Коронавирусът изплаши благоевградчани, масово отказват пътувания до Китай, Тайланд, Сингапур, Виетнам и др.

09 февруари 2020 15:25   4 коментара   6262 прочита


 Десетки туристи от Благоевград и областта с купени пакетни пътувания до Китай и до дестинациите в непосредствена близост до него вече отказват своите резерваци, съобщиха за Struma. com от известна туристическа агенция.   Причината е усложнената ситуация с коронавируса, който вече засегна десетки държави, а случаите на заразени са над 38 000. Има и такива, които не се страхуват и вече се възползват от условията на луксозните хотели в Тайланд и Сингапур. Известен бизнесмен от Благоевград, пожелал анонимност вече от няколко дни е в Тайланд със съпругата си и призна че се чувства прекрасно. Той обаче, след завръщането си в България да бъде за 14 дни под карантина, както и всички останали, които летят от Азия.  

Тези, които отказват пътувания, след направени резервации имат право да прекратят договора си с туристическата агенция и да получат обратно всички  платени по него суми поради възникналите извънредни обстоятелства във връзка с коронавируса. Ако сами сме организирали пътуването си – купили сме си самолетните билети, запазили сме си хотел, нещата не стоят точно така. "Всичко зависи от това какви са били предварителните условия, при които ние сме направили резервациите на отделните компоненти на пътуването"- това заявиха от КЗП.

Външно министерство е обявило четвърта степен, което означава, че не се препоръчват пътуванията в държавата Китай. Самият престой на летищата, като това в Дубай например, където се чака понякога до 819 часа, сам по себе си създава предпоставки за заразяване с коронавируса, тъй като по тези летища се струпват много хора. Над 800 са смъртните случаи, след заразените от този вирус.

П. Попов  
 

4 коментара
09 Февруари 2020 16:02 | Игроорец
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Нали сме бедни, бе. Какви са тия екзотични дестинации. Или само проститутки и дилъри ходят. А за Тайланд е ясно. Ходят мъжлета да им почешат дупарите тай траверсити.


09 Февруари 2020 17:03 | Спас
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Незабавно трябва да се спрат всички полети от и за Китай.
Тъпите ни управници ще се сетят, но както винаги, много късно.


09 Февруари 2020 19:02 | Коксал Баба
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нали заплатите в града са ниски и няма работа. Иначе като излезеш - всеки с с класа, всеки в Тайланд и на Малдивите, кръчмите се пукат по шевовете....


11 Февруари 2020 08:16 | хтгфдгктф
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

п нхфстгф
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар