фалит.   

Много ще му е трудно на кмета Байкушев, той ще понесе негативите от предстоящия взрив на народно недоволство от вдигането на данъците. Кметът до момента спазва уставно обещанието си за прозрачно управление и държи в течение хората за всяка своя стъпка. Видими са искрените му намерения да се бори за излизане от кризата... Идеята  обаче за вдигане на данъците, поднесена в празничния Никулден, бе леден душ за избирателите.

Отприщи вълна от  гневни коментари, предизвика напрежение още в първите дни на управлението му.. Как кметът ще овладее ситуацията, ще помогне ли онлайн обсъждането за това, предстои да видим.

Истината е, че Благоевград се намира в сложна ситуация, градът загива, а кметската управа е в патова ситуация- как да спре този упадък като пари няма?! Ще получи ли разбиране и кредит на доверие  градоначалникът за вдигането на данъците и таксите, ще гласуват ли народните избраници това предложение, или то ще се върне като бумеранг върху тях?! Благоевград решава... благоевградчани имат думата...   

Петя Колева 


Още от: Общество

Принтирай статия
137 коментара
07 Декември 2023 07:56 | Фанети Мазакура
Оценка:
36
 (
46
 гласа)

Градът продължава да намалява и областта е последна по заплати в страната, а тези мушмуроци вдигат данъци и такси, назначават една сюрия ненужни зам. кметове от своите, за да им осигурят незаслужена заплата и това им било “промяната“! Ай сиктир!


07 Декември 2023 07:59 | Хасип Фойерверка
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

Struma. com вероятно пропусна да напише, че снощи нямаше заря. Ами "Зарята" вече не е кмет, та затова.


07 Декември 2023 08:09 | Кмет Гъз, неможачи
Оценка:
14
 (
32
 гласа)

На всички от тая партия, всичко им е онлайн и все някой друг му е виновен. Какво стана с снимката от Илко, че 7млн лева са си били в сметката на общината, нещо да се говори? Кмете. Къде са ти инвеститорите? Новите работни места? Индустриалната зона - даже 2 обещаваше? Нали скачаше и протестираше, когато Илко искаше да тегли заем и да вдигне данъците??? Нали предизборно плямпаше, че ако станеш кмет това няма как да се случи..... Смешник


07 Декември 2023 08:09 | Когато
Оценка:
31
 (
35
 гласа)

еда фирма изпитва финансов недостиг, вдига мерника на работещите в неа за начало. Т. е половината община на борсата, намаляване на заплататите - на минималните, Кмето се подписва на 2 лв заплата - нали е топ адвокат, тасков получава 70 стотинки (достатъчно е измъкнал от общината през всичките тези години), а общинските съветници получават по една студена вода месечно. И това за начало!!!


07 Декември 2023 08:11 | Орлова чука
Оценка:
11
 (
29
 гласа)

Оставка, оставка, оставка


07 Декември 2023 08:17 | Благоевград
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Боклук


07 Декември 2023 08:18 | Люси Костадинова
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Аз пък снощи си се наджоках и си ми беше вмного весело....


07 Декември 2023 08:21 | вароша
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

Журналисти, елате тук в Черквата и снимайте кмета как си пее в черковния хор и чак в 10. 00 часа ходи на работа. Нека го види цяла България каква картинка е.


07 Декември 2023 08:25 | Бонка
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Оставка


07 Декември 2023 08:28 | Струмско Ц
Оценка:
8
 (
26
 гласа)

Този нагъл хитрец ни прави на глупаци.


07 Декември 2023 08:29 | …..Вароша
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Кое е по-добре, кмета да пее в черквата или да се маже с бело по нослето при Радо на втория етаж


07 Декември 2023 08:33 | Генчо тъпото
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Оставка


07 Декември 2023 08:34 | Благоевград днес ..
Оценка:
24
 (
32
 гласа)

Благоевград е най- бедния град в цяла България. Няма работа. Затвориха предприятията. Младите бягат по София и чужбина. А плащаме данък смет по 600 лева. Не ви ли е срам !!


07 Декември 2023 08:35 | еленово
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

оставка


07 Декември 2023 09:05 | Герб Благоевградски
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

До кога тези от Инспектората ще продължават да се мотат а не са в ОП Чистота? Кмете взимай се в ръце, знаеш какво правиха по време на изборите.


07 Декември 2023 09:11 | Стоилов
Оценка:
-6
 (
24
 гласа)

Методи ще докаже, че знае какво прави! Хората му вярват!


07 Декември 2023 09:12 | васе
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

от 240човека с новата структура требе да станат 140. Почвай от пенсионерите.


07 Декември 2023 09:15 | Само питам...
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Люси, а намери ли някой загорял будала да те излюска?


07 Декември 2023 09:16 | ранобудните
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

а бре слугите на Илко са почнали да стават много рано откакто не са на хранилка в Общината. едно време спяха до 10. 30 и тогава се появяваха първите лъжи и обиди по адрес на Байкушев под статиите тука.


07 Декември 2023 09:17 | Истината
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

Повече от ясно на всеки в града е, че кметът прави абсолютния максимум. Той наследява нещо, което 99% от хората щяха да се самоубият, ако им се случи. Трябва да го подкрепим дори в непопулярните мерки, ако искаме градът ни да тръгне.


07 Декември 2023 09:19 | Илко Лъжеца
Оценка:
-4
 (
22
 гласа)

Вече и наркотиците не ми помагат, слуги мои. Само вашата омраза към Методи Байкушев ме поддържа. Плюйте го. Ясно е, че ни се смеят всички, ама поне ще си отидем със смях.


07 Декември 2023 09:20 | гост
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Естествено


07 Декември 2023 09:21 | гост
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Подкрепяхте Илко Стоянов!!!


07 Декември 2023 09:22 | Плаж мала
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Боклук !! Оставка !


07 Декември 2023 09:25 | Кмет Гъз, неможачи
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

Ейй прост народ бе.
Не става въпрос за хората на Илко или хората на байкушо. Става въпрос за факти.
8 млн заем
Вдигане на данъците
Къде са инвеститорите
Къде е промишлената зона.
Пълен хаос в детските градини
Нали имаше план и предизборни обещания.....
Много бил арен оти пее в църковния хор.


07 Декември 2023 09:27 | Радослав
Оценка:
-3
 (
25
 гласа)

Методи, респект за огромният труд, който полагаш всеки ден да търсиш и предлагаш най-смислените решения на всички проблеми, а те не са един или два. Харесва ми, че си открит и даваш непрестанно яснота на реалната ситуация в общината и предлагаш решения. Надявам се съветниците да покажат достойнство и заедно да стабилизирате общината, с което ще започне възхода на града и хората да се почувстват горди и щастливи най-накрая! Можете, вярвам във вас!


07 Декември 2023 09:36 | ЖК Запад 1
Оценка:
5
 (
27
 гласа)

Абе боклук, защо заблуждаваш хората бе мършо. Искаш на гърба на гражданите да управляваш по лесния начин. Нали преди изборите знаеше, че е празна касата на общината ? Защо тогава се натиска да ставаш кмет ?Трудно ти било мръшляк. А гражданите да одеват и да им съдираш кожата. Боклук. !


07 Декември 2023 09:37 | Благовест Гешев
Оценка:
-3
 (
25
 гласа)

Кмете с теб съм, данъците ще се вдигнат с 5 кутии цигари на година, това ако е проблема на Благоевградчанина незнам, вече какво да се измисли, истината е че всеки от нас трябва да даде своя дан за просперитета на града.


07 Декември 2023 09:38 | Бриндо
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Тасков е кмета, не Байкуша


07 Декември 2023 09:39 | Титаник
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

И прости платени журналя


07 Декември 2023 09:46 | Някой знае ли въобще
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Хора ако не ви пука за вас, поне се интересувайте какво се планува за децата и за детските градини. Въпросите са сериозни, а на пресконференции се говори за чашки и кърпички. Кажете директно ще се затварят ли филиали?


07 Декември 2023 09:48 | Кмет Гъз, неможачи
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Какво правилни решения бе? Това, да плямпаш глупости и да се оправдаваш със стария кмет и да пееш в църковен хор, това ли са правилните решения.
А кои правилни решения града се възстановява?
Къде са инвеститорите, нали протестираше преди, че заем не трябва да се взима, че данъците на хората не трябва да се вдигат. Даже не една, а две индустриални зони щял да прави, с път от покровнишко шосе през полето до зелендолско шосе.???
Седнал на столо и само се обяснява, ами пари няма.
Къде ти е предизборния план, в който обясняваше, че ще възстановиш и направиш града много хубав.
Или бачкай или оди се еби с поповете от цръквата, мръшляк


07 Декември 2023 09:48 | Чудомир
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Точно писарите с негативни послания към кмета са виновни за вдигането на данъците, точно тези кухи лейки. Години на ред подкрепят Камбитов, Стоянов, подлите схемички на Поли, режисираните заседания на Тасков. Благоевград е в това положение заради вас, простите и зависими граждани! И Елена, моля те спри се малко, засрами се…общински съвет - няма такова дъно!!! Гражданите на града да си носят отговорност!


07 Декември 2023 09:49 | Мръшляк
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Само искам да сте спокойни, кмето ке опрае всичко, с правилните решения хаххахаххе
КЕ опрае и детски градини и филиали, и всичко


07 Декември 2023 09:50 | До Гешев
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

С допълнителни данъци ли ще просперира този град? Къде са му широко прокламираните идеи за бизнес, завръщане на хората. Да дойдат тук за мизерни заплати, повишени данъци...


07 Декември 2023 09:55 | Грамада
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Оставка глист мръсен..


07 Декември 2023 09:55 | Неможач
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Младият, умен, ръководил...
Бам 8 милиона заем
Бам вдигане на данъците, ако не стигнат айде още 8 милиона и така.
Са му яжте куро на цайсатия плъх.


07 Декември 2023 10:00 | Шарлатани
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Какво се чудите. Та неговата партия ППДБ управлява държавата. Същият шарлатани е и той. А лошото е, че са неграмотници и не знаят какво правят. Никакви промени, никакви реформи, все друг им е виновен та тоя е същия нещастник


07 Декември 2023 10:03 | Чудомир
Оценка:
-4
 (
28
 гласа)

Седнали мързеливците да коментират и обиждат. Момчето работи с такова усърдие, ама Байкушев тоя град не те заслужава, казах ти няколко пъти. Остави ги, нека коментаторите управляват, те всъщност управляваха, това е тяхната попара, която сърбаме! Остави ги! Прости и зависими хора, седнали да коментират, кой къде пее, къде паркира, гърбав, а вие сте изправени гледам, не сте анонимни всички знаем, кой стои зад това. Но младите и можещи хора сме повече от вас и ще спасим града от мръсните ви лапички!!!


07 Декември 2023 10:04 | Асен
Оценка:
-6
 (
20
 гласа)

Точно така Кмете, действай, ние младите хора сме зад теб! Няма мързеливците с подли намерения да определят съдбите ни. Стига вече!


07 Декември 2023 10:05 | Ала бала
Оценка:
24
 (
26
 гласа)

Когато една община е закъсала финансово преди всичко се прави оздравителен план. И се почва от намаляване на разходите - съкращения и преструктуриране на персонала, намяляване на заплатите - прав е коментиращия по-горе - кмета си прави заплатата символична и от там заплатата на Председателя и неговите хора също става символична. Освен това конолидираш общинските фирми и администрациите финансирани от общински бюджет с цел да намалиш и там течовете. Иначе да искаш първо заем и вдигане на данъците е най-лесно, но неморално и неправилно. Значи всички ще плащаме по-висок данък за да може съветниците да ядат пасти, когато няма хляб. Играете по много тънък лед. По-добре Общината да обяви фалит тогава.


07 Декември 2023 10:07 | Асен
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

И ние те подкрепяме кмете, са на изборите малко си бехме зад Илко, ама с него шмекериите стават с теб не! Ама с Тасков и още няколко умници там от съвета ше си вършим нашите си неща.


07 Декември 2023 10:09 | Поли Стефанов
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Така е с Илко си бехме комбина, с Камбата колко сме крали…ееее какви времена беха! Методи ти си боклук, всичко ни развали!!!


07 Декември 2023 10:17 | Рени
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Така е Кмете, разваляш им рахатчето. Така си беха налазили. Сега това тук им е последната утеха. Но, ние няма да се откажем! Вън от града, Апостолов, Стоянов, Камбитов, Тасков. Вън, заради вас града е мизерия! Няма нужда да държите писарушки.


07 Декември 2023 10:19 | Към неможач
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Има лекарства за тая работа!


07 Декември 2023 10:20 | Предлагам терапия
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Безплатна! За всички умници и платени писарушки против кмета! Наливане на мозък през задника.


07 Декември 2023 10:22 | Измаммик
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Какво ми го оправдавате тоя смешник бе.
Къде са му предизборните обещания?
Като има кражби от предния кмет и са налице документи и доказателства, да ги извади и да го осъди. А не, липсват 7 милиона, ама ще теглим заем 8милина да оправим града. Къде са инвеститорите?
Какво се случва с индустриалната зона? Нали всички плямпахте глупости преди изборите. Нищо не се прави.


07 Декември 2023 10:26 | Грамада
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Оставка на Дим Дуков


07 Декември 2023 10:35 | Отбор
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Назначи и заместник в Отдел Простотия Байкуш


07 Декември 2023 10:48 | Запознат
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

Естествено, че най-доброто решение е да се вдигнат данъците. Искаме да живеем в европейски град но не искаме да плашаме, е няма как да стане!


07 Декември 2023 10:52 | Сирил Льо Мусташ
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

Да се съкратят разходите преди да се пипат данъците. Застанете в 17:00 пред общината и вижте за какво става въпрос. Стотици наконтени лелки изпълзяват от вътре като учениците, дето едвам чакат да бие последният звънец. Какво вършат, не се знае, не изглеждат да се се преработили. Щатът в обшината требва да се съкрати поне на половина.


07 Декември 2023 11:05 | смешки
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Не мога да ги разбера тези, които защитават Дуков. Взе заем за 9 милиона, който всички ще плащаме. Вдига ви данъците които всички ще плащаме, излъга на три пъти за индустриалната зона в дебатите. А вие го защитавате?! Вие мазохисти ли сте, кви сте? Ако е толкова ербап и хрисим, да изиска от баща му най-мастития бизнесмен в областта да даде 9 милиона на Общината. Ама не, трябва гражданите, които са бедни като църковни мишки, да дават и последните си стотинки, за да има пари в Общината. Нали идва новия бюджет за 2024. Да си го приеме с екипа му и да управлява Общината по него.


07 Декември 2023 11:07 | м?
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Като е толкова загрижен за финансите в Общината, защо назначи 5 заместник кметове (засега)


07 Декември 2023 11:14 | Лъжи
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Байкушо си е байкуш. Крушата сливи не ражда


07 Декември 2023 11:16 | Лъжи
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Беше против тегленето на кредит- изтегли кредит на 9 ден. Беше против вдигането на данъци-вдига данъците. Беше за местно управление-назначи Шалявска


07 Декември 2023 11:20 | борисов
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

все едно слушам илко, нищо не се е променило. айде още 4 години теглене на каиша за благоевградчани


07 Декември 2023 11:32 | Ичкова
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Оставка!!!


07 Декември 2023 11:43 | ОСТАВКА!
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

ОСТАВКА!


07 Декември 2023 11:47 | гражданин
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Аз нещо не разбирам. Нали в началото на тази година имаше 40% увеличение на данъци и такси в Благоевград. Не помните ли? Беше предложено от Илко и беше прието. Сега пак ли???


07 Декември 2023 11:54 | Лъжец
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Оставка, некадърник! Неможачи. Същият шарлатанин си като Кирчо и Кокорчо. За един месец като кмет се уста и искаш да загробиш хората с кредити и високи данъци. Искали европейски град, па заплатите като в Африка. Ще работим само за да връщаме заемите на общината и да си плащаме данъците.


07 Декември 2023 12:00 | До прокуратурата
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Живи ли сте, ехооо? Питам защо Илко Стоянов и Атанас Камбитов не са в затвора? Защо? Знаем за папките с документи и факти! Защо?


07 Декември 2023 12:00 | Оставка
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Оставка на писарушките, кмета да действа! Ех кмете, как не си им удобен.


07 Декември 2023 12:02 | до смешки
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Не можеш да разбереш, защото си тъп и зависим!


07 Декември 2023 12:05 | Защо???
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Защо Камбитов, Тасков и Илко Стоянов и техните лакейчета не са в затвора? И аз питам?


07 Декември 2023 12:10 | Съд
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Байкушо да ги вкара в затвора. Да вади доказателства и да ги съди, ако има кражби и нарушения. Нали е адвокат. А ако няма доказателства да не плямпа глупости.


07 Декември 2023 12:19 | Плажо
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Цел живот гласуват за малоумни крадци, които им съдират и последната риза от гърба, сега дойде време да си платите за простотията. Благоевград в последните 20 години се превърна в едно огромно ла. но, ама не ви пречеше до ония ден. Сега некой почна да разплита кашата, сътворена от паскалевци, камбитовци и илковци и той ви стана най-големия грешник в очите. Но спокойно, Байкушо и Благоевград ще успеят, въпреки вас. Индианци...


07 Декември 2023 12:26 | Благоевград
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Протести до дупка ! Взимайте тоягите и изгонете този нагъл и лъжлив тип от общината.


07 Декември 2023 12:33 | Тони
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Пенсионерите, защо още стоят в Общината? Да се намалят щатните бройки. В кабинетите са по трима служители? Да се намали раздутия щат. Съветниците повече от 400 лева не трябва да взимат. Това трябва ше да се каже още в началото и нямаше да има толкова кандидат съветници. А, не сега да избиват купените си гласове. Като са толкова бизнесмени да си плащат, сега да работят на обществени начала.


07 Декември 2023 12:34 | Аман
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Не се издържа вече


07 Декември 2023 12:38 | пффф
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Когато Илко предложи вдигане на данъци и такси, всички настръхнахте и го псувахте до девето коляно. Когато тоя Плъх предложи вдигане на данъци и такси, било наложително, така трябвало, нямало пари. Ахх, какви сте лицемери дуколюбци.


07 Декември 2023 12:40 | хахахаха
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Избрахте си да се, управлява, кмет от най- мутренската фамилия в Югозапада.


07 Декември 2023 12:42 | Съгражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

I don't believe you sir


07 Декември 2023 12:43 | Струмско
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Оставка боклук с боклуците


07 Декември 2023 12:53 | Спас Самарджиев
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

С теб сме Методи


07 Декември 2023 12:53 | Кмете
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Кой ден от седмицата ще имате приемен ден?
И от колко до колко часа ще е?


07 Декември 2023 12:54 | иван
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

не пипай ДАНЪЦИТЕ че ще излетиш като предшествениците ти


07 Декември 2023 12:55 | Дон Вито
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Кмете против теб пишат на Илко хората...


07 Декември 2023 12:55 | Благовест Гешев
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Кмета знае какво прави


07 Декември 2023 13:12 | Еленово
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Ненормалник дрогиран, незнаещ къде се намираш. Оплел си се като патка в калчища. Лъжеш като дрът циганин. Не барай данъците капут смачкан. Хората изнемогват а ти с 7 000 лева заплата на месец


07 Декември 2023 13:14 | гражданин
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

оставка


07 Декември 2023 13:15 | Дядо Йоцо
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Сега по-високи данъци, догодина по-висока данъчна оценка - обир до дупка!


07 Декември 2023 13:20 | констатация
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Заплати за месец
Кмета Байкушев - 7 500 лева
Председател ОбС Р. Тасков - 6 000 лева
Об. съветници - 2 100 лева
Работниците в Благоевград - 600- 700 лева
Данък смет 600 - 700 - 10000 лева на 1 семейство за 2023 г
Благоевград е на последно място по доходи в цяла България и с най- високи данък смет и данък сгради за 2023 г.


07 Декември 2023 13:21 | МБ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да ги духате индианци хихихихи


07 Декември 2023 13:29 | Паркинги и гаражи
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Кмете, верно ли от догодина си наредил таксата за паркиране в синя зона да скопи от 1 лев на 2 или на 3 лева ?? Да си знаем.


07 Декември 2023 13:33 | до горния
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Да, верно е. Трябва да събираме пари от всякъде Даже и от автомобилите Догодина таксата за паркиране ще скочи от 1 лев на 3 лева.


07 Декември 2023 13:35 | Благоевград
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Тоя че ни съдере кожите


07 Декември 2023 13:37 | мите
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

кмете, събирай и такса въздух където дишаме та да се знае.!!


07 Декември 2023 13:58 | Нек
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Шо се оплакват бе. Карате коли за по 100 бона, или чисто нови коли. Наеми от магазини и квартири, дали си плащате. Масово се осигурявате на минимална заплата а взимате по 2 бона. Жилища се продават и купуват за по 200 - 300 бона. Една панделка я продават за 70-80 бона. Дори и на лизинг да са колите, или апартамента на изплащане едва ли с заплата от 800 - 900 лв човек може да се справя. Така, че недейте да ревете. Я една проверка на фирмите в Благоевград колко от тях не са си плащали данъците, и осигуровките. Договорите на работниците...


07 Декември 2023 14:07 | Наблюдател
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

От 22 работещи до 1989 г. предприятия в Благоевград днес не работи нито едно. Всички предприятия и фабрики затвориха врати. Цигарената също. Благоевград е на последно място в България по доходи след Видин. Работа в Благоевград на минимална заплата трудно се намира и то работа само за шивачки, сервитьорки и таксиметрови шофьори. Данъците в Благоевград пък са най- високи в България. Младите бягат с 200 км/ час от Благоевград за да търсят препитание в София и в чужбина.


07 Декември 2023 14:10 | ....
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Благоевград фалира.


07 Декември 2023 14:18 | До Наблюдателя
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

А досегашните кметовете на Благоевград само крадеха каквото е останало за крадене от опоскания до шушка град и от бедните граждани, и бягаха да си харчат милионите в София. Всички уж милеещи за Благоевград кметове след мандата бягаха за София - И Ели Масева, и Паскалев, и Камбитов ...сега и този кмет Байкушев ще си оправи финансовото положение и ще избяга с милионите в София.


07 Декември 2023 14:25 | Благоевград ...
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Аз не съм виждал друг град в България като Благоевград - с толкова затворени магазини в топ център. И затворени заведения. За забавления в Благоевград - да не говорим. Няма никакви забавления. След 17. 30 часа улиците на Благоевград остават пусти, без хора, и града прилича на призрачен град. Всеки се е свил в къщи зад пердетата гледа телевизия, мръзне, и брои ститинките.


07 Декември 2023 14:38 | Щипков
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Културата, Образованието, Изкуствата !!!!!
Колко човека са ?????
Спри се . Смешен си ...


07 Декември 2023 14:43 | до горния
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Има вечерно време народ бе, как да нема народ, иди да видиш вечер към 02 - 03. 00 ч как излизат младите пияни и дрогирани от дискотеките харчили за водка и уиски еврата изпратени им от мама и от тате които берат ягоди в Англия и грозде в Италия, как младите след дискотека се редат при Бакалов с последните жълти стотинки останали им за една банички, как се ръгат с ножове пред младежкия дом, как си правят гонки с коли и мотори вечерно време по улиците, иди да видиш


07 Декември 2023 14:49 | До Благоевград…
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ами иди по кварталите, там живото врие яко. Кръчмите и табаците са пълни. Какъв е смисъла хората да слизат по центъра, като по кварталите вече си има всичко.


07 Декември 2023 14:53 | Вех
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Как само се нахендрихме с този Байкуш


07 Декември 2023 14:56 | ЖК Запад
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Тоя че ни съсипе. Само протести му е майката.


07 Декември 2023 14:58 | как може
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

След 9 милионния заем, 1. 5 млн за заплати на общинарите, сега и секира с данъците. Кожодери мръсни!


07 Декември 2023 14:59 | барчето Струмско
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В Струмско няма гонки и след десет вечерта почти няма коли


07 Декември 2023 15:04 | еее ее
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

старио байкуш е голем играч, как само с един удар си оправи финансовото състояние със заемо


07 Декември 2023 15:09 | Благовест Гешев
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Кмете с теб съм, ние с Дон Вито сме ти фенове


07 Декември 2023 15:12 | Дон Вито
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Синята зона трябва да стане 2лв на час, а скобата 50лв. Града е малък, не може всеки за 100м да пали колата.


07 Декември 2023 15:12 | Благоевград днес ..
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Много му е един месец на този като кмет. Не става. Гаф след гаф прави. Оставка !


07 Декември 2023 15:20 | Караваната на Кончето.
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Със заема и с вдигането на данъците БайкушО си ритна столпето


07 Декември 2023 15:21 | Караваната на Кончето.
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Със заема и с вдигането на данъците БайкушО си ритна столчето


07 Декември 2023 15:30 | Да
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Оставка Байкуш


07 Декември 2023 15:34 | Как
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

За един месец колко хора назначи при теб на ЗАПЛАТА?????
Кмет без акъл !!!....


07 Декември 2023 15:38 | ХА СЕГ ДЕ....
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Къде са Бриндо и Кавазов с телефончетата... сега да правят включване на живо с техния гуро Байкушев? Благоевград умира с всеки изминал ден докато това недоразумение не се изпари от кметския кабинет... Сега следва ФК Пирин... парк Македония... Бачиново... Ловен дом... А той човека ще си пее всяка сутрин с дедо поп и те така....


07 Декември 2023 16:00 | Песнопой
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Н 2 О


07 Декември 2023 16:45 | Читател
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Представя се за много умен, а се оказа, че е глупав и тъп.


07 Декември 2023 17:12 | Марио Ветерскив
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Кмета е сериозен човек, ще направи Благоевград истински европейски град.


07 Декември 2023 17:16 | Прогноза
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Кмета след 4 години ще остави общината на, червено, със 100- 120 милиона лева и ще избяга в София


07 Декември 2023 17:23 | Миленчо от ВиК
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Ние сме плътно за Байкушев


07 Декември 2023 17:32 | ВиК
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя сектант сатанист се изживява на гърба на народа.


07 Декември 2023 17:44 | Какво направи
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ще вдигаш данъци като има си направил нещо, като видим някакви резултати от работата.... до сега - седмица две мрънкане, на следващата заем, на четвъртата нови данъци..


07 Декември 2023 18:06 | Ванчо ченгето
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Кмете всички знаем за третия етаж в общината! Започваш от там всичко вън! После си правиш символична заплата от 100лв. да може кърлежа Тасков да не смуче пореден мандат от хората. Съветниците увяхват моментално и ставаш герой на народа!!!! Ще управляваш много време и ще спиш спокойно!
Това искаме ние които те избрахме. Не може да продължи това управление под тежестта на Тасков пореден мандат. На всички е ясно че той е в основата на всичко и участника във всяка далавера през годините на зад. Ако те е страх откажи се ще те разберем.


07 Декември 2023 18:07 | Веско
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абсолютно точно казано!


07 Декември 2023 18:34 | Киното
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Всички коментари се пишат в едно офисче, в киното от едни дебели свини!
Действай си кмете, ние сме зад теб! Само разчисти малко тея питони от общината!


07 Декември 2023 18:35 | Райна
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Разчиствай, тези лицемери около теб ще те задушат.


07 Декември 2023 18:37 | Ана
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

В общината е страшно, некадърниците ги мързи яко, а па кмета не е по-мързела и интригите. Скоро ще има яка чистка. Ще наблюдавам. Хихи игри на волята сезон 6!


07 Декември 2023 18:39 | Илко
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Аз сега на воля си пудря носа и треперя като лист. Преди ми беше малко неудобно от хората. Пиенето съм го спрял.


07 Декември 2023 18:43 | !!!!!!?
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Ей, пишещи неграмотници, никога досега Благоевград не е имал толкова образован и международно признат специалист за кмет, това е шанс за клетия ни град, разграбван от всички досега кметове, спрете се, научете се да пишете, вие освен тъпотии и обиди нищо не можете да измислите, жалки измекяри и ибрикчии, поне малка срам нямате ли


07 Декември 2023 18:46 | Благоевград
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя т. н. кмет ще съсипе града. Оставка.


07 Декември 2023 18:54 | реалист
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Стига си ревал, ами вземи си свърши работата !
Ако само изкараш една две делавери на предишните кметове и ги дадеш на прокуратурата тогава ще си топ !
Вземи се в ръце и тропни по масата .
Всичко друго е едно плачещо дете за близалка, образно казано


07 Декември 2023 18:55 | Орешак
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ася, Боба, Мона, Ивана, Сиса,.... са хора на бате Илко


07 Декември 2023 19:09 | барчето Струмско
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Метка, Метка, що не си стоя в София.


07 Декември 2023 19:11 | Пирин
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Не е толкова зле положението, колкото го изкарват. Това че се осигуряват на мин. заплата, не значи че взимат мин. заплата. Града си е жив, идете по кварталите, заведенията са пълни. Защо да ходят хората по центъра... няма къде да паркираш, синя зона има, заведенията надули цените. Квартал Еленово си стана един малак град. Да се сравняваме с Видин и Монтана, няма смисъл... там не хора, кучета дори няма по улиците.


07 Декември 2023 19:12 | Благоевград
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Оставка


07 Декември 2023 19:34 | Ганчовец
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Мето, махай всички от хората на Стоянов. Около теб се въртят като рижи лисици


07 Декември 2023 20:05 | Бялата Висота
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

оставка глист


07 Декември 2023 20:47 | Джумаята
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

е мишка - лъв ли очаквате да роди бе.... наивници от син на Петре Байкушев какво очаквате-Наполеон ли Ха Ха Ха, тоя е като целата му рода - нагъл, прост и алчен !!!


07 Декември 2023 22:00 | Кога
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кога започват да се връщат завършилите Американският дето Шалявски им е приела документите


07 Декември 2023 22:02 | До Ванчо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ти ли ще ми плащаш данъците бе лешпер. Деееба боклуците. Байкушев да се маха. Тоя от злоба не може да напълнее


08 Декември 2023 11:25 | saroan
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ДЕка бе, у китайските квартали ли. Там избите са пълни от село. Те това роди Ордените на масовките и ги наградиха.


08 Декември 2023 12:10 | Мина
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Все пак от някъде трябва да се започне. Кмета е абсолютно прав. няма как да се справи с доведената до фалит община. Тези, който си хабят времето да отправят обидни коментари, защо не напишете предложение как да се справи кмета с тази ситуация?


08 Декември 2023 14:25 | До Мина
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да спре да лъже ревльото


08 Декември 2023 15:08 | Предизборни обещания,
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Следизборни оправдания!
Какво не разбрахте г-н Кмет, гражданите очакваме изпълнение на обещанията от предизборната ви кампания!
До момента изпълнение 0
Скоро и търпението ни ще стане 0
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар